Întrebare cu răspuns(uri)

Cum activez roamingul in Austria???

Sunt in Austria și nu pot sa fac nimic pe telefon. Aveam o opțiune de 5E credit care era activa pana pe 19 Iulie. Am ajuns aici și nu pot suna pe nimeni, nu pot primi apeluri/ mesaje de la nimeni, și nu am date mobile. Am ajuns aici și am sunat la *100# și am văzut ca statusul roamingului meu este inactiv. Am încercat sa reîncarc online 6E credit (am folosit WI-FI Pentru a intra in aplicație).Tot nu a mers. Am sunat din nou la *100# și același lucru scria. Am verificat și in setări iar roamingul este activat. Pe aplicație spune ca am 7.4 GB limita de consum de date in roaming SEE. Am dat și 3 restarturi la telefon și tot nimic. Am scos și cartele și din nou fără rezultat. Am încercat chiar sa îmi fac abonament la YOXO doar ca nu am putut primi acel mesaj de confirmare pentru nr de telefon deși am încercat sa îl retrimit de cel puțin 20 de ori. Chiar nu știu ce sa fac și am nevoie mare se internet și sa pot suna.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Salut!
Pentru a avea acces la roaming ai nevoie de o optiune de minim 10€, nu este suficient sa ai activ roamingul din setările telefonului..
Opțiunile sub 10€ au doar acces național..

Ai aici un topic cu mai multe informații..
https://comunitate.orange.ro/questions/2490590-fac-serviciul-roaming-functioneaza

https://www.orange.ro/roaming/austria/

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (4)

Da (0)

0%

0 membri au votat cu DA

4 membri au votat cu NU

0% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Salut!
Pentru a avea acces la roaming ai nevoie de o optiune de minim 10€, nu este suficient sa ai activ roamingul din setările telefonului..
Opțiunile sub 10€ au doar acces național..

Ai aici un topic cu mai multe informații..
https://comunitate.orange.ro/questions/2490590-fac-serviciul-roaming-functioneaza

https://www.orange.ro/roaming/austria/

Ar fi trebuit să te interesezi dinainte sa pleci din țară care sunt condițiile pentru a avea acces la roaming. Așa ai fi aflat că îți trebuie o opțiune de 10 euro, cum ți-a răspuns și Jay, dar și că roamingul e doar pt cei care pleacă pe termen scurt in străinătate. Dacă vrei să stai pe termen lung, e bine să-ți iei un SIM din tara în care te afli.
Detalii: https://comunitate.orange.ro/questions/2314589-functionare-roaming-see

Am cumpărat azi dimineața la ora 10 (ora Austriei) 10 euro iar acum la 11 40(tot ora Austriei) mai am doar 5,76E și am făcut doar un video pe Snapchat am vorbit 1 minut la telefon cu cineva din Austria și am scris 4 mesaje.De ce se consuma așa repede?Eu mai am nevoie vreo 3 zile (pt ca sunt in vacanța) dar dacă se consuma așa repede eu pana diseară nu mai am credit

Da, se pare ca ai incarcat doar cu credit, nu optiune cu minute si internet.
Intri la https://www.orange.ro/prepay/ si alegi "Optiuni cu minute" si derulezi lista de optiuni pana dai de cea de 10 euro, ca in captura de ecran de mai jos, si pe aceea o reincarci.

Mulțumesc mult! :))) Cu toate ca am cheltuit ceva bani de vacanța dar intr-un final am reușit.Data viitoare voi întreba din prima comunitatea pentru ca are mulți experți!!

Te mai asteptam in Comunitate, mai ales preventiv. :) Nu suntem atat experti, cat patiti, pt ca nu suntem angajati Orange, ci suntem clienti, ca si tine. Am invatat atat de experientele proprii, cat si ale altora. ;)
Unde merge mia, merge si suta, asa ca nu e o pb asa mare ca ai cheltuit cu 10 euro mai mult. Stii acum cum sta treaba cu roamingul si important e sa te distrezi!
Vacanta placuta!!!

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!