Întrebare fară răspuns

Divizia media AT&T la un pas de o fuziune cu Discovery

Divizia media AT&T, care include CNN, TimeWarner și HBO, este la un pas de o fuziune de 150 de miliarde de dolari cu Discovery.

 

Compania AT&T este cel mai mare operator telecom la nivel mondial, după venituri, și deține, printre altele, postul CNN, studiourile WarnerBros și HBO. În același timp, Discovery deține mai multe posturi de televiziune, precum HGTV și TLC.

 

Fuziunea ar aduce laolaltă unul dintre cele mai importante studiouri de la Hollywood, producător al francizelor Harry Potter sau Batman, cu rețeaua Discovery de conținut de lifestyle, emisiuni gastronomice, documentare, emisiuni despre natură și știință.

 

Prin intermediul tranzacției, AT&T renunță la conglomeratul media Time Warner, achiziționat în 2018 pentru 108,7 miliarde de dolari, și recunoaște voalat că viitorul vizionării TV aparține serviciilor de video streaming, fiind nevoie de o companie de mari dimensiuni pentru a se lupta cu adversari precum Netflix sau Disney.

 

Serviciile de streaming HBO și HBO Max au aproximativ 64 de milioane de abonați la nivel mondial, însă sunt la mare depărtare de Neflix (208 milioane de abonați) sau Disney (100 de milioane de abonați).

 

Din portofoliul Discovery fac parte canale tv precum The Animal Planet sau Discovery Channel, acestea ajungând în casele a 88 de milioane de americani. Totodată, Discovery deține platforma Discovery+, care are 15 milioane de abonați. Valoarea de piață a Discovery este estimată la 30 de miliarde de dolari.

 

Fuziunea va da naștere unei noi companii care va funcționa separat de AT&T și a cărei valoare este estimată de Financial Times la 150 de miliarde de dolari, scrie BBC. Noua companie ar urma să fie condusă de președintele și CEO-ul Discovery, David Zaslav.

 

Gigantul AT&T ar urma să primească 43 de miliarde de dolari în urma tranzacției, iar acționarii AT&T vor controla 71% din noua companie. Acționarii Discovery vor controla 29% din noua companie.

 

Fuziunea ar urma să se încheie la mijlocul anului 2022, după ce va fi aprobată de acționarii Discovery și autoritățile americane.

 

Sursa - https://www.digi24.ro/stiri/economie/divizia-media-att-ca...

 

Si noi ne bucuram de faptul ca Orange Romania a achizitionat Telekom Fix Romania, timp in care ne uitam la Speranta TV, Nasul TV, Link TV, TV City, Telekom Info, Orange Info si canale TV unde filmele se repeta de 3 - 4 ori pe zi, toate la 576 pixeli.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Să sperăm că această fuziune va avea efecte pozitive și pentru clienții finali, adică pentru noi.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Sper sa dea și Discovery ceva emisiuni mai acătării... M-am uitat de 2 ori săptămâna trecută pe Discovery, și am prins o reluare. Emisiuni plictisitoare, bune de adormit. O revigorare nu ar strica, in trecut era cel mai urmărit canal de documentare.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!