Întrebare fară răspuns

Cum pregătesc un telefon înainte de a-l înlocui cu unul nou?

Te-ai săturat de vechiul tău telefon?  Ai pus ochii pe ultimul model și vrei să-l schimbi? Sau pur și simplu ai primit cadou un telefon nou? Felicitări!

Dar ce faci cu telefonul vechi? Îl poți dărui cuiva care are nevoie, îl poți recicla, îl poți folosi în programul Buy-Back sau îl poți chiar vinde. Sunt și aici câteva sugestii prietenoase cu mediul si cu planeta https://responsabilitate-sociala.orange.ro/o-planeta-mai-verde/inovatie-reciclare-mediu/

 

Dar înainte de a-l înlocui cu unul nou, iată câteva sfaturi pentru cum să-l pregătești pe cel vechi:

 

1. Fă un back-ul al tuturor datelor pe care le ai salvate în telefon – poți face acest lucru folosind servicii de cloud sau conectând telefonul la un calculator și transferând acolo toate datele

2. Dacă ai un card de memorie în telefon, nu uita să-l scoți înainte de a-l da :)

3. Resetează telefonul la setările din fabrică – înainte de asta asigură-te că ai făcut back-up la toate contactele/ datele/ fișierele/ pozele/ videoclipurile etc. și ți-ai salvat toate parolele de la conturi și aplicații

4. În cazul în care telefonul este codat într-o anumită rețea, este recomandat să-l decodezi înainte de a-l înstrăina

 

Dacă vrei să-l vinzi, avem și pentru această situație câteva recomandări:

 

1. Dă telefonul împreună cu încărcătorul original și toate accesoriile cu care el a venit în dotare sau le-ai achiziționat tu ulterior (căști, adaptor, husă, folie etc.)

2. Curăță ecranul telefonului cu o lavetă de microfibră înainte să-l vinzi; nu uita nici de porturi și mufe

3. Dacă folia de protecție este zgâriată, îndepărteaz-o

4. Fă telefonului și accesoriilor mai multe poze clare, din mai multe unghiuri înainte de a posta anunțul de vânzare

5. Și, nu în ultimul rând, stabilește un preț corect pentru telefonul pe care vrei să-l vinzi :)

 

 

Voi cum va pregătiți telefonul înainte de a-l schimba? Sunt sigură că aveți și alte sfaturi pentru membrii Comunității așa că vă rugăm să le împărtășiți cu noi.

 

 

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

@Daniela: Frumoase și utile sfaturile. Personal recomand varianta vânzării: este mai profitabilă, deși urmează o cale mai anevoioasă: cea a răbdării până găsești mușteriul ideal. În schimb, satisfacția e garantată. Despre unde, cui, cum, când.... sunt detalii particulare care depind de client, vânzător și marfă.

FLo1
FLo1

FLo1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo1

Foarte utile sfaturile, dar , de regulă le vând sau le donez rudelor sau apropiaților, în mare parte. Sigur că am avut și situații în trecut de acest gen, dar cum nu prea mai dau prea des prin magazinele fizice, nu prea am ,,profitat" de această ofertă! Mulțumim!

@Vio73, și eu donez sau le dau prin familie. Ai vreun sfat de adăugat? Tu ce faci cu telefonul înainte de a-l dona/ vinde?

Când schimb telefonul salvez toate datele, pozele, contactele, aplicațiile în Cloud și apoi urmez sfaturile tale, îl resetez. Întotdeauna telefonul vechi îl dau în familie, de regula copilului ori părinților.

Eu folosesc Smart Swicht pentru transferul datelor intre telefoane. Dupa aceea verific sa am toate informatiile nefesare in noul mobil si apoi dau resetare din fabrica la vechiul telefon. Mobilele "vechi" de obicei le dau rudelor. Au fost si cazuri in care le-am vandut. Am incercat si varianta de buy back la Orange dar nu-mi ofereau pretul corect.
Era cu mult sub nivelul pietei. :))

Eu personal niciodată nu am avut "noroc" sa vând telefoanele vechi. Toate mi s-au stricat înainte de a fi vândute, atât de grav, că nici nu mai porneau. Și eu recomand varianta vânzării, acest circuit al banilor neimpozabili este fantastic in Romania :)

@Daniela H., evident că îl resetez și îi scot cardul înainte de a-l da altcuiva. În ultimii ani am dat și televizoare unor persoane care nu-și permiteau! Un bătrânel a și plâns de fericire!

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!