anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum ma ajuta internetul mobil nelimitat zilnic - povestea mea (simple_dreams)

Anonim
Neaplicabil

Lasand putin la o parte detaliile (prea) tehnice si discutiile lungite prea mult inutil, vreau sa va spun cat de mult inseamna pentru mine sa ma pot bucura in fiecare zi de conexiuni nelimitate, atat prin fibra optica, cat si prin retelele 4G/4G+/5G.

 

Totul a inceput acum cativa ani, cand imi luasem primul meu smartphone, un iPhone 4S la vremea aia, cu abonament ''sanatos'', ca sa am ceva resurse incluse si sa obtin un pret initial de achizitie mai scazut.

 

La scurt timp dupa achizitie mi-am dat seama ce greseala imensa am facut cu acest abonament, intrucat tineam datele mobile mai mult oprite ca sa nu fac cost suplimentar, care era taxat destul de mult dupa depasire. Am inceput sa imi sincronizez aproape zilnic telefonul cu iTunes pentru a imi incarca pe dispozitiv muzica mea care ma ajuta sa fac sesiunile de sport zilnice. Odata chiar era sa imi scap telefonul pe jos, dar am avut noroc ca era atarnat de firul castilor si a tinut, totusi, mufa conectata, altfel era praf. 😄

 

Si ma gandeam inca de pe atunci ce frumos ar fi fost sa avem casti fara fir, sa avem date mobile nelimitate sau macar o cantitate generoasa, care sa iti permita sa faci tot ce vrei, cand vrei si unde vrei...

 

Momentul acela a venit in 2017, spre final, cand Telekom lansase pentru prima oara oferte cu date mobile nelimitate (fara scaderi de viteza dupa X GB la valori infime, singura limitare era pe streaming), asa ca, desi nu am avut niciodata contract la ei, am dat fuguta si am facut unul, de proba, pentru a imi potoli ''setea'' de nelimitat, in mod special pe date. Zis si facut pana in momentul in care Orange au inceput si ei cu noile oferte Smart, cand imediat de la lansare am facut imediat contracte noi nelimitate, pentru a ma bucura de o calitate mai mare a serviciilor si pentru ca doream sa inchid Telekom din cauza practicilor lor binecunoscute.

 

Apoi a venit si Vodafone cu o contraoferta neasteptat de buna, asa ca am si servicii de la ei, eu mereu folosesc simultan vreo 2-3 furnizori, din motive de back-up, pasiune si pentru a testa mereu noutati, reteaua etc. 🙂

 

Iata ca am ajuns si la momentul ala cand ceea ce mi-am dori sa am s-a indeplinit: oferte cu resurse nelimitate (in special net mobil), acoperire de calitate pentru voce si date, telefoane din ce in ce mai performante si la preturi tot mai bune, casti wireless, dar si alte wearables.

 

In fiecare zi ma bucur si apreciez evolutia tehnologiei, dar si a ofertelor curente. Visul meu s-a indeplinit... 🙂

11 Răspunsuri 11

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

@simple_dreams mulțumim mult pentru că ai împărtășit cu noi povestea ta 🙂

 

Și eu mă bucur de evoluția tehnologiei și mă bucur că fac parte din generația care a avut și floppy disk, telefon fix cu roată, televizor cu tub, telefon mobil cu antenă și butoane, etc.

Referitor la internet mobil, nu am avut niciodată abonament cu trafic nelimitat de date, nu am avut nevoie, acum abia dacă ajung să consum 2-3GB / lună. Înainte de pandemie mă încardram undeva la 10GB, maxim 15GB / lună pentru muzică, podcast-uri, filme, rețele de socializare, citit diverse bloguri, articole online.

Și pentru mine căștile wireless au fost o mare bucurie, am o pereche de la Skullcandy și îmi plac mult 🙂

 

@simple_dreams pentru ce activități / acțiuni / aplicații folosești cel mai mult trafic de internet?

Anonim
Neaplicabil
@MihaelaC imi place mult ca mi-ai raspuns si ma bucur de cele relatate din partea ta. 🙂 Folosesc conexiunile mobile pentru tot ce imi trece prin cap: streaming audio-video, download, aplicatiile pe care le folosesc in mod zilnic, navigare... 🙂 E un sentiment foarte placut sa stii ca esti mereu conectat la tehnologie si eu pot sa zic ca sufar grav daca nu am acces la o conexiune de date. :)))))))

Neaplicabil
Consum cam 50gb lunar, în general pe netflix, youtube, social media și pt diverse site-uri.

Vio73
#StarMember
@simple, Mă bucur pentru tine și în același timp apreciez și eu faptul că folosesc internetul 4g/4g+ nelimitat, atât prin ruter (internet fix), cât și pe telefonul mobil. Sper să se ajungă la un moment dat (cât mai curând) ca toți să avem internet nelimitat, la o calitate cât mai bună, chiar prin intermediul rețelelor 5g!

FaraUnID
Campion certificat
Internet nelimitat 4G...... How about abonament Delfin 6 cu 20 MB internet pe mobil la viteze 3G? Statisticile arata faptul ca un utilizator mediu nu depaseste 100 GB volum de date consumate lunar. Personal nu am reusit sa depasesc 100 GB volum de date lunar si din acest motiv nu simt nevoia unui abonament de tip nelimitat. Evident ca pentru confortul tau psihologic este bine sa stii faptul ca ai nelimitat chiar daca nu ai nevoie, decat sa ai nevoie de net si sa ramai fara GB. Pentru gerenatia Facebok, Youtube, TikTok, WhatsApp: Stramosul internetului nelimitat pe mobil este Wap Unlimited, care pentru cca 4 dolari lunar oferea trafic de mbil national nelimitat prin APN Wap la urmatoarele viteze de acces in functie de tehnologia utilizata: - CDS download 9,6 Kbps / upload 9,6 Kbps - GPRS download 80 Kbps / upload 40 Kbps - EDGE download 236,8 Kbps / upload 118,4 Kbps - 3G / 3G+ download 384 Kbps / upload 384 Kbps In prima faza acest Wap Unlimited oferea volum de date nelimitat. In momentul in care manelistii si pitzipoancele au descoperit internetul pe mobil, au inceput sa abuseze de acest nelimitat si a fost stabilita o limita de 500 MB / lunar. Prima mea experienta cu intenetul pe mobil a fost prin intermediul unui Alcatel OT 302 + optiunea Wap Unlimited si pagini de internet scirse in WML. Site-urile erau alb-negru si aratau precum teletextul pe televizor. Primul meu telefon multimedia care mi-a schimbat perspectiva internetului pe mobil a fost Sagem MY X5-2 + optiunea Wap Unlimited. Primul meu smartphone a fost SPV C500 + Wap Unlimited. Acest HTC rebrabduit de Orange in SPV (Sound Picture Video), la vremea respectiva, a fost OZN raportat la telefonele care existau pe piata. Sansa a facut ca eu sa am internet pe mobil + smartphone in perioada in care foarta multe lume nu stia ce este ala un PC si cu ce se manaca internetul.

Anonim
Neaplicabil
Cat de mult imi placea Sagem-ul ala! 🙂 Il avea cineva si mai faceam schimb uneori pentru 2-3 zile... 😄 Da, WAP imi e foarte bine cunoscut pentru ca l-am descoperit si eu si il foloseam inclusiv la PC, asa cum se putea, neavand net fix acasa deloc. :) A fost frumos, fiecare moment a avut rolul lui.

Razvan
#StarMember
Înainte să beneficiez de internet fix, am utilizat internetul mobil de la Orange cu opțiunea Wap unlimited, cu telefon Sagem MyX-2, după care am utilizat Nokia 6030, Samsung U600, Sony Ericsson w600i, Samsung Omnia, Samsung Galaxy mini, S2+, BlackBerry Classic, P10 lite și P20 pro. La început internetul mobil a fost nelimitat și ieftin însă pe măsură ce interesul a crescut din partea utilizatorilor, companiile de telefonie au început să-l taxeze din ce în ce mai mult. A rămas practic singura posibilitate de a mai taxa populația, după ce minutele au devenit nelimitate, inclusiv în roaming SEE. Internetul mobil a ajutat la dezvoltarea unor ramuri ale economiei în mod rapid, însă vine și cu un alt preț, dependență mare de smartphone, care ușor ușor se poate transforma într-o boală cronică ala long.

Jay
Campion certificat
Eu nu pot sa spun ca ma incanta conectarea non-stop.. asta presupune sa fii si sub lupa non-stop.. Pana acum cativa ani foloseam cateva sute de mb pe luna.. si, aveam mai mult timp liber, eram mai conectata la lumea reala, mai atenta in jurul meu.. bine, ca si acum sunt mai conectata decat multi altii, numa' zic asa... adica, eu nu fac parte din categoria care trece strada, in lumea proprie, fara sa vada, sau, sa auda ca vine o ambulanta, ca mai trece si un tramvai, ca este dreptul lui, etc.. Cu siguranță ne ajuta, dar vine si cu ceva minusuri..

Vio73
#StarMember
Îmi aduc aminte și eu cu mare plăcere de momentele când aveam wap unlimited, cu telefon Sagem MyX-2. Ce mai vremuri! Doar că acum n-aș mai avea ce face cu vitezele acelea, ci cred că 4g+ sau chiar 5g adevărat, cu trafic nelimitat, ar fi mult mai potrivit. Sigur, există nostalgia, dar ce era atunci, nu mai poate fi de actualitate. Aștept cu interes să existe 5g la nivel național și să ni se ofere abonamente Home fix 5g!

Miha_Z
#StarMember
Frumoasa povestea ta @simple_dreams, se vede ca-ti place tehnologia si sa scrii ... In trecut cred ca majoritatea statea cu grija costului suplimentar generat de depasirea internetului. Astazi avem o scapare ca avem varianta de a pune "cost control" limitand accesul la internet in momentul in care s-au consumat resursele. Desi la abonament am si o optiune cu internet nelimitat, nu folosesc mai mult de 10 Gb lunar. Dar macar acel "nelimitat" imi ofera o stare de liniste ca pot "naviga" fara griji. 😉

Anonim
Neaplicabil
Da, chiar imi place mult tehnologia. 🙂