Întrebare fară răspuns

[Rezolvat] Probleme Dacia Duster connected by Orange

Am cumpărat o Dacia Duster cu pachetul connected by Orange și, după două săptămâni, am primit prin curier și pachetul Orange propriu-zis. Pachetul include o tabletă Huawei MediaPad T5 cu cartela de date Orange aferentă, un modem Huawei Mobile WiFi 3s și el cu cartela Orange aferentă, posibilitatea creării unui cont nou de HBO GO și a unuia de Orange TV Go . Până aici, toate bune și frumoase. Am instalat cartela în tabletă, mi-am transferat pe tabletă tot ce trebuia, am actualizat-o la ultimul sistem de operare, am urmat întocmai toți pașii indicați în documentație și... stupoare! Linkul indicat(orange.ro/parteneriate/dacia-duster) nu se deschide fiindcă nu mai există, persoana de la Orange chat habar n-avea de acest pachet... În fine, am dat de un domn la Orange clienți care m-a ajutat să-mi creez contul de Orange TV Go. La HBO Go primesc eroare, mi-a cerut captură de ecran, i-am dat-o, în van deocamdată. Altă problemă e că nu pot da și primi apeluri cu tableta deși în bara de sus apare că e conectată la rețeaua Orange. Merg doar SMS-urile. Iar modemul Huawei nu dă deloc de semnal Orange nici sub cerul liber, darămite în mașină. S-a mai confruntat cineva cu așa ceva? Dacă da, cum s-a rezolvat? Mulțumiri anticipate! Jimi

Răspunsuri

Pagina 2 din 4

Aș vrea și eu să știu ce resurse am, dar după ce mă autentific în My Orange primesc următorul mesaj: „Accesul la contul meu al acestui nume de utilizator nu a fost activat. Pentru activare te rugam sa apelezi la persoana de contact a companiei tale.” Persoana aia sunt eu, mi-am validat deja adresa de e-mail după crearea contului... Nu văd ce-ar mai trebui să fac! Doar să zic mersi de tabletă, că cu (de)serviciile Orange m-am cam lămurit. Mulțumesc, Delfinaș, pentru informațiile de pe emag. N-am știut! Când mi-am configurat tableta mi-am clonat telefonul și apărea pe ea aplicația de apeluri din telefon, cu regiștrii de apel, contactele etc.

@Jimi: Copierea (clonarea) unor informatii aferente unui cont nu înseamnă că acel cont este valid și activ ”full option” pe orice SIM. Asemănarea poate fi cu 2 SIM-uri pe un telefon, un SIM activ (exemplu: abonament) și unul inactiv (exemplu: prepay in perioada de gratie), dar cu aplicații funcționale. Era de asteptat ca acel SIM, daca este asociat cu o tableta, nu va avea servicii de voce, ci optiune de date. Similar cu SIM-ul dat elevilor cu tableta pentru scoala online.

Cu plăcere, Jimi!!! Daca tableta nu avea nativ aplicația de apelare, nu merge doar prin clonare. Ea are SIM ca să ai acces la net și când nu te poți conecta la un Wifi, dar nu are și funcția de telefon. Îmi pare rău că nu s-a putut rezolva problema cu Orange, macar sa afli dacă mai beneficiezi de oferta respectivă. Daca ai un Orange Shop in apropiere, ar fi bine sa mergi acolo, poate reușesc ei să-ți activeze contul și să beneficiezi de oferta aia, totuși.

@Jimi, îmi pare rău de situația descrisă de tine.
Fiind vorba de o problemă punctuală pentru care avem nevoie de mai multe informații cu caracter personal, ți-am trimis un mesaj privat pe adresa de e-mail cu care te-ai înregistrat în Comunitate și așteptăm răspunsul tău prin reply la acel e-mail. Mulțumim.

@Jimi Pachetul Orange aferent acestui produs este asociat unui cont coporate. Din acest motiv tu, nu au nici un control asupra lui si nu te-a lasat sa-ti deschzi cont Orange TV Go.

Legea 449/2003 este destul de clara si spune faptul ca: "Vanzatorul este raspunzator fata de consumator pentru orice lipsa a conformitatii existenta asupra produselor comercializate."

In cazul tau Dacia trebuie sa rezolve problema, pentru ca tu masina ai cumparat-o de la Dacia, nu de la Orange. Pasatul aceste de la X la Y si neasumarea raspunderii sunt tiganii mioritice, dar care sunt amendate de catre ANPC.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

@FaraUnID
Greșești profund. Cei de la Dacia au așteptat două săptămâni ca Orange să binevoiască să le trimită pachetul. După ce l-au primit, mi l-au trimis frumos acasă prin curier rapid, sigilat. De funcționarea serviciilor Orange nu poate răspunde altcineva decât Orange.

Eu recomand sa citesti lege mentionata de mine, dupa care vedem cine are dreptate si cine greseste. In cazul unui litigiu, se aplica legea si nu cine a primit ce a primit, de la cine si cand.

OFF TOPIC: Personal am avut un divergent cu cei de la Altex in momentul in care am achizitionat un produs din zona preventie detectie, iar echipa tehnica E.ON a refuzat instalarea lui motivand faptul ca este un produs slab calitativ si neconform cu piata de la noi.

1. In prima faza am contactat Altex, care m-au pasat catre producator.
2. Producatorul s-a spalat elegant pe manini si m-a pasat, iarasi, catre Altex.
3. Si am tot tinut-o asa tip, intr-o pasa de la unul la altul, de cca 1 saptamna.
4. Am sesizat ANPC.

Intrebare: Pe cine crezi tu ca a amendat ANPC obligand sa accepte returul + rambursarea banilor. Altex sau producatorul ?

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

@FaraUnID
Irelevant!
Nu pot să trag la răspundere Dacia fiindcă nu-mi pot face contul HBO GO în baza informațiilor primite pe tabletă prin SMS... de la Orange. Ar fi aberant!

Raspunsul meu este cat se poate de relevant.

Daca tu preferi sa te paseze Dacia catre Orange si Orange catre Dacia, iar cei de la asistenta sa nu aiba cunostinte despre un produs aflat in portofoliul lor, succesuri !

Daca in anul de gratie 2021 cele 2 entitati nu sunt capabile sa comunice intre ele, iar ca urmare a acestor balbaieli singurul care are de suferit este clientul final.... iarasi succesuri.

Cat timp acea tableta si acel SIM sunt asociate unui cont coporate nu o sa poti face absolut nimic, pentru ca nu esti administrator pe acel cont. Acele tablete si implicit SIM-uri sunt asemenea tabletelor oferite prin programul scoala online si unde elevul este doar un utilizator cu drepturi limitate.

Au mai fost deschise topicuri fix pe aceeasi tema, fara sa se rezolve nimic. Topicul tau vine sa intareasca ideea ca atat in ograda Dacia cat si in ograda Orange, lenea si nepasarea sunt la loc de cinste.

Sccesuri!

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

@Jimi, in pachetul "Duster connected by Orange" este menționata un T3 si NU un T5.
Este posibil ca acest pachet sa se fi schimbat tocmai de aceea am întrebat.
‏‏‎ ‎
Modelul tabletei este important pentru ca am verificat si vreau sa iți răspund la întrebările de mai sus.
Ambele modele de tableta suporta apeluri telefonice daca ai o versiunea cu cartela SIM, deci cel mai probabil tu ai un abonament de date pe acel număr din tableta de aceea nu ai acces la apeluri si merg doar SMS-urile. Poți verifica acesta ipoteza daca o sa pui o cartela normala in tableta si sa apelezi un număr. De altfel, find un abonament de date cel mai probabil ești taxat normal pentru SMS-urile trimise către numere normale, asta generează cost suplimentar si ar trebui sa verifici cum stai cu cost controlul.
‏‏‎ ‎
Ai tot primit informații eronate aici pentru ca nu ai oferit toate detaliile de la început.
In primul rand, tableta beneficiază de funcția de apelare chiar si @flo_1 a menționat ca tu ai un abonament de date care nu suporta apeluri voce. Pe eMAG a fost vânduta si varianta cu WIFI iar comentările sunt la comun acolo, dar tu ai primit o varianta cu date mobile si funcții GSM.
‏‏‎ ‎
In doilea rand @FaraUnID are dreptate in legătura cu abonamentul, find un abonament creat pentru DACIA si revândut de aceștia, va trebui sa iei legătura cu DACIA pentru a ti se confirma contul My Orange de către ei. Exista o persoana responsabila pentru acest lucru sau ar trebui sa existe.
‏‏‎ ‎
Tot @FaraUnID are dreptate când iți spune ca DACIA e responsabila pentru acest pachet, iar ei trebuie sa comunice cu Orange pentru ați rezolva problemele. Tu nu trebuie sa iei legătura cu Orange ci doar cu DACIA.
‏‏‎ ‎
In concluzie, recomandarea mea este sa iei legătura cu DACIA, poți sa ii apelezi la acest număr 0248 500 000 sau poți sa le scrii un mesaj de aici: https://www.dacia.ro/contact/raporteaza-o-problema.html
‏‏‎ ‎
Încearcă ce am scris mai sus in legătura cu tableta si revino cu un mesaj sa îmi spui daca merg apelurile sau nu cu o cartela normala in tableta.
Poate poți sa ne pui o poza cu ce este menționat in contract ca include acest pachet, cred ca o sa fie foarte util pentru alți membri care o sa caute informații actualizate despre pachetul "Duster connected by Orange".

@rafa, tu ai citit ce a scris specialistul Huawei despre modelul pe care l-a indicat Jimi? Iti mai postez o data: "Buna. Acest model de tableta poate fi utilizata cu cartela SIM, insa apeluri pot fi realizate doar prin intermediul aplicatiilor terte, precum WhatsApp. O zi placuta!" Tu ce intelegi de aici, suporta sau nu apeluri? Ce rost avea sa ii dea SIM pt tableta, daca aceasta era doar wifi?
Oferta initiala o fi fost cu alt model, dar au trecut 2 ani, au dat o tableta model mai nou. Vrei sa faca captura de ecran cu denumirea tabletei?

@delfinas nu am încredere in ce a postat acel cont de Huawei Romania, tocmai de aceea am verificat singur aceasta informație.
Găsești mai multe detalii in manual la pagina 24.
https://consumer.huawei.com/ro/support/tablets/mediapad-t5/

Aștept sa revină @Jimi cu un răspuns daca ii merge cu o cartela normala sau nu.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!