Întrebare fară răspuns

Portare abonament la Orange

Salut! Ma gandesc sa-mi portez abonamentul la Orange. As dori sa stiu daca are acoperire peste tot in tara si in Europa, daca exista probleme la internet si daca televiziunea e buna. Multumesc!

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Depinde de la ce operator vii. :)) Dar ca sa-ti raspund punctual la intrebare: nu, nu are acoperire peste tot in tara. Asa cum niciun operator de la noi, din cate stiu eu, nu are. Deci, intrebarea se pune daca are sau nu acoperire acolo unde ai tu nevoie. Pentru ca peste tot cu siguranta nu are.

In Europa...presupun ca vorbim de roaming, si acolo depinzi de retelele partenerilor de roaming din tarile respective. Inclusiv unde exista Orange (de exemplu in Franta), depinzi de acoperirea operatorului in zona respectiva.

Internetul (fix) e pe infrastructura Telekom (in mare parte), deci daca exista in zona, in principiu vei avea si tu. Serviciile sunt asa si-asa, din cate am putut sa vad in Comunitate. Internetul 4G (prin modem dedicat) nu ti-l recomand, pentru ca depinzi de aceeasi acoperire ca si in cazul internetului pe telefon. Deci, daca n-ai acoperire in zona pe telefon, nu vei avea nici prin acel modem 4G cu WiFi, oferit la abonament. Plus ca in general e mai incet decat cel pe fibra. Nu-l recomand daca vrei stabilitate, viteza mare, sau daca planuiesti sa faci download-uri masive. E ok pentru browsing, dar la fel de ok (si fara abonament) poti sa-ti faci telefonul hotspot si e fix acelasi lucru. Iar la TV...e loc de mai bine. Cum am zis, depinde de la ce operator vii, si ce asteptari ai. :))

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

Salut,

Cel mai bine poti verifica aici https://www.orange.ro/acoperire/harta-acoperire-retea/

În ceea ce privește acoperirea, oriunde, oricum, legal/ contractul, mereu în orice loc, nu exista, pentru ca intervin foarte mulți factori care, de cele mai multe ori sunt în afara controlului de către operator, însă iti pot spune ca sunt client de mult timp iar semnalul, pentru mine a existat mereu, iar atunci când nu a existat a fost perfect :) party la munte, cabana unde acolo chiar îmi doream sa nu existe sa ma pot bucura din plin de experiență muntelui.

În ceea ce privește televiziunea, iti recomand sa verifici aici pentru pret sau grila de canale

https://www.orange.ro/servicii-fixe/tv/

Gânduri bune!

Harta prezentata aici https://www.orange.ro/acoperire/harta-acoperire-retea/ este o gluma prosta, de culoare portocalie. Mai coret spus, informatiile prezentat acolo nu au nici o tangenta cu realitatea. Sunt zone (destul de multe) unde abia prinzi semnal 2G, iar pe harta respectiva apar ca fiind acoperite 4G.

La fel cum se intampla si cu aplicatia pentru verificarea disponibilitatii serviciilor la punct fix. La adresa mea apare ca fiind fibra optica, in realitate nu exista. Am semnalat aceste aspecte inca din 2019 si nu s-a intamplat nimic.

Probabil asa functioneaza lucrurile in patria operatorului francez cu sigla portocalie.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!