anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

CE propune o taxă digitală pentru a finanţa redresarea în urma pandemiei COVID-19

FaraUnID
Campion certificat

Comisia Europeană va propune în următoarele săptămâni o taxă digitală pentru a finanţa redresarea în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), care se va aplica la sute de companii, majoritatea europene, a anunţat vineri Margrethe Vestager, vicepreşedintele executiv pentru o Europă pregătită pentru era digitală, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

 

Într-o încercare de a sprijini creşterea şi de a trece la o economie mai digitală şi mai verde, cele 27 de state membre UE au fost de acord să se împrumute în comun cu 750 miliarde de euro pentru un fond de redresare post-pandemie.

 

Împrumutul va fi achitat în 30 de ani din noi taxe, inclusiv pe economia digitală şi emisiile de CO2.

 

Un număr de 130 de state au ajuns joi la un acord asupra unei reforme a impozitării companiilor multinaţionale, ce prevede în special instituirea unui impozit minim pe profit, ”de cel puţin 15%”, a anunţat Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD). Vestager a salutat acordul, dar a precizat că UE va iniţia taxa sa digitală, deşi nu a precizat la ce nivel va fi.

 

Oficialul a explicat că taxa digitală a UE are obiective diferite faţă de ce s-a stabilit la reuniunea OECD, iar domeniul de aplicare “este mai extins”.

 

“În timp ce impozitul stabilit de OECD este pentru cele mai mari 100 de companii, aceasta vizează mult mai multe companii. Taxa digitală va afecta în principal firmele europene, dar şi pe altele”, a declarat Vestager.

 

Sursa - https://financialintelligence.ro/planificata-taxa-digital...

 

Alte state, precum Cehia, au introdus la nivel local si din propria initiativa o asemena taxa digitala care a vizat gigantii din zona IT&C Google si Facebook https://comunitate.orange.ro/questions/2151529-taxa-digitala-cehia-vizeaza-google-facebook

6 Răspunsuri 6

Jay
Campion certificat
Toti vor sa se redreseze pe buzunarul altuia.. si, cand nu dai de la tine, e simplu sa accepti orice.. ramane de vazut, in final, de unde se achita..

delfinas
#StarMember
Sa vad eu cand vor impozita multinationalele... :))

FaraUnID
Campion certificat
De obicei, cand UE propune ceva se si intampla. A se vedea proiectul "Roam like at home" si alte initiative similare.

delfinas
#StarMember
Da, dar va fi o minune, multinationalele sunt stat in stat, chiar deasupra statelor, care isi ascund bine veniturile si profiturile in insule fara taxe si care nu pun intrebari multe.

FaraUnID
Campion certificat
Daca tot vorbim de Facebook (Instagram, WhatsApp, Messenger), Google (Youtube, Adwords, Adsense, Android), Apple, Twitter, Tik-Tok si care mai sunt: Se pot consulta log-urile si raportale statistice pentru a vedea veniturile generate din publicitate. In functie de cifrele din raport si veniturile obtinute se plateste impozitul aferent.

mihai_13
Maestru
''să se împrumute în comun cu 750 miliarde de euro" de la cine ? FMI , sau dau drumu la imprimanta ? -si ca de obicei ( cum dealtfel s-a mai intamplat) Romania va beneficia de firimituri de la masa bogatilor 😞 - ps: tineti minte cum se lauda coalitia de guvernare anul trecut inainte de alegeri ca Romania va primi 80 miliarde(PNRR) de euroi ?! -erau doar mincini ca sa castige alegerile(pnl-usr) - anul asta cand au venit banii au fost de fapt 15 miliarde nerambursabili plus 15 miliarde imprumut cu dobanda mica :)))