Întrebare fară răspuns

Xiaomi introduce HyperCharge: de la 0% la 100% baterie în 8 minute

Telefoanele Xiaomi compatibile HyperCharge pot fi încărcate la puteri de până la 200W prin USB-C, sau 120W în modul wireles.

 

Denumită HyperCharge, noua tehnologie pentru încărcare rapidă se apropie de limitele fizice ale conexiunii USB-C, livrând până la 200W putere de încărcare. În condițiile folosirii unei versiuni modificate a vârfului de gamă Xiaomi Mi 11 Pro, echipată cu un acumulator de 4000mAh (față de 5000 mAh la versiunea retail a telefonului), timpul de încărcare 0%-100% este de numai 8 minute.

 

 

Probabil că va mai dura ceva timp până ce Xiaomi va livra consumatorilor tehnologia HyperCharge, folosirea unei puteri de 200W la încărcare venind cu riscuri deloc neglijabile, pe partea de siguranță.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/telefoane-mobile/xiaomi-demo...

 

Pe mine ma amuza faptul ca desi ne orientam spre echipamente electronice si electrcasnice cat mai eficiente din punct de vedere energetic pentru a reduce consumul de curent si implicit valoare facturii de electricitate, am ajuns in punctul in care incarcarea telefonului mobil sa atinga valori de 120 W sau chiar 200 W gratie acestui HyperCharge.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Wow, chiar e tare asta! Vedem ce se intâmplă pe parcurs, că tare sunt curios! Oricum, e foarte tare să ai încărcare ultrarapidă!

Interesanta abordare de marketing. Trebuia sa gaseasca o metoda de a creste vanzarile la aceasta marca si sincer sa reusesti sa incarci un telefon in 8 minute mi se pare fantastic.

Miha Z
Miha Z

Miha Z

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Miha Z

Chinezii nu au nici o treabă cu consumul de resurse, energie, ei nu recunosc faza cu încălzirea globală, așa că fac chestii consumatoare. Treaba e că un Europa nu cred că vor putea intra cu așa ceva, pt că trebuie să se adapteze legilor CE
Și mai e o problema, omori bateria dacă o încarci des așa rapid. P30 Pro ul pe care îl dețin are fast charge, dar f rar folosesc acel încărcător, folosesc tot un Huawei, dar cu încărcare normală.

delfinas
delfinas

delfinas

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
delfinas

Honor 50 se pare ca va avea in pachet incarcator de 100 W si nu ar fi exclus sa vedem si pe Huawei P50 aceasta abordare.

Din cate stiu eu, aspiratoarele noi produse si comercializate in UE sunt limitate la 900 W. Telefonul mobil a ajuns la 200 W.

Mai in gluma, mai in serios: Daca locuiesti in rural, undeva la un capat de retea, si pun 2 astfel de telefoane pe 200 W la incarcat, risti sa-ti sara sigurantele. Daca mai sunt 2 - 3 vechini cu astfel de telefoane, ingenunchiati reteaua din sat. :)))

O sa se ajunga in punctul in care, in locuintele vechi, va trebui recalibrata reteaua de electricitate pentru a face fata noilor consumatori casnici.

O sa ne trebuiască un sistem fotovoltaic pt a încărca telefonul. :)) Becurile sunt din ce in ce mai economice și mai chioare, iar telefoanele trag energie cât becurile înlocuite. :)))) Era un film f comic prin anii 60, care se numea "O lume nebună, nebună, nebună"...cam așa am ajuns... :)))

delfinas
delfinas

delfinas

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
delfinas

Dacă se "încarcă în 8 min", probabil este la fel de "eficient" la consum: încărcări scurte ca durată, dar multiple ca frecvență de utilizare.
Personal, prefer mai rar și bine, decât frecvent și scurt timp.

FLo1
FLo1

FLo1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo1

Nu cred ca vor ține mult bateriile telefoanelor care se vor încarca la asemenea tensiuni. Om trăi și om vedea. Deși în câteva minute, nu o sa ai consum ridicat de energie electrica.

Și eu cred că aceste telefoane sunt făcute să fie reîncărcate de 2-3 ori pe zi. Se vor găsi destui care să plătească și pentru așa ceva.

teacher_
teacher_

teacher_

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
teacher_

Într-adevăr este wow. Însă este de luat în considerare și autonomia bateriei. Nu cred că m-aș putea obișnui ușor cu un telefon ce ar trebui încărcat de 2-3 ori pe zi

Am văzut la un apropiat, care are un Oppo Reno 5, că se încarcă bateria în aproximativ 30 minute și ține mai mult decât la S 20-ul meu, la care trebuie să aștept de 3 ori mai mult să se încarce!

"În cadrul unei sesiuni Q&A reprezentanţii Xiaomi au declarat că din testele făcute de companie a rezultat că o baterie încărcată la 200W s-ar degrada cu 20% după 800 de cicluri de încărcare. Pentru un utilizator obişnuit ar însemna un minim de 2 ani de utilizare fără prea mari probleme. Compania chineză este convinsă că noul sistem de disipare a căldurii este foarte eficient.
Chiar şi după aceşti doi ani ar mai exista ceva viaţă în acumulator. Astfel o baterie de 5000 mAh ar avea o capacitate teoretică de 4000 mAh după această perioadă de 800 de cicluri de încărcare. Spun teoretic pentru că o baterie nu se degradează doar de la ciclurile de încărcare, ci şi de la modul de utilizare al device-ului (dacă se descarcă complet de prea multe ori, dacă este stresată prin utilizare la temperaturi foarte ridicate etc.)."
Sursa: http://www.gadget.ro

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!