Întrebare fară răspuns

Telefoane Huawei fara Google

Buna!
Cei care ați cumpărat Huawei de când nu mai au contract cu Google, cum e fara Magazin Play, fara Google? Mă gândesc să achiziționez ultimul model de Huawei dar mă gândesc că e rău fara Google, eu având acum un model de Huawei achiziționat în urma cu 3 ani și în acel timp aveau contract cu Google.
Zi frumoasa!

Andreea E
Andreea E

Andreea E

User level
Nivel
1
148 / 750
puncte
Custom field 2
Andreea E
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Buna Andreea,

Lipsa magazinului Google te poate afecta daca ai nevoie de aplicatii exclusive din Google Play, care nu pot fi descarcate din alte surse cum ar fi magazinul Huawei.

Exista oare o lista cu ce aplicații au cei de la Huawei fata de cei de la Google?

Andreea E
Andreea E

Andreea E

User level
Nivel
1
148 / 750
puncte
Custom field 2
Andreea E

Hmm... nu stiu. Depinde de tine si de necesitatile tale. Spre exemplu daca ai nevoie de aplicatii de mobile banking, poti intra pe site-ul oficial al bancii respective sa vezi daca ofera aplicatia si in magazinul Huawei. Pentru aplicatii obisuite gen retele de socializare sau aplicatii generice de productivitate, magazinul Huawei nu duce lipsa.

Inaintea achizitionarii unui Huawei, poti verifica manual fiecare aplicatie mai putin populara.

P.S. Daca ai nevoie de aplicatile din Google Play, poti sa incerci sa achizitionezi un Honor. Aparent telefoanele produse de Huawei si Honor sunt identice (desi Huawei a vandut Honor cu un an in urma)

Eu nu am mai luat Huawei, ci am trecut la Xiaomi. Și pot spune că sunt ok și acestea din toate punctele de vedere, ca și Huawei, pe lângă faptul că au și serviciile Google. Am un Mi 11 lite 5g, cu 8 Gb RAM, care își face treaba excelent.

Cu excepția aplicațiilor google (maps, magazin play, google pay, aplicații bancare, de exemplu Orange Money și alte bănci, My Orange), le poți găsi în App gallery și Apk Pure. Pentru navigație, poți utiliza petal maps, waze, etc.

@Vio73 ce fel de Xiaomi ai luat?
@Razvan, am nevoie de aplicații bancare, My Orange..păcat că nu mai au Google,îmi plăceau telefoanele de la ei.

Andreea E
Andreea E

Andreea E

User level
Nivel
1
148 / 750
puncte
Custom field 2
Andreea E

Cel mai bine ar fi sa faci o lista cu aplicatiile pe care le folosesti (nu conteaza care) si vezi daca le gasesti in AppGallery (magazinul de aplicatii Huawei). Daca le gasesti pe toate (sau poti folosi cele compatibile), atunci nu ai de ce sa-ti faci griji ca nu vei putea folosi telefonul la intreaga lui capacitate.

PS: daca ai un Huawei la indepamana, poti sa cauti aplicatiile in AppGallery si sa vezi ce gasesti. Eu am fost utilizator de Windows Phone (gama Lumia) si aplicatiile dedicate le puteam folosi in browser fara probleme. In cazul tau, vorbind de telefon cu Android, cred ca vei gasi peste 90% din ele, fara sa fie nevoie sa cauti aplicatii compatibile

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!