Categoria
Caută informații despre produsele și serviciile Orange și ce-i nou din tehnologie. Simplu, eficient și fun.
Întrebare fară răspuns
Alocarea spectrului prin licitație este soluția cea mai adecvată pentru valorificarea optimă a resurselor de spectru radio disponibile, asigurând premisele pentru utilizarea eficientă pe termen lung a frecvențelor radio, prin dezvoltarea de rețele de comunicații electronice performante de ultimă generație, capabile să furnizeze servicii de comunicații de bandă largă inovatoare.
Pentru alocarea spectrului, ANCOM va aplica o procedură de selecție competitivă, în linii mari similară celei organizate în anul 2012, ce presupune ca fiecare operator interesat să depună o ofertă inițială prin care indică numărul de blocuri pe care dorește să le achiziționeze în fiecare dintre benzile disponibile.
ANCOM propune acordarea drepturilor de utilizare a frecvențelor radio disponibile prin organizarea a două proceduri de selecție distincte: cea propusă spre consultare publică, care are ca obiect acordarea drepturilor de utilizare în spectrul rămas disponibil din licitațiile anterioare organizate în 2012 și 2015, și alta, ulterioară, pentru acordarea drepturilor în benzile noi (700 MHz și 1500 MHz) și în banda 3400-3800 MHz (cu drepturile întrând în vigoare din 01.01.2026 – când expiră licențele existente în această bandă), după transpunerea în legislația națională a Codului European al Comunicațiilor Electronice.
Prin această licitație, ANCOM intenționează să scoată la licitație 195 MHz, astfel:
ANCOM supune consultării publice și prețul de pornire în licitație pentru fiecare bandă în parte. Astfel, cuantumul minim al taxei de licență pentru drepturile de utilizare a frecvențelor radio disponibile în cadrul licitației este echivalentul în lei a:
Taxa de licență va trebui achitată în termen de 15 zile de la data anunțării rezultatelor finale ale licitației, iar suma astfel obținută se va constitui venit la bugetul de stat.
În prezent, în aceste benzi de frecvențe, operatorii prezenți pe piața din România dețin licențe de utilizare a frecvențelor radio, câștigate în urma licitațiilor organizate în anii 2012 și 2015.
Sursa - https://www.ancom.ro/ancom-propune-alocarea-spectrului-ra...
Răspunsuri
Sa vedem cine are ma multi bani.. sau, cine este mai darnic.. :)
Cei de la Ancom au omis să spună că și Vodafone are 1 bloc de 15 MHz în 2600 MHz TDD, pe care nu îl utilizează. Vad că Ancom nu zice nimic de 700 MHz, pe care s-ar putea pune 5G pentru o acoperire mai mare.
Practic se va putea extinde mai ușor 5g-ul, până la licitația 5g, care nu se știe exact când va avea loc.
Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!
Întotdeauna există cineva care te poate ajuta să afli răspunsul la o întrebare.