anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Bresa Securitatea Facebook - Datele a peste 500 de milioane utilizatori publicate online

FaraUnID
Campion certificat

Fără vreo restricţie, ori preţ de achiziţie, informaţiile personale ale unui număr de peste 500 de milioane de utilizatori Facebook au fost, pur şi simplu, postate pe un forum, de unde puteau fi accesate şi copiate de oricine, potrivit news.ro.

 

Alon Gal, un specialist securitate cibernetică, a descoperit pe un forum de hacking că cineva a postat un set de date care conţinea informaţiile personale pentru 533 de milioane de conturi de Facebook.

 

Informaţiile au fost postate fără restricţii speciale, astfel că oricine are cont pe forum le poate accesa şi folosi în orice manieră.

Setul de date include elemente prin care cei peste jumătate de miliard de utilizatori Facebook pot fi identificaţi, precum număr de telefon, adresă de email, date de naştere, adresă şi altele.

 

Datele ar fi fost obţinute în urma unei breşe pe care Facebook a reparat-o încă din august 2019, astfel că acestea trebuie să fie mai vechi decât data reparării breşei.

 

În ianuarie, Gal descoperise că acelaşi set de date personale era scos la vânzare pe un canal de Telegram. Acum, însă, acesta este pur şi simplu disponibil gratuit.

 

Experţii avertizează că, deşi datele nu sunt tocmai proaspete, multe ar putea fi încă de actualitate, ceea ce le transformă în marfă de atacuri de phishing, astfel că utilizatorii reţelei sociale ar trebui să fie atenţi al astfel de tentative.

 

În acest moment, Facebook nu mai are cum să protejeze utilizatorii vizaţi. Cel mult, le poate trimite o notificare prin care să le atragă atenţia asupra posibilelor tentative de phishing care-i pot viza.

 

Sursa - https://financialintelligence.ro/datele-personale-ale-unu...

 

Alternativa la Facebook se numeste MeWe https://comunitate.orange.ro/questions/2580844-mewe-alternativa-reclame-facebook Nu este inca la nivelul Facebook, dar promite si este fara reclame, nu intra cu bocancii in datele tale cu caracter personal si nu te vinde agentiilor de marketing online.

6 Răspunsuri 6

Jay
Campion certificat
Am vazut și eu știrea despre Facebook și ma întrebam dacă s-a saturat Zucker de el si vrea sa-l desființeze, ca prea se întâmplă des, bresele astea de securitate.. Primisem si un apel din tarile bananiere, nu cu mult timp înainte sa vad știrea, desi, nu cred ca am numărul de telefon pe Facebook.. Toate chestiile astea ma fac sa ma gândesc de ce e mai bun un telefon clasic, fara "urmăritori".. si, sa-mi amintesc de bb, despre care se spunea ca e mai greu de atacat..

mihai_13
Maestru
Mark (de fapt CIA) are nr tau de telefon fiinca ai mesengerul de la facebook(il ai nu ?) Mark are lista ta de numere,ale prietenilor tai ,are locatiile in care te plimbi ,are poza ta de profil(daca ti-ai pu-so la profil-corect) stie tot ce-ti place sa vizionezi etc etc ... Mark are profilul tau complet , daca este vre"o problema de "siguranta nationala" "ei" stiu de unde sa te ia. Eu personal am iesit din facebook (sistem) in 2016 si am alt nr de telefon , si niciodata nu am postat fotografii cu mine. personal as dorii sa dispara facebook-ul :(((

Jay
Campion certificat
Hmm.. da, am mess.. dar, ma gândeam ca dacă n-am dat acces si n-am sincronizat, n-ar tb sa aibă nr prietenilor.. De preferințe am observat ca le știe.. ca mi s-a întâmplat de multe ori sa caut chestii pe net și apoi sa apara la sugestii pe facebook.. E interesant ca doar dacă e o problema de siguranță națională te găsesc, altfel, nu știe nimeni unde ești.. Nu petrec mult timp pe facebook.. si l-am avut dezactivat de cateva ori.. dar, inca nu m-am hotărât sa fie definitiv.. sunt lucruri/persoane la care doar asa am acces.. altfel, probabil l-as închide.. Sunt de acord ca astfel de site-uri fac mai mult rău decât bine..

FaraUnID
Campion certificat
Zucker si implicit Facebook au ajuns in punctul in care detin extrem, dar extrem de multe date - unele compromitatoare - despre foarte multe persoane publice extrem de influiente. Prin urmare orice amenda primita de Facebook se traduce prin ceva de genul "Stai asa, sa vad ce maruntis avem prin casierie" P.S. - Cat priveste pericolele serioare si reale ale social media...... Citisem ziele trecute faptul ca pe contul de Twitter al Comandamentului Strategic al Armatei Americane (institutia insărcinata cu controlul întregului arsenal nuclear american) fusese postat un mesaj ciudat de genul <<< ;l;;gmlxzssaw >> si toata Planeta Pamant a intrat in alerta crezand ca este vorba de ceva mesaj codat legat de coduri si de lansari nucleare. Dupa care a venit si o explicatie: „Responsabilul de contul de Twitter al comandamentului militar, care se afla în telemuncă, a lăsat contul deschis şi fără supraveghere timp de câteva clipe. Copilul său cel mic a profitat de situaţie şi s-a apucat să se joace cu tastatura şi, din păcate, fără să-şi dea seama, a postat tweet-ul” Dintr-o neglijenta de genul acesta poate incepe un al 3-lea World War.

Lucifer
Cunoscător
Eu mi-am sters contul de Facebook recent. Sper ca datele mele nu au fost publicate...

FaraUnID
Campion certificat
Aici https://haveibeenpwned.com/ se poate verifica daca numarul vostru de telefon si / sau adresa de e-mail au fost expuse pe internet ca urmare bresei de securitate semnalate. Site-ul https://haveibeenpwned.com/ este detinut si administrat de expertul în securitate Troy Hunt https://www.troyhunt.com/the-facebook-phone-numbers-are-now-searchable-in-have-i-been-pwned/