anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange vs RDS

Catalin_S
Începător
Buna ziua,
Stie cineva daca este normal la ORANGE sa trec prin Germania/Italia ca sa ma intorc inapoi in Romania pentru a accesa un IP pe RDS Business ? Sa ajung cu latenta la 100ms din Iasi in Brasov ? Sa inteleg ca Orange si RDS sunt certati pe plan local ?
5 Răspunsuri 5

mihai_13
Maestru
"ïncurcate sunt caile Domnului" ca sa parafrazam un vechi dicton -nodurile -hosturile-serverele care tin domenii-etc nu depind si nu se fac de genul cel mai scurt drum intre doua puncte este o linie dreapta .

Catalin_S
Începător
Mihai, multumesc. Stiu acest lucru. Totusi Brasov-ul nu e in Germania, Italia sau in alte tari din vest. Ma asteptam sa treaca prin Bucuresti sau prin alte orase din Romania ce nu sunt in "linie dreapta" dar nu sa iasa in afara tarii. Am trimis totusi si un email la serviciul clienti cu rezultatul unui traceroute, poate ei au si o explicatie logica la ce se intampla.

mihai_13
Maestru
acum ceva ani foloseam un program "Visual Traceroute" acum nu stiu daca mai exista - era foarte interesant .

Catalin_S
Începător
Pana la urma am gasit informatii pe google. Pe scurt, Orange nu vrea sa plateasca catre RDS o taxa de interconectare, in 2019 asta fiind de 300 euro pentru o conexiune de 1GB/s sau intre 2000-2500 euro pentru 10GB/s. Asta inseamna ca accesarea din Orange a retelei RDS se face prin servere din afara tarii. La cat profit face Orange in Romania, nu pot sa zic decat sa-i fie rusine conducerii.

Dorin10
Junior entuziast
Corect, așa este ! Eu când apelez numere din rețele Digi Mobil se aude destul de rău și de neclar în timpul apelului. Ce HD voice, nici măcar SD !