anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ce telefon v-ati cumpara acum? - review Oppo Reno6 Pro

imch
Cunoscător certificat
Buna ziua tuturor.
Sunt in situatia de a-mi schimba telefonul, un Huawei Mate10 Pro de care am fost extrem de multumita, dar care dupa aproape 4 ani de utilizare incepe sa-si arate varsta. Este al doilea Huawei dupa P10 si mi-ar fi placut sa pastrez brandul, fiind foarte multumita de el, dar terminalele ce se mai gasesc acum sunt dezamagitoare. De doua saptamani ma uit pe site-uri ce as putea cumpara si nu reusesc sa gasesc nimic care sa raspunda cerintelor mele (probabil am niste pretentii exagerate, nu stiu...). De aceea va rog sa ma ajutati cu un sfat, preferabil argumentat ca sa inteleg si eu de ce sugerati anume acel aparat.
Sa va spun ce conteaza pentru mine:
- imi place sa fac poze, deci telefonul trebuie sa stea foarte bine pe aceasta parte;
- stau intr-o zona in care semnalul Orange se mai da dupa vant, deci acasa depind de functia de apelare wifi si/sau de o antena puternica;
- imi place ca telefonul "sa se miste" - ideea de a astepta 10 ani ca sa intre intr-o aplicatie sau alta ma frustreaza maxim;
- m-am obisnuit ca senzorul de amprenta sa functioneze ireprosabil;
- folosesc telefonul pentru: fotografii, socializare, joculete simple, nu cu grafica extravaganta, muzica, Netflix & such, aplicatii ale furnizorilor de utilitati sau bancare (nu am folosit pana acum functia NFC, dar as fi tentata), folosesc aplicatia Health de la Huawei, cumparaturi online pe aplicatii dedicate sau webbased.
Am un buget de aprox 3000 lei, as prefera sa il cumpar de la Orange ca sa pot plati in 24 de rate, chiar daca este putin mai scump ca in rest. Mi-a placut mult Huawei 40Pro (mai ales ca sunt dispusa sa renunt la serviciile Google, ma cam enerveaza ideea de a depinde de astfel de aplicatii si consider ca efortul de adaptare la alte servicii ofera plasticitate mintii si ne fereste de Alzheimer), dar nu se mai gaseste :-). Amicii mei care au Samsung se cam chinuie cu senzorul de amprenta si asta se adauga la fobia mea de a plati marca mai degraba decat specificatiile.
V-as fi recunoscatoare pentru orice sfat argumentat! Multumesc.
1 Soluţie acceptată‚

imch
Cunoscător certificat

Dragi prieteni din comunitate, pentru ca unii si-au manifestat curiozitatea vis-a-vis de telefonul ales de mine, revin cu cateva idei dupa ce l-am utilizat vreo 3 zile. Stiu, nu e mult, dar e "la cald".


Pornind de la ce mi-am dorit eu (lasand pozele pe ultimul plan) iata impresiile mele:


1. cu acest telefon nu am probleme de semnal :-). are antena si/sau emitatorul foarte bune, calitatea receptiei este exceptionala. Nu am mai avut convorbiri intrerupte sau situatii in care nu se auzeau litere/cuvinte. Telefonul, desi nu se afla pe lista de pe site-ul Orange, este perfect compatibil atat cu apelul 4G cat si cu cel wifi. A durat mai mult pana sa descopar unde este ascuns butonul de activare apel wifi (pentru ca nu se afla in pictogramele din bara de sus, din pacate, facand dificila activarea/dezactivarea serviciului).


2. telefonul se misca incredibil de rapid, fara lag in aplicatiile pe care le folosesc. Avand in vedere ca telefonul e la inceput, am intrat in tot ce se putea :-). Clonarea fostului telefon s-a facut foarte rapid (vorbim de aprox 20-25 GB de date).


3. Senzorul de amprenta functioneaza ireprosabil :-). La fel si recunoasterea faciala. Nu se descurca atunci cand am masca pe fata :-D, dar doar o blonda s-ar astepta la asta (da, uneori mai uit de masca, si ma intreb de ce nu merge).

 

Alte impresii:

 

  • telefonul vine foarte "lejer". Dupa ce am dezactivat/dezinstalat aplicatiile aduse prin clonare de pe huawei specifice EMUI-ului, am constatat ca nu sunt foarte multe aplicatii proprietare Oppo instalate. Mie imi place asta, pentru ca ma lasa pe mine sa decid daca am nevoie de o aplicatie sau nu, nu ca altii care le pun acolo, sa fie. Am avut un moment de mini-panica, dar cand am inteles conceptul, mi s-a parut foarte fain (nu gaseam aplicatie pentru ceasul care a venit in pachet)

 

  • bateria se descarca foarte repede. Asta este cam singurul minus pe care l-am identificat deocamdata. Eu am obiceiul sa tin bateria cam intre 40 si 80%, are nevoie de 2 incarcari pe zi in acesti parametrii. Ii trebuie doar 15 minute pentru incarcare, dar tot e nasol pentru ca trebuie sa iei incarcatorul dupa tine si e cam mare. Pe parte pozitiva, insa, am pus telefonul aseara la incarcat pe la 12 noaptea. Peste 15 minute m-a anuntat ca a ajuns la 80% si ca, pentru a proteja bateria, opreste incarcarea, telefonul urmand a fi incarcat la 100% la ora 6 dimineata (care, coincidenta sau nu, era ora la care era setata alarma ceasului - voi verifica asta 🙂 )

 

  • prin dimensiunile si materialele folosite telefonul se simte foarte bine in mana. Stiu ca e chestie de optiune personala, dar fiind mai ingust, se intelege mai bine cu mana mea. Imi place culoarea carcasei de mor (este Arctic Blue). E o idee prea sidefata, dar zau daca ma deranjeaza!

 

  • ecranul telefonului este foarte luminos, are niste culori incredibile
    Acum, in ceea ce priveste fotografiile, telefonul este rezonabil spre bun. Este usor sub ceea ce m-am asteptat eu, dar asteptarile mele erau foarte mari :-). In mod clar face poze mai bune decat fostul meu telefon (Huawei Mate 10 Pro). Pana la un punct pozele sunt comparabile cu cele facute de Huawei P30Pro. Unde inca nu ma convinge, este la pozele cu zoom mare (peste 5-6) si la pozele tip macro. De asemenea, este pacat ca nu are stabilizare pe camera frontala. Atasat 3 fotografii: una fara zoom, alta cu zoom 5x, a treia cu zoom 20x. Pozele sunt facute fara nicio alta facilitate activata. Functia de portret cu iluminare aduce rezultate foarte bune la pozele contre-jour, pozele cu copiii ziua sau seara/noaptea ies bine... Una peste alta aparatul este, dupa cum ziceam, rezonabil spre bun.

 

    Pe parte de filmare rezultatele sunt excelente, se vede ca acest telefon a fost gandit pentru persoane care folosesc aceasta functie mai mult decat fotografia. Sunt cateva setari care te ajuta sa realizezi imagini de exceptie.

 

      Mai sunt cateva cuvinte de spus despre smartwatch: dupa ce am trecut de frustrarea initiala legata de cat de diferit e ca "filosofie" de ceasurile Huawei, mi-am dat seama cat de fain e. Se aude ok in conversatie, poti citi mesajele si poti raspunde la ele cu usurinta, il poti customiza cum doresti. La fel ca la telefon, minusul major este dat de faptul ca trebuie incarcat zilnic.

 

    Una peste alta, cand scapi de automatismele create de utilizarea altui telefon/ceas, aceasta pereche se dovedeste a fi o alegere inspirata. Deocamdata plusurile sunt mult peste minusurile identificate si atat telefonul cat si easul imi plac din ce in ce mai mult. Sa vedem cum se mentine asta in timp :-).

Vizualizare soluţie în postul original

47 Răspunsuri 47

Jay
Campion certificat
Buna! Eu tocmai mi-am luat un S20.. n-am avut niciodata probleme cu senzorul de amprenta.. si folosesc de ceva ani Samsung.. Am profitat de programul Hot Summer.. cred ca rezultatul a fost bun.. Cand nu s-a deblocat din prima, ori nu aveam degetul pus cum trebuie pe senzor ori nu era uscat.. Pana acum sunt multumita de el, de cum se misca.. nu stiu despre vant ce sa spun.. la mine nu prea e.. iar aplicatiile bancare sunt deja instalate pe S10, deci, deocamdata, e mai putin stresat..

mihai_13
Maestru
am sa fiu scurt /2 :)) - S21 ultra 5G sau Xperia 1 III sau S21FE 5G care sta sa apara - De ce numai Samsung sau Sony ? deoarece sunt principalele telefoane care se dezvolta pe XDA , se poate face "root" , le poti repara software acasa si nu in ultimul rand sunt telefoane foarte bune . din pacate sunt si scumpe...

imch
Cunoscător certificat
@mihai_13: Multumesc foarte mult pentru raspuns! Sony Xperia 1 III mi-a placut foarte mult, mai ales ca am mai avut candva un telefon Sony de care am fost foarte multumita, dar aproape imi dubleaza bugetul :-(. Sincera sa fiu, nu consider ca un telefon justifica o astfel de investitie. Orice telefon, ca utilitate perceputa a instrumentului. Multumesc foarte mult pentru raspuns! @ Jay: Multumesc de raspuns. Cum face pozele S20?

Jay
Campion certificat
Nu pot să mă laud că mă pricep la poze, adică la a face setări sa iasă wow.. dar, atașez câteva poze, să-ți faci o idee.. nu știu la încărcare dacă se mai pierde ceva din calitate.. prima este facuta prin plasa de la geam, cele mai multe sunt facute din balcon cu zoom.. telefonul principal fiind S10, pe asta l-am folosit mai putin.. Cred că mai multe poate să spună @delfinas, îl are mai demult și se pricepe și la poze..

Vio73
#StarMember
Salutare! Am mers foarte multă vreme pe Samsung, dar am avut și Huawei P 30. De curând, am trecut la Xiaomi mi 11 lite 5g, cu 8 GB RAM și sunt destul de mulțumit. Adică bateria se încarcă în mai puțin de o oră, ține aproape 2 zile la o utilizare normală ( tot așa foloseam și S 20 FE și nu ținea decât maxim o zi), face poze ok, prețul este mai mic, etc. Succes!

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Stiu ca probabil propunerea mea o sa vina ca nuca in perete pe langa celelalte, si raspunsul va fi probabil un categoric "nu", dar intreb totusi: un iPhone (11 de exemplu) nu te-ar tenta? Pentru ca, cu exceptia senzorului de amprenta (care in cazul asta este FaceID, nu TouchID), bifeaza toate cerintele tale. Eu mi-am luat de curand un iPhone 12 (din pacate, in momentul asta, trece peste bugetul tau, altfel ti l-as fi recomandat pe asta), si face tot ce ai vrut tu, si foarte bine. iPhone-urile in general sunt foarte reliable in utilizare (nu dau erori random cum se mai intampla la Android, iar performanta se pastreaza in timp) si sunt cunoscute pentru senzorii foto de foarte buna calitate. Pot sa atasez cateva poze, daca vrei, ca sa-ti faci o idee.
Client Orange

mihai_13
Maestru
imch - iti recomand A52s 5G de la Samsung - un model nou nout remix la A52 5G - care este dotat cu un procesor foarte bun la banii care se cere pe el - https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_a52s_5g-11039.php un telefon care scoate un scor de 541.000 puncte in testele sintetice Antutu .

imch
Cunoscător certificat
@arsradu: multumesc pentru sugestie. Am luat in calcul si iPhone-ul, cu atat mai mult cu cat eu sunt de ani de zile indragostita de Mac-uri si folosesc (si) un astfel de calculator. Trecerea de la Android la iOS mi se pare insa o durere de cap... In plus, fata de cum stiu eu Mac-urile (cu care am lucrat prima data in 1994!!!), cele de acum au pastrat doar pretul, nu si performantele. E adevarat insa, mediul oferit de sistemul lor de operare este mult mai stabil decat Androidul. Il trec si pe acesta pe "lista scurta". @ mihai_13, @ vio multumesc! Ma uit acum pe ce stiu sa faca terminalele sugerate de voi. Iata, deja am 4 telefoane de studiat! Multumesc tuturor pentru idei!

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Cu mare placere, imch! 🙂 Si eu sunt utilizator de Mac. Nu folosesc chiar de atat de mult timp, dar am si eu cativa anisori. Si ce pot sa-ti spun e ca, venind de pe Windows, a trebuit sa ma adaptez un pic. Pentru ca, pe Mac (OS X/MacOS), sunt unele lucruri pe care nu le faci la fel ca pe Windows. Si e normal. Sunt sisteme de operare diferite. Cu plusurile si cu minusurile lor. Dar...o data ce m-am obisnuit cu Mac-ul...n-am mai avut nevoie de Windows. Asta nu inseamna ca nu mai folosesc ocazional Windows (mai nou, am instalat Windows 11, care momentan e in Beta, doar ca sa vad cum e, si mi-a placut ce am vazut!). Doar ca nu mai folosesc atat de des. Din pacate, inca am nevoie de niste soft-uri care nu sunt disponbile decat pe Windows. Si asa ca...vreau nu vreau, am nevoie si de Windows. Plus ca, oamenii sunt fiinte curioase by default. Iar pe mine m-a pasionat intodeauna tot ce e nou in tehnologie. Asa ca, si daca n-as fi avut nevoie de Windows, din cand in cand, tot as fi instalat Windows 11 de curiozitate. :) Ideea e ca totul tine de tine. Nici cu Android-ul nu te-ai obisnuit pana nu te-ai obisnuit, nu? :)) La fel si cu iOS-ul. E diferit. Cu siguranta vei avea lucruri pe care le puteai face pe Android, si nu le mai poti face pe iOS, sau invers. Intrebarea e doar daca erau chestii importante, la care nu ai niciun fel de "inlocuitor" pe noua platforma, sau erau doar chestii de obisnuinta, de care nu aveai efectiv nevoie, si erau doar "good to have". Si inca o chestie. Eu am doua telefoane. Si nu, nu pentru ca as avea nevoie de doua numere de telefon. Plus ca, unul e dual-SIM, iar celalalt in principiu ar putea sa mearga cu e-SIM. Deci nu asta ar fi problema. Dar sunt platforme diferite. Un Android (Moto One Action), si un iOS (iPhone 12). Si, cum ziceam si mai sus, amandoua au avantaje si dezavantaje. Dar eu asa sunt. Imi place sa testez tot ce e nou, si pe Android si pe IOS. Si atunci, am nevoie de amandoua. Tu, pe de alta parte, s-ar putea sa nu ai. Ca sugestie: fa-ti o lista (in caz ca mai sunt aplicatii sau lucruri pe care nu le-ai pus deja in mesajul initial), cu chestiile care conteaza pentru tine. Ti-am zis, din lista ta de mai sus, in afara de fingerprint sensor, pe care nu-l mai ai incepand cu iPhone X (10), in rest, un iPhone iti bifeaza toate cerintele. Aplicatiile le ai si pe o platforma si pe cealalta, NFC ai pentru payments, face poze faine, se misca bine, si mereu, ai VoLTE si VoWIFI pentru problemele de semnal. Si apropos de VoLTE si VoWIFI, la Android, in experienta mea, lucrurile sunt mult mai ciudate. Sunt telefoane care ai crede ca ar trebui sa aiba serviciile astea implementate...si nu le au. La iPhone-uri in schimb, cred ca toate au. Sau cel putin incepand cu iPhone 6, toate au. Nu trebuie sa mergi "la ghici". O avea, n-o avea. Au sigur. In rest, decizia e a ta. 🙂 Eu am vrut doar sa ofer si un alt punct de vedere. Si mai ales daca esti utilizatoare de Mac...nu exista telefon mai bine integrat in ecosistemul celor de la Apple decat un iPhone. Cat despre Mac-uri, nu vreau sa deviez foarte mult de la subiect, dar cred ca merita sa arunci o privire peste Mac-urile cu procesor M1 din noua generatie. 🙂 Pretul este mare intr-adevar, comparativ cu alte laptop-uri, dar mie unul, mi se pare ca si performanta e pe masura. Sunt super rapide, si consuma extrem de putin (cel putin in cazul laptop-urilor). Pe mine ma bate gandul sa-mi iau unul, si sa-mi upgradez MacBook Pro-ul meu din 2015, care inca merge foarte bine, dar care incepe sa dea semne de batranete. Dar momentan mai astept, sa vad cu ce vin luna asta, sau cand au de gand sa mai lanseze hardware nou cei de la Apple. Oricum, ma bucur ca am putut sa ajut cu un punct de vedere diferit. 🙂
Client Orange

delfinas
#StarMember
Eu sunt fana Huawei de 7 ani. Din cauza de GMS lipsă, m-am proptit in P30 Pro, atât pe Orange (varianta 256/8), cât și pe Vodafone (până de curând aveam un Mate 20 lite), luate ambele de pe Olx. Deocamdată, nu am găsit un telefon care sa fie bun atât pe partea de telecomunicații, cât și pe partea foto, mai ales ca zoom. Poți vedea pozele mele făcute cu P30 Pro pe contul dvăzute Instagram delfinas2005. Am văzut niște poze ok făcute de la distanță, care ar fi fost fotografiate cu S21 Ultra . Vezi caracteristicile aici: https://www.orange.ro/magazin-online/telefoane/samsung-galaxy-s21-ultra-5g-512gb-phantom-black

imch
Cunoscător certificat
@delfinas: il iubesc pe P30 Pro, este telefonul sotului meu si ma gandesc serios sa i-l fur si sa-i cumpar lui unul nou, dupa pofta inimii sale. Nu numai ca face poze superbe, dar este extrem de versatil in tot ce tine de comunicare si socializare. Daca Mate 10 Pro-ul meu mai pierde semnalul in timpul unor conversatii acasa la mine (de altfel singurul motiv pentru care sunt nevoita sa il schimb), P30 Pro nu pateste asa rusine. Mie imi place mult si P40 Pro, dar uite ca m-am trezit tarziu. Chiar as vrea sa incerc cum e viata fara GMS, ca prea sunt prizionera serviciilor lor. Multumesc de sugestie. @arsradu: eu mi-am inceput cariera lucrand 4 ani pe Mac-uri si a trebuit sa ma adaptez la Windows (nici nu vreau sa ma gandesc acum cati ani). A fost ca si cand m-am dat jos din Mercedes si m-am suit in Dacie. De aceea, in 2015 (ce coincidenta) mi-am luat un MacBook Pro, la fel ca tine. Acasa lucrez pe el, la munca am Lenovo. Pot sa iti spun ca nu mai e acelasi feeling ca acum 20+ de ani :-). Dar sfatul tau de a-mi face o lista cu aplicatiile pe care le folosesc este excelent! Multumesc!

Razvan
#StarMember
Aștept sa se lanseze Sony Xperia 5III, este singurul telefon care s-ar apropia la poze de Huawei P20 pro și apropiat ca bugetul meu, în plus are și toate benzile 5G. Mi-ar plăcea și Sony 1III, dar este excesiv de scump. Ai mai putea sa te uiți și la Xperia 5II, a fost în oferta și cu hotsummer.

mihai_13
Maestru
delfinas - apropo de instagram , am intrat pe contul tau si am vizionat cateva fotografi interesante ( plus like 🙂 ) - majoritate facute de mine sunt facute cu batranul meu S9 . id apaxtc .

imch
Cunoscător certificat
@Razvan: Sony Xperia 5 III arata impresionant (evident, dpdv caracteristici, nu design, desi nici ala nu e rau). Multam de sugestie! Doar ca pe site-urile pe care a aparut este mai scump decat Xperia 1 III, si ala deja imid epaseste bugetul :-). Vedem.