Întrebare fară răspuns

Sugestie - telefoanele să aibă preinstalate aplicații românești

Într-o oarecare măsură sau ca un fapt divers, cred că se poate lucra ca pe viitor, poate nu toate, dar macar unele telefoane, să aibe preinstalate aplicații românești înlocuind astfel unele din acele aplicații care sunt sigur că pentru mulți utilizatori sunt inutile, fie nu le sunt de folos (sau le folosesc rar), fie nu știu sa le folosească.
O părere prinde bine.
Vă mulțumesc.

Bumbi
Bumbi

Bumbi

User level
Nivel
0
30 / 100
puncte
Custom field 2
Bumbi
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Salutare!
Eu cred că fiecare poate să-și aleagă cam ce dorește și de ce are nevoie, pentru că nu folosim toți aceleași lucruri, aceleași aplicații. Oamenii sunt oarecum diferiți, deci și nevoile diferă. De exemplu: eu folosesc aplicația My BRD, altul pentru ING, altul pentru Raiffaisen, etc.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

de obicei utilizatorul "smart" de telefon "smart" vrea sa scape de bloatware si nu invers ... firmware-ul (androidul pur) il costumizeaza firmele constructoare de telefone si nu operatorul de telefonie celulara - operatorul poate sa ceara cateva aplicatii sa fie incluse in software dar numai aplicatiile operatorului gen my orange etc (pentru mine degeaba) dar Nu si alte aplicatii la care operatorul nu are nici un interes sa faca pur si simplu reclama pentru orice alta aplicatie avem play store

mihai_13
mihai_13

mihai_13

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
mihai_13

@Bumbi: Dorința ta este ceva incontrolabil de către operatorul de telefonie. Dar ca să acționezi ”smart”, ai două variante: 1. fie te îngrijești să achiziționezi un telefon cu suficientă memorie internă (aceasta dacă deranjează spațiul ocupat de aceste aplicații considerate de tine ca fiind inutile); 2. fie grupezi într-un ”folder” acele aplicații pe care nu le folosești și nu vrei să te încurce în ”plimbarea” ta de rutină prin meniul de aplicații ale telefonului.
Fiecare dintre utilizatori își ”aranjează” dispozitivul pentru un confort cât mai bun în utilizarea acestuia.
Totuși, la cerere, atunci când îți achiziționezi un telefon din Shop (offline), cred că puțină înțelegere și amabilitate vei găsi din partea unui consultant pentru instalarea anumitor aplicații de interes pentru tine. Încearcă și te vei convinge.

FLo1
FLo1

FLo1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo1

Raspunsul meu este NU

NU agreez ideea ca un telefon mobil, in special cele din gama premium, sa fie plin de bloatware. Daca vrei asa ceva cumpara telefoane brand-uite de operator care vin la pachet cu tone de bloatware si nici nu beneficiaza se suport.

https://www.orange.ro/magazin-online/telefoane/?order=ASC...

Esti liber sa dai cca 4500 lei pe in Orange Neva Jet https://www.orange.ro/magazin-online/telefoane/orange-nev... , custom firmware, plin de bloatware, fara incarcare wireless https://comunitate.orange.ro/questions/2539714-incarcare-wireless-orange-neva-jet-5g si fara a beneficia de suport din partea retelei #1 https://comunitate.orange.ro/questions/2437941-update-software-orange-neva-jet-5g

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!