Întrebare fară răspuns

Probleme cu apel Wi-Fi/ Wi-Fi calling

Bună ziua, am sesizat faptul ca funcția wifi calling nu funcționează cum ar trebui. In ultimele zile nu mai pot sa sun dacă funcția este activă. Sau dacă primesc un apel nu aud cealaltă persoană sau ei nu mă aud. Routerul nu poate fi de vină (până acum a funcționat). Problema nu poate fi nici de la telefon iPhone 11 pro. Aceeași problemă apare și la un galaxy s21 și s10. Când apelez pe cineva imi ia aproximativ 10 secunde până încep sa aud tonul de așteptare.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 2 din 2

@flo, serviciul wifi este funcțional cu probleme în timpul apelului.
@Lori_02 Dacă problema persistă și în alte locuri, cel mai probabil este o problemă pe servere Orange și în acest îți recomand să deschizi un ticket la ORO.

@Razvan: ”Cum le știi tu pe toate!”... Activ nu înseamnă funcțional. Dar mai bine revenim la topic.
@Lori_02: Ai aceiași problemă și în cazul VoLTE sau doar în cazul VoWiFi? Ar merita analizată și rețeaua, nu doar aparatul. Problema e mult prea răspândită (și la modele diferite) pentru a fi exclusiv o problemă de aparat. Pe de altă parte, ar merita încercat aparatul în cauză și cu un alt SIM (număr) care ești sigură că este funcțional (nu activ). Repet: Activarea e o simplă formalitate. Funcționarea depinde în mare parte de rețea și operator.

  • Sa Nu uitati O "chestie" importanta mai ales la telefoanele Samsung (iphone nu am avut niciodata si nici nu vreau sa am :) ) este neaparat necesar sa ai firmware/software branduit de portocala ca sa-ti functioneze corect wifi-call sau volte HDvoce etc - Se poate intampla ca in urma unui uptodate efectuat de "firma mama" (samsung etc) Orange sau samsung sa "uite" sa execute patch level ( #CSC - Enabled Additional Tweaks )
  • ps;cazul este punctual pentru Samsung sau Sony Xperia(la fel)

@Mihai: 3 modele de Samsung, nici unul de la Orange și niciunul cu probleme de ”apel WiFi”. Orange NU condițonează funcționarea ”apel WiFi” de achiziția telefonului de la al lor Shop. La acest aspect nu are rost să căutăm nod în papura.... Orange.

Florin nu este vorba de telefon cumparat de la ei(orange) .... trebuie sa ai serviciile #CSC - Enabled Additional Tweaks actualizate ... "scriu" "flasuiesc" de multi ani samsung/sony si imediat dupa ce initializezi prima data telefonul cere restart pentru serviciile oferite de orange (softul "simte" simul de la orange) asta pentru softuri custom de original ( nu se aplica in cazul AOSP gen lineage/cyanogen)

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!