Întrebare fară răspuns

Nu pot primi apel în Roaming pe cartela prepay

Momentan mă aflu în Austria.Am o cartelă Prepay și am credit pe ea, neconsumat, dat fiind că am avut o opțiune care nu am reactivat-o.
De ce nu pot primi apel sau sms,pe ea?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

1. Acel SIM are serviciul roaming activ?
2. De cat timp se afla acel SIM in roaming?
3. Creditul este activ sau in perioada de gratie?

@Bogdan: Având prepay în roaming, fără roaming activ nu ai șanse de utilizare SIM. Dar pentru a activa roamingul ai nevoie de o opțiune de minim 10€ și vei beneficia atât de resurse în SEE cât și de roaming. https://www.orange.ro/help/cum-activez-serviciul-roaming-...

@Razvan: Roamingul se activează "pro bono"? Dacă da, atunci cele scrise de tine au sens. Altfel.... povești.
@Bogdan: "Ai activat SIM-ul in ianuarie 2021". Asta înseamnă că ai un SIM care nu a văzut România de mai bine de 90 de zile, iar chiar și cu roaming activat (cu cel puțin10€), întrucât în ultimile 120 de zile nu ai consumat resursele preponderent în spațiu național, nu vei putea folosi decât credit în roaming, nu resurse SEE incluse în opțiune. Dacă vei mai rămâne în Austria, îți recomand un SIM cu număr local. Mai ieftin și mai ok.

Probabil a intrat în perioada de gratie și nu mai poate primi apeluri. Trebuie să aibe credit și perioadă activă pentru a avea acces la roaming.

@Razvan: Încarc un prepay cu 6 euro si activez opțiune cu minute de 5 euro. Voi avea perioadă activă? DA! Voi mai rămâne cu credit pe cont? DA! Voi avea Roaming? După scriptele tale... DA! Eu unul mă îndoiesc de cele scrise de tine. Cauza: Activare Roaming sub 10 euro nu există la prepay de Orange. Dar poate știi tu ceva mai documentat, nu după .... ureche ascultat. Uite aici ceva care să te ajute pe viitor: https://www.orange.ro/help/cum-pot-s-am-acces-la-serviciu...

E bine de știut (deși nedocumentat) că ai roaming cu un credit de 10 euro pe cont. Cum îi cheltuiești ulterior e altă poveste. Important să fie activ roamingul.Adică fără să-i consumi, poți la revenirea în țară să activezi în două luni opțiunea cu minute de 5 euro. Dar personal mi se pare cam SF acest scenariu. Poate ar fi binevenită o ”luminare” din partea unor nume ”oficiale”.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!