Întrebare fară răspuns

Cost suplimentar nejustificat in roaming Turcia

Buna ziua,

Va scriu pt ca sunt in Turcia de ieri , 06.07.2021, si costul suplimentar a ajuns la aprox 50 euro fara sa fi utilizat datele mobile. De ieri sunt conectat la reteaua de net oferita de hotel si nu inteleg de unde provine tot costul suplimentar. Va rog, aveti idee de unde provine acest cost suplimentar?
Aceeasi situatie se intampla si pe abonamentul sotiei -cost sullimentar f mare fara a utiliza datele mobile.

Astept raspunsul dvs.
Multumesc!
Cu stima, Dan Morar

Dan Morar
Dan Morar

Dan Morar

User level
Nivel
0
11 / 100
puncte
Custom field 2
Dan Morar
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Buna, costurile pentru Turcia sunt destul de mari si la voce (1,45 euro/minut pentru apeluri efectuate catre Romania), nu doar la internet, asa ca recomandarea ar fi sa activezi optiunea Go World - 9 euro - 60 minute

https://www.orange.ro/roaming/turcia#abonament

De asemenea, sa fiti siguri ca sunt dezactivate datele mobile in roaming si ca nu le activeaza ceva aplicatie automat, pentru ca e 7.14 euro/MB.

Vrajitoarea
Vrajitoarea

Vrajitoarea

User level
Nivel
3
3188 / 5000
puncte
Custom field 2
Vrajitoarea

Exista aplicatii care forteaza deschiderea datelor mobile fara interventia utilizatorului.
Exista aplicatii care se autoexecuta si ruleaza in fundal fara a avea nevoie de acceptul utilizatorului.
Exista aplicatii care pot efectua apeluri si/sau trimite SMS catre numere cu suprataxa pentru acces la diverse servicii premium.

Poti verifica in telefon ce aplicatii, la istoricul de date, ce aplicatii au folosit conexiunea de date in ultimile 24 de ore.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Buna! Am primit un singur tel din Ro de max 2 min, altceva nimic. Am mai fost in Turcia, dar nu am patit niciodata asa ceva. Sotia nu a primit/efectuat niciun apel, nici nu a navigat pe net si este in acewasi situatie. Doar noi, prietenii care sunt pe Vodafone nu au aceasta problema.

Dan Morar
Dan Morar

Dan Morar

User level
Nivel
0
11 / 100
puncte
Custom field 2
Dan Morar

Verificati ce apare in My Orange, ar trebui sa se vada ce anume a generat costul suplimentar.
https://comunitate.orange.ro/questions/2297728-de-unde-pot-proveni-costurile-suplimentare-pe-factura
Legat de cei 50 de euro, in principiu, daca nu sunt alte setari ar trebui sa fie o limita implicita la 50 euro pentru internet in roaming https://www.orange.ro/roaming/abonament/data-traffic-cont... - avand in vedere ca e aceeasi valoare, probabil ceva aplicatie a accesat totusi datele mobile

Vrajitoarea
Vrajitoarea

Vrajitoarea

User level
Nivel
3
3188 / 5000
puncte
Custom field 2
Vrajitoarea

@Dan Morar, ai clarificat de unde provine costul suplimentar? Te așteptăm să revii cu detalii. Iar dacă te-au ajutat răspunsurile primite aici, marchează-l pe cel mai bun ca soluție pentru a-i ajuta și pe ceilalți membri. Mulțumim.

Salut.
Am si eu aceeasi problema pentru Turcia. Am trafic de 58b la fiecare cateva ore, aleator. Am avut 307kb pentru 7 zile in Turcia. Sunt utilizator de IOS. Am deschis ticket catre Orange, dar nu se stie ce reprezinta. Mi s-a spus ca am aplicatii care folosesc netul fara aprobare.
Pe alt telefon cu alt numar (Android) am verificat traficul si nu am gasit nicio aplicatie care sa fi facut trafic in perioada respectiva.
Daca aflii cumva, da-mi te rog de stire. Tare as fi curios ce a generat trafic fara aprobare.
Multumesc anticipat.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!