Întrebare fară răspuns

Orange vs RDS

Buna ziua,

Stie cineva daca este normal la ORANGE sa trec prin Germania/Italia ca sa ma intorc inapoi in Romania pentru a accesa un IP pe RDS Business ? Sa ajung cu latenta la 100ms din Iasi in Brasov ? Sa inteleg ca Orange si RDS sunt certati pe plan local ?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

"ïncurcate sunt caile Domnului" ca sa parafrazam un vechi dicton -nodurile -hosturile-serverele care tin domenii-etc nu depind si nu se fac de genul cel mai scurt drum intre doua puncte este o linie dreapta .

Mihai, multumesc. Stiu acest lucru. Totusi Brasov-ul nu e in Germania, Italia sau in alte tari din vest. Ma asteptam sa treaca prin Bucuresti sau prin alte orase din Romania ce nu sunt in "linie dreapta" dar nu sa iasa in afara tarii. Am trimis totusi si un email la serviciul clienti cu rezultatul unui traceroute, poate ei au si o explicatie logica la ce se intampla.

Pana la urma am gasit informatii pe google. Pe scurt, Orange nu vrea sa plateasca catre RDS o taxa de interconectare, in 2019 asta fiind de 300 euro pentru o conexiune de 1GB/s sau intre 2000-2500 euro pentru 10GB/s. Asta inseamna ca accesarea din Orange a retelei RDS se face prin servere din afara tarii.

La cat profit face Orange in Romania, nu pot sa zic decat sa-i fie rusine conducerii.

Corect, așa este !
Eu când apelez numere din rețele Digi Mobil se aude destul de rău și de neclar în timpul apelului.
Ce HD voice, nici măcar SD !

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!