Întrebare cu răspuns(uri)

Viteza mica internet 4g in Dorohoi, download de 2.4Mbs

Salutare,

Sunt din Dorohoi, municipiul Botosani.

Ca si multi altii de pe acest forum, in ultimele 2-3 luni viteza de internet 4g este foarte mica, si face internetul mobil sa fie foarte frustrant de folosit si de multe ori neutilizabil.

Un test facut chiar azi pe speedtest.net imi arata in medie o viteza de 2.5MBs la download. Un amic ce a facut testul la Iasi in acelasi timp, tot pe Orange, are approximativ 30MBs download, tot in conditii de 4G.
Am atasat ceva poze cu testele mele si ale amicului.

Am sunat la Serviciu Clienti in urma cu ceva momente, si colega mi-a spus ca atata timp cat viteza este mai mare de 1.5MBs, nu este nimic de facut pentru ca viteza este in paramateri.

Telefonul meu este un Note 10 Plus, varianta 4G. Am o cartela SIM prepay pe care o folosesc de ani buni fara probleme. Am incercat sa dau restart, sa scot cartela din telefon si etc. Sunt sigur ca nu este de la telefonul meu problema pentru ca si alte cunotinte din zona mea au observat aceste probleme.

Nu mi se pare ok sa mi se zica in 2021, ca o viteza medie de 2.5MBs este in paramateri pe o conexiune 4G, cand mie mi se incarca totul foarte greu si de abea daca pot folosi cei 50GB ce ii am.

Sunt client Orange de cand ma stiu, de prin 2005, dar in ultimul timp ma gandesc sa fac o schimbare datorita acestei situatii.

Ce pot face mai mult? Sa schimb operatorul si gata? :)

Multumesc!

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Salut, recond9. Bine ai venit în comunitate.
Îmi pare rău pentru situația în care te afli, confirmăm că în acest moment este un incident de rețea în zona respectivă și colegii lucrează pentru a rezolva.
Edit - incidentul a fost remediat

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (1)

Da (2)

67%

2 membri au votat cu DA

1 membri au votat cu NU

67% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

I feel your pain bro! Am trecut printr-o experienta similara cu reteaua #1, despre care am povestit aici https://comunitate.orange.ro/questions/2496157-calitate-conexiune-internet-4g-piatra-neamt

In cazul meu vitezele atingeau valori care se incadrau intre 0,97 Mbps si 1,2 Mbps, iar raspusnul retelei #1 a foat acelasi "Este in parametri pentru o conexiune 4G indoor" si asta in conditiile in care TCG-ul lor garanteaza o viteaza minima de acces.

Și în București sunt viteze mici, chiar și în centru, când nu-s f mulți utilizatori în zonă. Am făcut într-o zi un test pe traseul de la muncă spre casă și am obținut viteze mici. La muncă, pt că lucrez într-o clădire ecranată, semnalul e slab, trebuie sa stai atârnat pe la geam, chiar dacă s a îmbunătățit antena din curtea instituției, am înțeles că e chiar 5G. Daca nu am avea Wifi, ar fi greu să pot folosi telefonul pt convorbiri.

delfinas
delfinas

delfinas

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
delfinas

Ca un efect imediat, trece telefonul în modul 3G,cu siguranță o sa ai o viteză mai buna în B1 (2100 MHz). Vad ca ai 4G+, intră în meniul service al telefonului (*#0011#) ca să vezi exact benzile și lățimea celor care fac CA. O posibilă cauză a scăderii vitezei de internet din zona ta, este consumul ridicat de date, poate ai făcut trafic mare lună, ai pierdut prioritatea în rețea și atunci ți-au limitat viteza (aici încă nu este clar) și a treia cauză poate fi legată de swap-ul de antene demarat de Orange, au început să înlocuiască antenele Huawei cu alt vendor. Dacă este aglomerație mare în zona, poate vor activa și încă o purtătoare pe B1, totul tine de businessul Orange și în calitate de clienți nu putem anticipa mișcarea lor.

Salutare!
Din păcate, cunosc placa aceasta cu parametri și așa se spune când vor să scape de cineva sau nu au altceva de spus. Aceea este o viteză jalnică, demnă de 3g, care probabil este provocată de vreo congestie, adică un număr prea mare de utilizatori pe o antenă. Poți verifica și calitatea rețelei la ceilalți operatori, dar în acelasi timp poți să le faci mai multe sesizări atât tu, cât și alți utilizatori din zonă, pentru a se suplimenta capacitățile în zona ta. Cred că dacă veți fi mai mulți, veți avea șanse mai mari de izbândă!
Succes!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Salut, recond9. Bine ai venit în comunitate.
Îmi pare rău pentru situația în care te afli, confirmăm că în acest moment este un incident de rețea în zona respectivă și colegii lucrează pentru a rezolva.
Edit - incidentul a fost remediat

"Am sunat la Serviciu Clienti in urma cu ceva momente, si colega mi-a spus ca atata timp cat viteza este mai mare de 1.5MBs, nu este nimic de facut pentru ca viteza este in paramateri."
Bingo !
Nici nu era nevoie sa suni la relatii clienti.

Noroc ca avem internet fix si wi-fi de la companiile de cablu tv ca daca depindeam de internetul mobil de la orange in Dorohoi era jale.

dragonuroshu
dragonuroshu

dragonuroshu

User level
Nivel
1
450 / 750
puncte
Custom field 2
dragonuroshu

@recond9 Esti din municipiul Dorohoi, judetul Botosani

dragonuroshu
dragonuroshu

dragonuroshu

User level
Nivel
1
450 / 750
puncte
Custom field 2
dragonuroshu

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!