Întrebare fară răspuns

Aplicația Google Pay s-a lansat în România

Din această săptămână aplicația Google Pay este disponibilă pentru toți utilizatorii de telefoane Android din țară.

 

Știm că au fost mai multe topicuri aici, în comunitate, despre plata cu smartwatch-ul, în special Samsung. Iar vestea bună este că acum, o dată cu aplicația devine disponibil și suportul pentru dispozitivele cu sistem de operare Wear OS.

 

Folosiți aplicația Google Pay?

MihaelaC
MihaelaC

MihaelaC

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
MihaelaC

Răspunsuri

Good news. Ma bucur ca din ce in ce mai multe lucruri ajunge si Romania,si putem fi si noi la nivelul altor tari din afara (si nu neaparat din Europa), "se lanseaza aia, este disponibil si cealalta,etc,etc."
Am telefon cu Android,dar nu cred ca voi folosi Google Pay prea curand pentru ca am un singur cont bancar si administrez cardul,depunerile,extragerile,etc, direct din aceasta.
Google Pay este perfect pentru cei care au mai multe carduri si isi doresc sa le aiba pe toate la un loc.

tomaciprian
tomaciprian

tomaciprian

User level
Nivel
3
3751 / 5000
puncte
Custom field 2
tomaciprian

Foarte bine că a ajuns și la noi! Mulțumim!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Da, folosesc destul de des pentru plati NFC la POS.
Google Pay era disponibil in Romania si pana acum, doar ca era "Google Pay as a service". Iar aplicatia...cu toate ca se putea instala separat, nu era disponibila pe Play Store. Acum este. Yay! :D

Ideea e ca poti la fel de bine sa-ti administrezi cardurile adaugate in Google Pay si din Settings (setarile telefonului) > Google > Settings for Google Apps > Google Pay. Deci...in principiu, nu ai nevoie neaparat de aplicatie. Dar...e mai usor de folosit cand ai aplicatia pe ecranul telefonului.

arsradu
arsradu

arsradu

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
arsradu

Sa inteleg ca de acum putem plati in magazine si cu ceasurile Samsung? Samsung Wach 4 pe care l-am achizitionat recent nu are preinstalata Google Pay dar o folosesc pe telefon (Samsung Flip Z3) cu Orange Money si functioneaza perfect.

Am verificat compatibilitatea smartwach-ului Samsung si intradevar G Pay functioneaza (cu cardul Orange Money am facut verificarea). Pentru asta deschideti aplicatia Google Play din smartwach si descarcati aplicatia G Pay apoi urmati toti pasii de identificare a cardului O.M. La final va trebui sa setati o metoda de securitate PIN sa "desen" . Fara una din cele doua metode de deschidere a ceasului ,G Pay nu functioneaza. Daca intampinati probleme,scrieti-mi aici si va ghidez.

Deși sună tentant, pentru o mai bună gestionare și elimimare posibile comisioane de transfer / gestionare a conturilor (nu doar a cardurilor), eu rămân un "fan" BTPay. De altfel aproape fiecare emitent de card are dezvoltată o aplicație de plăți, inclusiv societățile pentru cardurile de masă/ cadou/ vacanță/ social.

FLo1
FLo1

FLo1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo1

Da,Ascary,știu. Dar, ca să dau un exemplu din "ograda ta", un transfer de pe OM pe cardul CEC-ului tău (sau de pe un Revolut pe card BT - în cazul meu), este comisionat....au ba? ...Indiferent despre care aplicație discutăm: GPay ori BTPay.

FLo1
FLo1

FLo1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo1

Flo,tranzactiile facute cu G Pay nu sunt comisionate (ma refer la platile POS in magazinele fizice,acolo unde folosim G Pay pe telefon sau ceasul inteligent.Transferurile sunt comisionate. De exemplu daca alimentez cardul Orange Money prin CEC Bank,CEC-ul ma taxeaza cu 7 lei indiferent de suma,mica sau mare.

Ascary, asta doream să subliniez. Adică doar plăți POS e o mică parte. Însă tranzacții între conturi e ceva ce nu poți fără comisioane. Însă speram să le considere ca plăți de pe un card pe altul, similar portării banilor de pe un card pe altul, care nu e comisionată deși băncile sunt diferite.

FLo1
FLo1

FLo1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo1

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!