anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cateva intrebari referitoare la router-ul folosit ca Internet Box 1000/v2 pe infrastructura Telekom

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Hello,

Cateva intrebari legate de acest router:

1. se foloseste acelasi model (HG8247W5 din cate am putut eu sa googlesc) si pentru infrastructura Orange si pentru infrastructura Telekom? E doar o diferenta de culoare (negru pentru Orange, alb pentru Telekom)? Mai e si alta diferenta? De calitate/viteza etc?

2. exista pe undeva datasheet-ul pentru routerul asta (varianta folosita pentru instalarile pe infrastructura Telekom, cel alb din cate am inteles eu, in caz ca nu e modelul de mai sus)?

Eu am reusit cu chiu cu vai sa gasesc asta: https://www.orange.md/files/pdfs/other/love/HG8247W5_Datasheet_01.pdf
Se aplica router-ului folosit de Orange pentru infrastructura Telekom, sau e un alt model cu alte specificatii?

3. daca asta e modelul, de ce nu exista acest datasheet link-uit pe pagina dedicata Orange Love (Romania)? Sau este si mi-a scapat mie?

Consider ca e foarte util sa existe ceva mai multe detalii tehnice acolo. Ok, poate nu pe toata lumea intereseaza acele detalii tehnice. Dar pentru cei care sunt interesati, un link catre acel datasheet ar ajuta foarte mult.
"Internet Box 1000/v2" nu-mi spune absolut nimic despre capabilitatile acelui router. E un brand name, nu un model. Iar vitezele afisate pe site...aparent difera de cele din datasheet, si nu stiu in ce conditii au fost preluate.
Asa ca, ceea ce m-ar ajuta mult mai mult ar fi modelul. Exista vreun motiv pentru care nu e mentionat nicaieri?

4. foloseste firmware custom (banuiesc ca da)? Daca da, are cineva idee daca e trunchiat in vreun fel fata de varianta oficiala de la Huawei? Are ceva minusuri importante? E vreo diferenta de performanta?

Ma uitam ca pe site-ul Orange zice ca ar scoate un maximum de 450Mb/s pe WiFi. Dar nu specifica daca e pe 2.4GHz sau 5GHz. Pe 2.4 GHz, din cate stiu eu, maximul ar trebui sa fie 300Mb/s, pentru ca asta e maximul pentru 802.11n.
Iar daca se refera la 5GHz, cum banuiesc,...nu e rau, dar e loc de mai bine. Si, evident, depinde si de device-ul de pe care te conectezi. Dar de-aia ma intereseaza in special daca e acelasi model. Pentru ca vazusem pe cineva aici in comunitate cu viteze (normale as zice eu) de vreo 600Mb/s pe modelul asta (presupunand ca e cel alb, nu negru, si presupunand ca nu sunt diferite). Ceea ce e foarte bine. Deci ma intereseaza sa stiu daca routerul asta (cel alb), are aceleasi performante sau nu.

Pentru ca mie mi s-a spus ca nu ar fi la fel (lasand la o parte diferenta de culoare). Si ca cel alb nu ar fi compatibil cu infrastructura Orange, iar cel negru cu infrastructura Telekom. De ce, nu stiu. Dar oricum nu asta e ideea. Ideea e: are vreo relevanta culoarea in cazul asta? Sau nu? Pentru ca, daca da, s-ar putea sa am nevoie de un router custom legat la asta prin cablu, cu care sa scot viteze ceva mai bune pe WiFi. Ceea ce presupune o investitie in plus, pe care as prefera sa o evit daca se poate. Daca, pe de alta parte, scoate in jur de 600Mb/s, pe Wireless AC, si nu e nicio diferenta, il pastrez pe asta si cu asta basta.

Scuze ca am scris atata, dar sunt foarte multe necunoscute. 🙂
Client Orange
4 Răspunsuri 4

DanielaH
Moderator
Mulțumim pentru postare! Întrebăm colegii și revenim.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Mersi frumos, Daniela! 🙂 Nu-i cu graba. Cand se poate. Oricum eram curios si de experientele celorlalti useri cu routerul asta. In caz ca e acela alb si e modelul specificat in mesajul de mai sus.
Client Orange

DanielaH
Moderator
Salut! Am revenit cu răspunsul colegilor noștri. 1. Huawei HG8247W5 se instalează și pe fibra Telekom și pe fibra Orange. În afară de culoare nu există altă diferență. 2. + 3. Datasheet nu este oferit de noi, ci de Huawei și acesta este motivul pentru care nu îl afișăm pe site-ul nostru. Tot din acest motiv nu îl afișăm pentru niciun alt router, pentru ca ține de vendor. Dar pe viitor analizam ideea de afișa acest lucru pe site sau în secțiunea specială, deoarece este o idee buna 🙂 Mulțumim. 4. Nu are interfață personalizată precum Huawei HG8247H, are firmware custom ce nu influențează performanțele acestuia. Rețeaua de 2.4Ghz este într-adevăr limitată de tehnologie la 300Mbps. Rețeaua de 5Ghz este 802.11ac este limitată de tehnologie la 1300Mbps (abonamentele fiind de 1Gbps, se aplică această limită).

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
@Daniela, mersi frumos. Am inteles acum de ce nu e pus datasheet-ul pe site. Ceea ce mi se pare interesant e ca el exista pe site-ul Orange Moldova. Dar...probabil ca fiecare cu regulile lui. :)) Oricum, daca nu se poate urca datasheet-ul pe site-ul Orange, daca cei de la Huawei sunt de acord, se poate pune link eventual catre site-ul lor. Oricum, pe mine mai mult ma intereseaza modelul. Datasheet-ul mi-l gasesc singur daca e, pe baza lui. Astfel incat, daca modelul nu e cumva limitat de vreun NDA sau ceva, si se poate pune pe site-ul Orange, cred ca ar fi super util sa existe pe undeva, in caz ca cineva vrea mai multe detalii tehnice despre acel produs. In ceea ce privesc vitezele pe WiFi, inteleg ca viteza de 450Mb/s afisata pe site (https://www.orange.ro/love/client-orange-fibra-1000-si-tv-explore) e gresita? Sau asta a fost viteza obtinuta in testele Orange? Pentru ca mai mult ma incurca decat sa ma ajute. :)) Nu inteleg rostul afisarii informatiilor la modul asta: 1. viteza X / Y maxima 2. viteza X / Y normala 3. viteza X / Y minima (lol) Daca n-ai curent sau taie cineva fibra, iti garantez ca viteza minima va scadea mult sub valoarea afisata pe site. :)) Asa ca, de ce sa te mai complici sa pui valoare minima...? Pe cine intereseaza toate chestiile astea? Si daca ai viteza intre "normal" si "maxim", de exemplu, asta ce inseamna? Mai punem un sub-punct si pentru asta si o consideram "viteza buna spre foarte buna"? I mean, come on! :)) Daca tot vrei sa faci o defalcare, fa-o pe ceva intr-adevar util. De exemplu: 1. Viteza maxima pe cablu (LAN) - 940 Mb/s download, 450 Mb/s upload 2. Viteza maxima pe WiFi 2.4Ghz - 300Mb/s download, [insert value here] upload 3. Viteza maxima pe WiFi 5GHz - 1300/600/450 sau cat a iesit in teste sau de unde e luata informatia asta...download, [insert value here] upload Din cate am vazut eu, vitezele de upload nu prea sunt mentionate in general. E o informatie utila, intr-adevar, dar cu aceeasi mentiune: nu intereseaza pe nimeni valorile "minime" si "normale". Toata lumea va fi interesata de valorile maxime. Atat. Orice este sub e considerat automat "normal" sau "minim". Sau in limbaj popular: merge ok sau pr*st. Sunt foarte curios cum s-a ajuns la valoarea "minima" de 10 Mb/s download si 10Mb/s upload totusi. :)) Adica, mi-e clar ca valorile alea sunt puse mai mult "din burta", pentru ca datasheet-ul zice una, experientele utilizatorilor alta, si site-ul Orange alta. Si mi-e super clar ca valoarea din datasheet, de exemplu, de 1733 Mb/s e probabil o valoare mai mult informativa, sau obtinuta in laborator. Pentru ca in viata reala, daca ajungi la 600 e super. Ideea e ca, pentru cineva care citeste chestia aia, e confusing. Pare ca s-au adaugat toate datele alea sa para mai interesant produsul. Ceea ce stiu ca nu e cazul, dar zic asa. Erau lucruri mai utile care ar fi putut fi mentionate acolo, si nu sunt. 🙂
Client Orange