Întrebare fară răspuns

ANCOM: Tarifele pentru terminarea apelurilor mobile şi fixe se vor reduce de la 1 iulie 2021

Începând cu 1 iulie 2021, operatorii de telefonie fixă și mobilă care activează pe piaţa din România vor reduce tarifele pentru terminarea apelurilor în propriile rețele ca urmare a stabilirii, la nivel european, a unor tarife maxime în acest sens.

 

Astfel, tariful pentru terminarea apelurilor mobile va scădea cu aproape 8% față de nivelul actual, până la 0,7 eurocenți/minut, în timp ce tariful pentru terminarea apelurilor fixe va avea o scădere de aproximativ 20% față de nivelul actual, ajungând la 0,078 eurocenți/minut.

 

Această măsură de reglementare a fost stabilită de către Comisia Europeană prin Regulamentul Delegat (UE) 2021/654, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene la data de 22 aprilie. Regulamentul Comisiei Europene este obligatoriu și se aplică direct, fără a necesita transpunere în legislația națională.

 

Noul tarif stabilit prin Regulamentul Comisiei Europene este în scădere cu aproape 8% față de 0,76 eurocenți/minut, cât este în prezent, și va fi perceput de către toţi operatorii de telefonie mobilă desemnați cu putere semnificativă pe piaţa serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile în propriile reţele publice de telefonie.

 

Tariful de terminare a apelurilor la puncte mobile în vigoare în acest moment în România a fost stabilit de ANCOM ca medie a tarifelor de terminare a apelurilor la puncte mobile stabilite în statele membre ale Uniunii Europene, pe baza unui model de cost LRIC pur.

 

Regulamentul Comisiei Europene stabilește și tarifele pentru următorii ani, ce se vor aplica și în România astfel:

  • 0,55 eurocenți/minut în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2022;
  • 0,4 eurocenți/minut în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2023;
  • 0,2 eurocenți/minut de la 1 ianuarie 2024;

 

În ceea ce privește tariful maxim aplicabil pentru terminarea apelurilor fixe, acesta va fi cu aproximativ 20% mai mic față de cel actual (0,098 eurocenți/minut) care se aplică în România de la 1 noiembrie 2020. Tariful în vigoare în acest moment a fost determinat de ANCOM în urma actualizării mai multor parametri ai modelului de calculaţie a costurilor de tip LRIC pur.

 

Regulamentul Comisiei Europene prevede o nouă scădere a tarifului maxim pentru terminarea apelurilor fixe de la 1 ianuarie 2022, când va ajunge la 0,07 eurocenți/minut.

 

Sursa - https://financialintelligence.ro/ancom-tarifele-pentru-te...

Răspunsuri

Tariful de 0,07 eurocenți/minut abia se simte, candva era costul unui sms.. poate nu este asa departe momentul cand vom vorbi oriunde la un cost insesizabil.. sau din minutele incluse intr-un abonament acceptabil..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Românul ca să fie mulțumit ar trebui sa primească totul nelimitat la 1 euro/luna. :)

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
739 / 750
puncte
Custom field 2

@Goly, esti sigur ca asa va fi multumit?
Eu cred ca intotdeauna se va gasi cineva sa sublinieze ca se putea si mai bine.. :)

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Priviti aceste tarife din perspectiva macroeconomica si vedeti atunci daca abia se simte!

Este ca si cum ai spune ce pretul litrului de carburant la pompa se scumpeste cu doar 0,5 lei si ca abia se simte. Inmulteste 0,5 lei x 1 plin de benzina (50 litri) x 2 plinuri / lunar si vezi atunci daca abia se simte.

Eu nu pot sa fac paralela asta.. pentru ca sansele sa am nevoie de 1 plin pe luna sunt reale.. dar, sa am nevoie de 100 de minute internationale pe luna, nu.. Eu nu vorbesc nici local atat.. dar, inteleg ce spui, probabil sunt persoane care vorbesc si 1000 de minute..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Faptul că sunt reduceri de tarife, nu poate decât să ne bucure pe toți. E rău când cresc tarifele. E foarte mică reducerea, dar există!

Acum, ca mai toate abonamentele sunt cu resurse nelimitate sau asa multe de par fara numar, hotararile astea sunt doar ca sa fie ceva reglementat oficial.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!