Întrebare cu răspuns(uri)

Numărul de telefon devine noul cod IBAN

Se pot face transferuri din conturi de la bănci din România în baza numărului de telefon către clienți care au IBAN Orange Money?
De exemplu, CEC Bank și BT au implementat Alias Pay și nu știu dacă este valabil și pentru cei care au IBAN OM.

https://www.cec.ro/cec-bank-extinde-transferurile-folosin...
https://intreb.bancatransilvania.ro/cum-trimit-bani-prin-...

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Salut tuturor! Am revenit cu răspunsul colegilor noștri.
În Orange Money se pot trimite bani doar prin transfer IBAN și transfer Orange Money to Orange Money prin intermediul numărului de telefon. Nu avem implementat serviciul de Alias Pay.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (1)

Da (7)

88%

7 membri au votat cu DA

1 membri au votat cu NU

88% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 2 din 2

@DanielaH am efectuat un transfer din aplicatia de MB de la CEC Bank către un nr de tel, iar beneficiarul a completat contul său de OM și a funcționat, suma a ajuns în contul OM pe care l-a completat în link-ul primit prin SMS.
Transferurile de care vorbesc, nu au legătură cu AliasPay. Funcționează exact ca un transfer bancar, intrucât suma este virată în contul pe care beneficiarul îl completează, chiar dacă este un IBAN de OM

@DanielaH confirm cele relatate de svetalex. Se pot transfera bani catre un nr de telefon cu care beneficiarul este inregistrat in OM, va primi un sms cu un link pe care va trebui sa il acceseze si sa isi completeze IBAN-ul aferent contului OM, si suma o va primi aproximativ in 3h.

Până la urmă cred că se va ajunge să se implementeze peste tot această facilitate, mai ales dacă se constată că sunt probleme de securitate. Eu unul, mi-o doresc!

@Anca07: Problema inițială a fost: ”Se pot face transferuri din conturi de la bănci din România în baza numărului de telefon către clienți care au IBAN Orange Money?”. Reiterez cele scrise anterior: Totul este posibil în cadrul aceleiași platforme. Dacă schimbi sistemul de referință (Transfond, Euronet, chiar instituție financiară mai mică aka ”bancă”)... atunci nu se mai regăsește expeditorul cu destinatarul lovelelor. Cred că m-ai înțeles ....

@svetalex și @Anca07, da, corect, se poate. Prin soluția celor de la CEC Banck se pot transfera bani, într-adevăr, și în Orange Money prin intermediul IBAN-ului pe care clientul îl introduce în urma SMS-ului pe care îl primește. Alias pay inseamnă transferuri doar prin numărul de telefon. Noi putem transfera bani prin numărul de telefon doar din cont Orange Money în cont Orange Money.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!