anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Plex TV serviciu legal si gratuit de streaming online

FaraUnID
Campion certificat

Plex este un serviciu relativ nou pe piata de streaming online prin care putem avea acces la filme, seriale, show-uri online, podcasturi, TIDAL si stiri.

 

Plex a fost anuntat initial in 2019 disponibil in prima faza doar pentru SUA, ulterior disponibilitatea fiind extinsa in mai multe regiuni, inclusiv Romania.

 

La momentul lansarii Keith Valory, CEO Plex spunea:

„Doi dintre cei mai importanți factori pentru o experiență de streaming plăcută sunt posibilitatea de a găsi cu ușurință ceva interesant de văzut și posibilitatea viziona conținutul pe orice dispozitiv. Plex oferă consumatorilor de pe tot globul o platformă simplă, dar robustă, pentru acces la toate tipurile de conținut care pot fi transmise pe toate tipurile de dispozitive. Combinând noul serviciu Live TV cu televiziunea gratuită și funcția DVR, Plex oferă cel mai diversificat serviciu de streaming.”

 

In platforma Plex utilizatorii au la dispozitie o interfata aerisita. simpla si intuitiva unde se regasesc principalele categorii de continut:

1. TV Direct
2. Filme & Seriale
3. Emisuni Web
4. Podcast-uri
5. Muzica

 

  • TV DIRECT
  • In Romania platforma Plex ofera acces gratuit la cca 60 de Canale TV Live acoperind o zona extrem de diversificata de continut: filme, documentare, lifestyle, gaming, cooking, sport, nature, fashion, stiri, finante, amenajari interioare, calatorii, desene animate.

 

      • FILME & SERIALE
      • Plex a ajuns la un acord cu Warner Bros motiv pentru care in platforma regasim o colectie imprionanta de filme gratuite catalogate pe genuri: Actiune, Animatie, Comedie, Crima, Documentare, Drama, Groaza, Muzica, Romantic, SF, Thirller, Western.

 

Cateva productii are se regasesc in platforma sunt: Frequencies, Vegas Skyline, Terminator, Apocalypse Now, The Secret Kingdom, Lovemakers, Pride and Prejudice, Django, Bonanza, F the Pron, Baby on Board, Bite the Bullet, The Jungle Book, Popeye the Sailor, Superman, Silent Rage, etc.

O categorie interesanta este Silver Screen Classics unde avem acces la filme clasice produse in SUA. Spre suprinderea mea am putut viziona, in mod gratuit, filme clasice cu Sophia Loren, Jack Nicholson, Gene Hackman, Chuck Norris, etc.

 

        • EMISIUNI WEB
        • Pe langa filme si seriale putem viziona prin serviciul Plex productii web cunoscute precum Epic Meal Time, Cheddar Originals, TechCrunch, ARS Technica.

     

            • MUZICA
            • Aici aveti posibilitatea sa asociati un cont TIDAL cu Plex pentru a avea acces pe playslist-uile favorite.

     

    Fiind un serviciu gratuit Plex este mai mult decat binevenit pe o piata media dominata de Badea, Gadea, Cuitacu, Maruta, manele, manelisti, pitzipoance si colcalari, Speranta TV, Kapital TV, Link TV, etc.

    Desi productiile listate nu sunt noi, continutul este cel putin interesant si putem regasi filme clasice si filme premiate la festivalurile de profil. In era 4K HDR 60Fps, un film alb negru cu Sophia Loren este ca o ploaie calda de vara sau ca o cana cu vin fiert iarna la gura sobei.

     

    Pentru a avea acces la facilitatile gratuite Plex este recomandat sa deschidem un cont de utilizator in platforma. Personal, urmaresc emisuni, filme si seriale din postura de guest, prin urmare merge si fara cont.

     

    Se poate opta si pentru activarea unui cont Plex Premium dupa in u,ratoarele variante:

              • 19,99 lei / lunar
              • 172,99 lei / anual
              • 517,99 lei PLATA UNICA = Lifetime

     

    Contul premuim ofera acces la continut exclusiv si dedicat care nu este disponibil in modul gratuit si evident fara reclame.

     

    Utilizand serviciile Plex putem beneficia si de televiziune live prin intermediul unui player media extern, serviciul fiind asemanator Slingbox. Folosind un dispozitiv media putem viziona televiziune live (programele furnizate de operatorul de cablu) oriunde prin aplicatia Plex. De asemenea, putem inregistra continutul video de pe canalele dorite.

     

    Cum am mentionat la inceput Plex este gratuit, iar continutul difera in functie de regiune. Monetizarea acestui serviciu se va face prin afisarea de reclame sau prin activarea unui cont Premium. Mentionez faptul ca afisarea reclamelor se face intr-un mod civilizat si de bun simt, in momentul de fata reclamele afisate sunt mai mult campanii de constientizare si de informare asupra COVID-19.

     

    Afisarea reclamelor se face la intervale regulate de timp, cand sunt rulate maxim 4 spoturi cu o durata de cca 30 secunde / spot. Adica mult mai civilizat in comparatie cu reclamele de la noi, la absorbante, tampoane, hartie igiencica, bere, chips, fast-food.

     

    Putem utiliza Plex TV atat pe desktop, cat si pe aplicatiile de mobil (iOS, Android) sau Smart TV (LG webOS, Tizen), AndroidTV, Chromecast, FireTV, RokuTV, Xiaomi TV Box, Xiaomi TV Stick.

     

    Singurul dezavantaj major al platformei Plex este dat de faptul ca filmele nu beneficiaza de subtitrare in limba romana (cel putin eu nu am gasit subtitrare in romana la filmele pe care le-am vizionat). Exista in schimb subtitrare in limba engleza pentru unele filme.

     

    Experineta de navigare in meniu si vizionare de continut este placuta, fara lag, fara freeze sau macroblocuri pe ecran.

    2 Răspunsuri 2

    Vio73
    #StarMember
    Încă o platformă bună pentru doritorii de filme și alt gen de conținut, la un preț rezonabil! Cu cât mai multe, cu atât mai bine. Păcat că nu are și subtitrare în limba română! Mulțumim!

    Cathy
    Explorator entuziast
    Preturile par rezonabile dar inainte sa-mi achizitionez un astfel de abonament m-ar interesa cateva titluri de seriale si filme ca daca sunt ca pe HBO GO si de acu 15 ani, unele date la TV de cateva zeci de ori nu imi trebuie. E ok Netflix