Întrebare fară răspuns

Primele declaratii ale top managementului Deutsche Telekom dupa vanzarea retelei fixe catre Orange Romania

Apar declaratii interesante si practic ne confirma ce stiam deja - ca Telekom nu mai avea cum sa tina pasul cu Digi din mai multe motive, cum ar fi costurile aberante si diferentele de oferte pentru clientii pe FTTH vs ADSL vs VDSL, dar si disponibilitatea retelei de fibra din teritoriu, alaturi de celebrele si desele scumpiri fara motiv.

 

''Dominique Leroy: Competiţia cu Digi era prea dură, dacă am fi rămas în România ar fi trebuit să investim mult în îmbunătăţirea reţelei fixe. Cu banii de la Orange pe fostul Romtelecom putem investi în alte ţări''

 

Detalii: https://www.zf.ro/business-hi-tech/video-mesaj-direct-noi...

simple_dreams
simple_dreams

simple_dreams

User level
Nivel
3
2993 / 5000
puncte
Custom field 2
simple_dreams
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 2 din 2

Ideea lucrului nemtesc ramane valabila atat timp cat este implementat de nemti de la A la Z. Adica mentalitatea germana mostenita genetic.

Modelul nemtesc nu a prins la noi deoarece a fost pus in practica de romani, cu romani si pe romani. Cel mai bun exemplu este Christoph Paul Daum fost selectioner al nationalei de fotbal al Romaniei care a facut fix schwanz in timpul mandatului sau la carma nationalei.

Deutsche Telekom, in momentul in care au venit in Romania, au inceput sa refuleze toate frustrarile acumulate in Germania ca urmare a faptului ca acolo exista legi simple si care intezic anumite practici comerciale inselatoare.

Eu zic ca vor vinde si mobilul, doar ca sunt blocati din mai multe parti - consiliul concurentei si apoi pretul cerut pe retea.

Cred ca e doar o chestiune de inca 2-3-5 ani pana vor repeta ce fac acum cu fixul. :)

simple_dreams
simple_dreams

simple_dreams

User level
Nivel
3
2993 / 5000
puncte
Custom field 2
simple_dreams

Telekom Mobil nu cred ca mai prinde inca 2 ani in Romania.

Deutsche Telekom vrea sa scape cat mai rapid de partea de actiuni detinuta la Telekom Romania iar investitiile in acest domeniu au fost inghetate de mult. Pur si simplu, in momentul de fata, Telekom Romania functioneaza din inertie, iar o investitie in 5G nici nu intra in calcul.

Au inceput si ei sa puna 5G DSS de teste, dar pe 2-3 statii din Bucuresti unde se schimba si echipamentele radio. Dar chiar si asa, accesul e restrictionat pentru toate SIM-urile abonatilor, deci nu stiu ce testare fac ei. E doar asa, de imagine.

Se duc si astia cat de repede, nu am dubii, mai ales dupa aceste afirmatii oficiale. :)

simple_dreams
simple_dreams

simple_dreams

User level
Nivel
3
2993 / 5000
puncte
Custom field 2
simple_dreams

Antrenorul neamț este o petardă comparativ cu mulți conaționali de ai noștrii. Telekom mobile s-a apucat de investit serios în 4G+, probabil or să dea din clape național la 5G pe B1 și poate și pe B3 în DSS.

Antrenorul neamț este slab spre foarte slab față de alți antrenori români. Acela a venit doar să ia bani de la FRF, nu a făcut nimic constructiv. Telekom a început să investească masiv pe 4G+ și este posibil să dea la clape pentru 5G DSS în B1 și B3.

Deci neamtu-i neamt doar la ei, unde stie ca e altoit repede si usturator. Asta inseamna ca doar coercitia civilizeaza, dar doar in conditiile in care sistemul de penalizare ramane constant. Cum regulile se relaxeaza, cum neamtul uita sa mai fie neamt, asa cum romanii uita sa mai fie romani cand ies din tara si respecta toate regulile, fara targuiala. :)

Modelul nemtesc nu va prinde niciodata in Romania, pentru ca suntem romani, ne comportam ca atare si avem mentalitatea pe care o avem. Noi, am fost crescuti in ideea lui "las-o ba, ca merge asa".

Exemplu:

  • Un neamt daca are 10.000 euro si vrea sa-si cumpere o masina, se va orienta spre o masina de 7000 - 8000 euro
  • Romanul, daca are 10.000 euro, mai imprumuta 10.000 euro si da avans pentru o masina de 50.000 euro

Si asta in conditiile in care el (romanul) sta in chirie undeva pe la periferia orasului, intr-o garsoniera in care nu exista o masina de spalat sau un aspirator.

Da, snobismul și lăudăroșenia la români, asta o știm f bine. Chestia e că lucrul nemțesc bine făcut nu exista la noi, nu se aplică, deși i se tot face reclamă, s-au câștigat și alegeri cu acest mit.
Conform exemplului tău, eu as fi nemțoaică. :)))

Exact! Ce prosti sunt nemtii care se axeaza pe EMO / Hybrid in ideea de a reduce poluarea si ce destepti sunt romanii care aduc, din Germania, toate cazanele diesel vechi de 20 de ani si cu norma de poluare Euro 4, la noi in tara.

Si cat de smecheri suntem noi si cum ne laudam cu Dacia, masina noastra tarditionala. Adica o masina contruita din piese reciclate de Renault si asamblate la Mioveni.

Statul roman, daca era destept, includea Romtelecom pe lista companiilor strategice de interes national (asa cum este Tarom) si conform constitutiei trebuia sa pastreze 51% din actiuni (pachetul majoritar), pe care le rascumparau de la OTE.

Cu ajutorul unui parteneriat public-privat si acces la fonduri europene, reuseau sa faca ceva mai mult decat a facut Deutsche Telekom pe zona de investitii.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!