anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Recepționarea sateliților pt Orange Tv si Telekom Tv

Stefan12
Junior entuziast
Buna ziua comunitate , va pun aceasta intrebare in rugămintea daca aveti cunoștințe tehnici sa imi spuneti..
Doresc sa folosesc pe o antena simpla , fara motor 1 lnb care poate receptiona satelitii pentru serviciul Orange TV si Telekom Tv , sau o antena care poate receptiona acesti sateliti sau lnb-uri speciale.
Daca se poate tehnic si daca stiti echipamentele necesare...va rog sa imi scrieti...as fi recunoscător.
6 Răspunsuri 6

DanielaH
Moderator
@Stefan12, am întrebat colegii și ne-au oferit următorul răspuns. În prezent Orange Romania oferă un kit pentru captarea canalelor TV aferente grilei Orange TV prin satelit. Kit-ul include Antena TV, LNB, STB HD/Card CI+, Telecomanda STB, conectica aferentă și poate fi utilizat achiziționând un abonament Orange tv prin satelit. Satelitul utilizat de noi este Astra 5B de la SES. Fără un serviciu activat din partea unui furnizor, fie el Orange, fie Telekom, nu putem să oferim doar o antenă spre achiziție clienților.

Vio73
#StarMember
Salutare! Există cu siguranță această posibilitate, mai ales că cei doi provideri se află oarecum apropiați pe satelitul Helassat ( Telekom tv) la 39 grade est, iar Orange TV pe 31,5 grade est, pe satelitul Astra 5B. Ai link despre satelitul Hellas aici: https://ro.kingofsat.net/tp.php?&tp=1129&standard=All&filtre=no&aff=zap Și link despre satelitul Astra 5B, aici: https://ro.kingofsat.net/pack-orangeromania.php Se poate, cu o antenă mai mare, dar care trebuie reglată corespunzător, cu două lnb-uri, evident, care să aibă suporturi distincte. Cred că merge lejer cu una din aia de vreo 80 cm diametru, dar pe care să ți-o regleze un specialist! Cred că-ți mai trebuie și un disec. Eu cred că după fuziune, vor rămâne oricum pe unul dintre cei doi sateliți! Deci nu știu dacă are rost să te grăbești, pentru că în curând se vor decide cum fac și nu cred că vor sta pe doi sateliți! Dacă vrei suport despre așa ceva concret, poți găsi la o firmă specializată, cum ar fi Elstar Oradea. Ai link aici: https://www.elstar.ro/ Suport 2 lnb-uri universale poți găsi aici: https://www.elstar.ro/index.php?route=product/search&search=Suport%202%20lnb Diseq 2.0 ai aici: https://www.elstar.ro/Accesorii/Comutator-DiseqC Sper să-ți fie de folos! Eu ți-am dat doar exemple, dar dacă vrei ajutor concret, cere-l la ei. Inutil să-ți mai spun că fără receptoare sau card și abonamente de la providerii respectivi nu va funcționa. Succes!

Stefan12
Junior entuziast
Multumesc foarte mult..cred ca am uitat sa precisez faptul ca sunt abonat la cei 2 provideri de satelit.

Vio73
#StarMember
Atunci poți face cum ți-am spus sau îi lași cum sunt, pur și simplu! Cu mare drag!

Vio73
#StarMember
Sau poți pune diseq la antenele respective, ca să treacă și cablurile de antenă prin ele și poți vedea pe același tv doi provideri.

nigel
Explorator
Cei doi sateliti sa ii receptezi cu o singura antena e cea mai mica problema, de exemplu o antena Maximum E-85 cu doua LNB-uri asezata bine prinzi fara probleme (eu prind cu o astfel de antena doi sateliti cu o diferenta de cca 20° perfekt), nu prea intzeleg cum faci cu cei doi provideri pe acelasi TV / Receiver cu care sa schimbi intre cei doi sateliti ??? pentru Diseq-C comutator iti trebuie doar un singur receiver! la care sa fie montat cablul de la Desiq-C! Cu recever-ul de la Telekom poti doar Telekom sa vezi si nu Orange si invers!!! Ar fi fost o solutie daca si Telekom ar fi avut in program CAM Modul pentru Satelit (are doar pentru Cablu cred!! ), atunci ai fi putut sa ai un TV cu doua CAM Module (exista, am eu) in TV doua CAM Module unul Orange unul Telekom si cablul de la Diseq-C, si functioneaza !!! altfel doar cu un Multischalter (comutator extern )....