anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Abonament mare, prelungire la abonament mic

Smarty
Junior entuziast
Problema e asa:
Momentan am un abonament de 43 euro (trecut de 2 ani, deci iesit din perioada contractuala).
Doresc sa cumpar un telefon din magazinul online cu prelungirea abonamentului dar doresc un abonament mai ieftin nu cel mai scump dar sistemul orange nu ma lasa sa fac "downgrade".
Practic, orice telefon as alege din magazinul online, ma lasa sa prelungesc doar la abonamentul de 25 euro sau 30 euro. (Momentan astea 2 sunt cele mai mari abonamente care le are orange) Eu as vrea sa-l i-au pe cel de 15 euro de exemplu dar nu se poate, desi daca aleg numar nou si nu prelungire, pot alege din toate abonamentele.
Cum as putea face sa cumpar un telefon la prelungire dar sa pot alege un abonament mai mic (da sunt constient ca si pretul telefonului o sa fie mai mare dar nu conteaza)?
1 Soluţie acceptată‚

Jay
Campion certificat
Dacă aleg un telefon din magazinul online, inițial îmi arata prețul cu rate și fără rate pentru abonamentul de 25€ si prețul la liber, deci în total îmi arata 3 preturi, dar, după ce apăs pe continua, la varianta de pret cu rate (primul pret afisat), in pagina următoare pot alege cu sau fără rate și pot alege abonament mai mic de 25€.. daca aleg cu rate îmi arata preturi începând de la abonamentul urmator superior celui pe care îl am, dacă aleg fără rate, îmi arata prețul inclusiv cu abonamentul meu, dar, după cum spuneam eu am reducere la acel abonament, ceea ce nu voi mai obține acum.. Am atașat niște capturi.. Asa îmi arata de luni de zile, prelungirile de abonamente sunt din februarie 2020 si nu mi-a arătat niciodată altfel.. Este adevărat ca prețul telefonului nu este acelasi pentru abonamentul de 9€ cu prețul pentru abonamentul de 25, dar, nu este nici egal cu prețul la liber.. este totuși redus.. Din ce am observat, prețul telefonului mai scade începând cu abonamentul de 12€ sau 15€.. asa ca, daca as lua un telefon acum as calcula care varianta este mai avantajoasa între abonamentul meu cu prețul aferent și abonamentul de la care începe sa scadă prețul telefonului.. si, as hotărî în funcție de suma finala..

Vizualizare soluţie în postul original

20 Răspunsuri 20

Jay
Campion certificat
Salut! La fidelizare ai incercat sa vorbești? Sau intr-un magazin fizic Orange, sa vezi ce oferte au? Dacă au trecut 2 ani de la ultima prelungire de abonament si nu te lasa, încearcă sa vezi la ce abonament poti trece, daca nu iei telefon.. din ce ai povestit, varianta de prelungire fără telefon nu ai incercat.. Teoretic, daca prelungești fără achiziție de telefon, ar trebui sa te lase, ulterior, sa prelungești la achiziția unui telefon, fără sa treci la abonamentul maxim.. Eu am 3 abonamente, din 4, prelungite acum un an, fără achiziție de telefon și am făcut multe simulări pe ele.. deci, ma lăsa, oricând, daca voiam, sa fac achiziție de telefon cu prelungire..

Smarty
Junior entuziast
Am incercat si la fidelizare si intr-un magazin orange. Se poate in ambele cazuri alege un abonament mai mic doar ca la ei punctele nu valoreaza de 3 ori mai mult si pentru ca am avut un abonament scump am strans un numar semnificativ de puncte la care nu as vrea sa renunt, de aceea vroiam online sa fac modificarea. Am incercat sa simulez si un abonament fara telefon dar e la fel, doar cel de 25 si 30 pot alege. La cele mai mici imi zice ca "Nu sunteti eligibil pentru pachetul ales !"

mihai_13
Maestru
Eu anul trecut in luna Mai am putut sa aplic la un abonament mai mic -este o rubrica migreaza abonament , -de la 12 euro la 8 euro si cu resurse mai mari si am cumparat si un telefon in rate... https://www.orange.ro/magazin-online/abonamente-fara-telefon cred ca trebuie sa ei legatura cu un operator sau pe chat sau mai incearca intr-um magazin orange (dar sa fie magazin "mama" nu partener orange gen orange store etc)

Jay
Campion certificat
Atunci prelungește abonamentul, fără achizitie de telefon, la fidelizare, in varianta care ți s-a părut cea mai buna și, încerci o simulare online, ulterior, de prelungire cu achiziție.. n-ar trebui sa te mai oblige la un abonament atat de mare.. Sigur, dacă obtii un abonament avantajos la fidelizare, cand vei prelungi online nu-l vei putea păstra, dar, nici la 25 nu te va obliga.. Poti întreba consultantul cu care vei discuta fidelizarea, daca poti cumpăra mai târziu un telefon, dacă nu faci o achiziție acum.. Parerea mea este ca vei putea face achiziția de telefon după, cu prelungire abonament, fara probleme, dar, nu strica un răspuns oficial.. Eu am prelungit 3 abonament fără telefon și ma lasa sa fac achiziție pe ele și 1 abonament online cu telefon și pe acesta îmi spune ca este eligibil abia în august.. Aceasta mi s-a părut varianta cea mai buna.. Ai in poze abonamente prelungite acum 1 an, cam în același timp, februarie 2020.. unul cu achiziție de telefon și unul fără.. Pe cel fără achizitie, pot achiziționa oricând telefon, iar pe celalalt abia la 18 luni de la achiziția anterioara..

Razvan
#StarMember
Faci o prelungire a abonamentului tău online la retenție la Fun 8 prin depunerea unei cereri la Djingo și apoi îți cumperi telefon din magazinul online.

Vio73
#StarMember
Salutare! Eu zic să faci abonamentul dorit și apoi încerci la Magazinul online ( suni la 300). Dar întrebi înainte dacă se poate ulterior face achiziție din Magazinul online. Succes!

FaraUnID
Campion certificat
In momentul in care esti in perioada contractuala zero nu te pot conditiona de achizitia unui abonament de o valoare minima sau egala cu actualul tau pachet, in momentul in care doresti sa pelungesti. Pentru ca din punct de vedere al consumatorului exista atat varianta prepay cat si varianta portarii, unde beneficiile sunt net superioare fata de ce ofera ei la ora actuala la fidelizare. In contul de abonat apar doar abonamentele publice nu si cele disponibile la fidelizare. Din acesta cauza trebuie trimisa o solicitate pentru a avea o discutie cu departamentul de retentie.

Smarty
Junior entuziast
Am contactat seviciul de ofertare. Ei imi pot oferi orice abonament vreau eu dar contractul se prelungeste cu 2 ani si din contul online o sa pot achizitiona un telefon doar dupa 18 luni. Deci nu ma ajuta cu nimic. Deci practic e o mare smecherie orange aici, stai si strangi puncte ca fraierul 2 ani si dupa le poti folosi doar la abonamentul cel mai mare, practic iti anuleaza toata reducerea.

Jay
Campion certificat
Daca prelungești abonamentul fără achizitie de telefon, trebuie sa aștepți 18 luni?.. Mi se pare ciudat.. pentru ca eu am făcut multe simulări pe abonamentele prelungite acum 1 an, prin departamentul de fidelizare, fără achizitie de telefon.. De câte ori am făcut verificări, puteam lua telefon online, prelungind din nou abonamentul...

Smarty
Junior entuziast
Am facut si o sesizare la magazinul online si m-au sunat si mi-au explicat asa: deoarece eu am un abonament scump, sistemul asa e facut incat sa "sugereze" doar abonamente de valoare apropiata. Asa ca mie imi apar cele mai scumpe 2 abonamente pe care orange le are. Deci trebuie sa aleg intre un telefon ieftin dar abonament mare (din magazinul online) sau un abonament ieftin dar telefonul scump (de la departamentul de ofertare). Nu mi se pare corect ca, iesit din perioada contractuala sa ma oblige la un abonament scump, ar trebui sa ma lase sa i-au ce abonament vreau eu.

Smarty
Junior entuziast
Dupa mai multe discutii la 300 m-au lamurit cat de cat. Se poate face prelungire la un abonament mai mic si pe urma cumpararea unui telefon doar ca abonamentul fiind deja prelungit, pretul telefonului nu o sa mai fie la prelungire ci standard si atunci e posibil ca dupa 2 ani sa ies mai ieftin cu abonamentul scump sau invers in functie de ce telefon aleg si ce promotii sunt la telefonul respectiv.

Jay
Campion certificat
@Smarty, asta am spus și eu, sa prelungești abonamentul la fidelizare fără achizitie de telefon și, sa iei după telefon, online, dar, cu siguranță e mai bine ca ai un răspuns oficial.. Când vei incerca sa faci o achiziție online, sa zicem peste 1-2 luni, parerea mea e ca vei putea sa beneficiezi de un preț de prelungire, insa nu vei putea sa pastrezi abonamenul obținut la fidelizare.. dar, nici nu vei fi obligat la un abonament mare.. doar la unul superior celui obținut la fidelizare.. insa, nu mai vorbim de o diferență mare.. Eu am cele 3 abonamente Me8 și am reducere la ele, iar daca incerc sa prelungesc cu achizitie de telefon, pot trece inclusiv la un Fun 9.. deci nu mai pot beneficia de Me8 redus..

Smarty
Junior entuziast
@Jay, la abonamentele prelungite recent fara telefon, ziceai ca te lasa sa cumperi un telefon nou. Daca faci o simulare in magazinul online, iti apar preturile standard la telefoane sau preturi reduse de prelungire? Consultantul orange mi-a zis ca da, pot lua telefon oricand vreau dar doar dupa 18 luni o sa beneficiez de reduceri de prelungire, pana atunci o sa fie pret standard la telefoane.

Jay
Campion certificat
Dacă aleg un telefon din magazinul online, inițial îmi arata prețul cu rate și fără rate pentru abonamentul de 25€ si prețul la liber, deci în total îmi arata 3 preturi, dar, după ce apăs pe continua, la varianta de pret cu rate (primul pret afisat), in pagina următoare pot alege cu sau fără rate și pot alege abonament mai mic de 25€.. daca aleg cu rate îmi arata preturi începând de la abonamentul urmator superior celui pe care îl am, dacă aleg fără rate, îmi arata prețul inclusiv cu abonamentul meu, dar, după cum spuneam eu am reducere la acel abonament, ceea ce nu voi mai obține acum.. Am atașat niște capturi.. Asa îmi arata de luni de zile, prelungirile de abonamente sunt din februarie 2020 si nu mi-a arătat niciodată altfel.. Este adevărat ca prețul telefonului nu este acelasi pentru abonamentul de 9€ cu prețul pentru abonamentul de 25, dar, nu este nici egal cu prețul la liber.. este totuși redus.. Din ce am observat, prețul telefonului mai scade începând cu abonamentul de 12€ sau 15€.. asa ca, daca as lua un telefon acum as calcula care varianta este mai avantajoasa între abonamentul meu cu prețul aferent și abonamentul de la care începe sa scadă prețul telefonului.. si, as hotărî în funcție de suma finala..