Întrebare fară răspuns

CERT-RO: Atenție la conturile social media care promit vânzarea subiectelor la Bacalaureat 2021

CERT-RO avertizeaza asupra conturilor de social media care promit vânzarea subiectelor pentru Bacalaureat.

 

Ca și în anii precedentți, echipa CERT-RO a fost notificată despre existența unor asemenea tentative de fraudare, ce vizează tinerii din România care urmează să susțină acest examen.

 

Rețineți faptul că nu poate fi vorba decât despre o păcăleală, din moment ce subiectele de bacalaureat nu sunt singulare, ci există multiple variante dintre care se trage la sorți cu puțin timp înainte de start.

 

Extragerea subiectelor oficiale se produce în dimineața examenului, alături de o variantă de rezervă. Ulterior, acestea sunt transmise către inspectoratele din teritoriu, iar acestea din urmă se ocupă de distribuirea lor către instituțiile de învățământ. Este imposibil ca acestea să fie cunoscute deja de o anumită persoană.

 

Sursa - https://www.facebook.com/CERT.RO/

 

Iata ca dupa episodul de anul trecut https://comunitate.orange.ro/questions/2372444-atentie-campanie-scam-phishing-subiectele-bacalaureat revin tentativele de scam / phishing ce au in prim plan subiectele pentru examenul national de Bacalaureat editia 2021

 

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Doamne, peste tot metode noi de fraudare. Cum incepe examenul de BAC era de asteptat o astfel de tactica. :(

Miha Z
Miha Z

Miha Z

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Miha Z

Pe lângă faptul că e păcăleală, mai este și infracțiune. Dar se găsesc destui care cred tot ce aud, nu-i problemă!

Nimic nou sub soare la românașii doritori de chestii ușoare. Lenea și neștiința lovesc rapid la doritorii care vor să fenteze sistemul. Se va repeta cu abonament.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!