Întrebare cu răspuns(uri)

Blocare apeluri intrare/ iesire in roaming dupa 2 luni

Salut! Am cartela PrePay pe Orange, sunt plecat de 2 luni in străinătate. In aceste 2 luni am incarcat cu opțiunea de 14€. Iar acum in a 3 a luna inainte de a incarca am observat ca mi s-au blocat apelurile de intrare si ieșire. Practic nu pot suna nici primi apeluri. Ai idee de ce si cum pot remedia problema?

Soluția este reîncărcarea cu credit (nu cu opțiune) și atunci vei putea folosi roaming-ul la tarifele de aici https://www.orange.ro/roaming/prepay.

Și, binențeles, folosirea pe cât posibil de mult a rețelelor Wi-Fi din țara respectivă.

Suntem aici dacă mai ai nevoie de detalii suplimentare.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (2)

Da (0)

0%

0 membri au votat cu DA

2 membri au votat cu NU

0% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Salut, Danielspac, și bun venit alături de noi în Comunitate!


Cumva în aceste 2 luni de când ești plecat din țară ai folosit mai multe resurse de voce/ date decât ai făcut-o în România?
Te întreb pentru că există o politică de utilizare rezonabilă a resurselor în roaming SEE.  Ca să poți folosi resursele nationale in Spatiul Economic European conform ofertei de care beneficiezi (in limita politicii de utilizare rezonabilă a serviciului roaming in SEE), este necesar ca traficul de voce și date din ultimele 4 luni (123 de zile) să fie majoritar in România.

Uite aici mai multe detalii https://comunitate.orange.ro/questions/2314589-functionare-roaming-see.


Dacă nu te afli în această situație, avem un alt topic care sper să te ajute https://comunitate.orange.ro/questions/2490590-fac-serviciul-roaming-functioneaza


Te așteptăm să revii cu mai multe detalii.

 

Buna DanielaH! Mulțumesc frumos pentru răspuns. Dupa parerea mea, in aceste 2 luni am folosit mai multe resurse de voce/ date decât am făcut-o în România. In acest caz care este solutia pentru deblocarea apelurilor?
Mulțumesc!

Soluția este reîncărcarea cu credit (nu cu opțiune) și atunci vei putea folosi roaming-ul la tarifele de aici https://www.orange.ro/roaming/prepay.

Și, binențeles, folosirea pe cât posibil de mult a rețelelor Wi-Fi din țara respectivă.

Suntem aici dacă mai ai nevoie de detalii suplimentare.

Mulțumesc frumos pentru soluție. Aveți idee care ar fi valoarea minima de credit cu care trebuie sa incarc? Doresc sa incerc sa vad daca se deblocheaza.

Depinde de țara în care te afli și de tarifele practicate de operatori.
De exemplu în Italia un apel către România este taxat cu 0.05 euro/ minut. Tarifarea se face la secundă după primul minut care este indivizibi.
Este esențial însă să ai serviciul de roaming activ pe numărul pe care îl folosești.
Iar dacă stai mai mult, poți lua în calcul și varianta achiziționării unei cartele prepay locale.

Eu ma aflu in Franta. Iau in calcul achizitionarea unei cartele de aici doar ca as dori sa am numărul din România activ in caz ca ma suna cineva. Romingul s-a activat cand am activat opțiunile de 14€, deci trebuie sa fi ramas activ

Cel mai bine îți iei cartelă din Franța și dai numărul celor apropiați.
Poți să reîncarci un credit de 4-5 euro, ca sa ai activ numărul și să poți fi sunat din țară, dar nu știu dacă merită, ar fi prea scump sa faci asta lunar.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!