anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Am ieșit din România și intenetul merge extrem de greu

madalinaflorea
Începător
Salut, am ieșit din România și intenetul merge extrem de greu, ca exemplu aștepți 1 minut sau chiar mai mult sa vezi o fotografie pe instagram.Am activat si roaming si tot, internetul funcționeaza, dar extrem de încet.Ce aș putea face?
17 Răspunsuri 17

delfinas
#StarMember
Bun venit in Comunitate, madalinaflorea!!! Nu poti face nimic, trebuie doar sa ai rabdare. Asa vezi diferenta dintre viteza netului mobil din Romania si cel din tara in care esti. Roamingul trebuie sa il ai activat, pt ca altfel nu poti accesa netul mobil pe telefonul tau, decat daca iti iei o cartela de acolo. Calitatea serviciilor mobile in roaming nu mai are legatura cu Orange Romania, ci cu acea companie locala care a preluat numarul tau acolo. Cauta manual alta retea locala, poate gasesti una mai buna. Oricum, s-ar putea ca retelele locale sa filtreze cumva serviciile pt roaming, sa dea acces la un net cu viteza mai slaba pt cei care folosesc roaming. Sper ca tara in care te afli e in SEE, altfel te va costa roamingul cat nu face!!! Concediu placut!

FLo1
#StarMember
Așa e când sfătuim din citite.... 1. Roamingul depinde CALITATIV de rețeaua la care te-ai conectat. Orange nu-ți mai asigură decât CANTITATEA. 2. Deși ar parea ca poti alege cu ce operator să defilezi în roaming, nu vei putea alege: fiecare operator a încheiat contracte de roaming cu un singur operator. De exemplu, în Franța te vei putea conecta cu SIM Orange doar la Orange France, cu Vodafone în schimb DOAR la altă rețea (FSR), deși ar mai exista și Boguyle Telecom, dar nepreferată de niciunii. 3. Depinde de rețeaua la care te conectezi: poți fi conectată, dar fără servicii. Poți avea acces voce dar fără date mobile, dar poți avea si full option. Depinde de "sateliții" operatorului local în zonă. Eu am experimentat toate aceste cazuri. 4. Ce poți face? Încearcă într-o zonă cu semnal mai bun, sau dacă nu, îți rămâne varianta unui WIFI. De altfel este mai ok, deși unele rețele free wifi pot fi nesigure.

Razvan
#StarMember
Orange România limitează viteza la 2Mbs, la internet în roaming în SEE, cu precădere seara. Dacă ai un sim de telefon de la digi/telekom/vodafone, se va vedea imediat restricția de viteza. În timp ce ORO merge gâtuit cu 2Mbs, în celelalte rețele merge la viteza maximă disponibilă la operatorul local.

FLo1
#StarMember
Razvane, ai atașat un rezultat de test făcut acum în roaming cu SIM de Orange, cu conectare prin Orange France, pentru curiozitatea scriptelor tale. Concluziile le las la aprecierea experților. Netograful o fi "măsluit" de Orange? Că eu nu mă știu cu testele ăstea.

Razvan
#StarMember
Ai făcut și cu alt operator. Test prin Speedtest? Orange a fost prins cu mâța în sac în Anglia, fiind acționar la EE. Dacă tot ești prin Franța, poți să faci un test cu ceilalți operatori. În 2019, am fost limitat la Londra și în Bulgaria. Seara, internetul era inutilizabil.

FLo1
#StarMember
Un screenshoot acum dimineață cu speedtest.net.

Razvan
#StarMember
Poate nu or limita prin Orange, este bine de știut. Pe seara, pe la orele 19-22 sa faci câteva teste pe Orange FR și alt operator.

FLo1
#StarMember
Cel de pe netograf era chiar aseara. Sau conteaza in care seara? Pe de altă parte, dacă în Franța se conectează automat Orange prin Orange FR și se comportă chiar bine, indiferent de arondismentul prin care te afli la un anume moment.... ce rost are să căutăm praful de sub preș? BTW: Testele au fost făcute în arondismentul 14, dar nu cred că schimbă concluzia generală cu ceva.

Razvan
#StarMember
Contează, în acest fel ne putem da seama, în ce condiții aplica ORO limitarea.

FLo1
#StarMember
Pentru liniștea ta (că alții nu par a avea probleme), ai putința să prezinți un test în care te-a limitat Orange așa cum declari? Nu doar povești. Experiențe personale!!!!

Razvan
#StarMember
@flo, lectură plăcută! https://comunitate.orange.ro/questions/2064643-orange-limiteaza-viteza-seara-roaming Dacă tu nu crezi, sau nu ți se întâmplă, nu înseamnă că nu există.

FLo1
#StarMember
@Razvan: interesant topic, de reținut majoritatea opiniilor care indicau clar posibila cauză, de neacceptat pentru alții. Două observații: 1. "EE" era singura posibilitate de conectare locală? De ce nu pot crede? Din 2 SIM-uri în roaming, doar prin EE puteai avea traficul de date mobile? În Franța, chiar și Vodafone RO acceptă conectare atât la Orange FR, dar și la altele (FSR). Orange RO accepta înainte chiar și alte rețele (Bouygues Telecom), acum merge mai bine pe Orange FR. 2. Într-unul din cazurile topicului, degeaba faci teste prin VPN. Este deja o problemă personală, adică a jucăriilor instalate și a vitezei garantate de serverul VPN. E ca și cum ai fi în roaming la tine acasă. PS: Nemulțumit fiind de mai bine de 2 ani, ești încă pe abonament?? Eu NU!!!!

Razvan
#StarMember
Abonamentul l-am avut pentru beneficii cu achiziția unui telefon. În țară acoperirea este bună, unde nu au ei, are Telekom semnal și invers.

Razvan
#StarMember
Fratimio a avut limitare pe prepay de 2 Mbs, de cum a ieșit din țară până s-a întors. Acum au scos limitarea pe IP/cont, după o reclamație bine documentată la ANCOM, însă o aplică mai bine, mai greu de detectat.