Întrebare fară răspuns

Cum activez funcția hotspot pe telefon (Android sau iOS)?

Pentru că lucrăm din ce în ce mai mult (și mai mulți) de acasă în ultimul timp și pentru că ni s-a întâmplat măcar o dată ca, dintr-un motiv sau altul, să rămânem fără conexiune la internet, ce ziceți de un mini-ghid pentru activarea funcției hotspot ca soluție de back-up?

 

Pașii pentru activare hotspot pentru telefoanele cu sistem de operare Android:

  • Se accesează opțiunea "Setări" ("Settings") din meniul telefonului
  • Se accesează opțiunea "Conexiuni" (este disponibilă pe telefoanele Samsung; pentru alte modele această opțiune se poate găsi sub denumirea "Mai multe" sau "Mai multe rețele" / "Mobile Networks")
  • Se accesează opțiunea "Hotspot mobil și Tethering" ("Mobile Hotspot and Tethering")
  • Se activează opțiunea "Hotspot mobile" ("Mobile Hotspot"); aici se găsesc informațiile necesare conectării la rețeaua emisă de telefon (numele rețelei și parola)

Urmând aceiași pași se poate face și dezactivarea.

 

 

 

Pașii pentru activare hotspot pentru telefoanele cu sistem de operare iOS:

  • Se accesează opțiunea “Configurări” ("Settings") din meniul telefonului
  • Se accesează “Hotspot personal“ ("Personal Hotspot")
  • Se activează opțiunea “Hotspot personal“ ("Allow Others to Join")
  • În secțiunea “Hotspot personal“ există posibilitatea de a schimba parola pentru conectare la rețea

Urmând aceiași pași se poate face și dezactivarea.

 

 

Pentru mai multe informații puteți citi și articolul de pe site-ul nostru https://www.orange.ro/help/articole/hotspot-ul-mobil-ce-este-cum-il-activezi-si-cum-il-dezactivezi-pe-telefonul-tau

 

Voi cât de des folosiți funcția hotspot în această perioadă?

MihaelaC
MihaelaC

MihaelaC

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
MihaelaC
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Hello Mihaela! :)

In ultima perioada nu prea am avut nevoie, pentru ca am WiFi super ok acasa. Dar daca sunt in miscare, sau pica WiFi-ul, mi-a folosit foarte mult functia de Hotspot. Daca as fi avut si semnal ca lumea (hm hm...) ar fi fost genial! :) Asa...a fost o solutie de backup. Buna, foarte utila, dar o solutie de backup. Plus ca bateria are de suferit foarte mult in conditiile astea.

Vad ca ai acoperit si diferitele modele de Android (la cele mai vechi, functia asta era intr-adevar in alta parte, plus ca difera meniul in functie de producator). Well done! :) Mersi frumos!

Mi-ar placea sa vad un tutorial similar si pentru Bluetooth Tethering sau USB Tethering. Nu multa lume stie de ele, si sunt la fel de utile ca si Hotspot-ul creeat pe baza conexiunii carrier. Evident, trebuie sa ai doua dispozitive cu Bluetooth (sau cablu de date pentru varianta pe USB).

De asemenea, are si anumite avantaje. De exemplu, cand faci o conexiune Hotspot, nu te mai poti conecta tu la Wifi, pentru ca wifi-ul e folosit pentru hotspot. In schimb prin Bluetooth Tethering poti, pentru ca tu ai WiFi de la router, si dai mai departe internet prin Bluetooth. Evident, daca ai deja WiFi, si device-ul pe care vrei sa-l conectezi la WiFi nu are vreo problema, nu mai ai nevoie nici de hotspot, nici de BT tethering. :)) Dar ziceam asa. Sunt unele lucruri care te pot ajuta in anumite conditii.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

Cu un prepay grațiat eu consum wifi, nu ofer wifi prin hotspot. :)))
Este un tutorial util celor care au .... de unde să ofere net celor din proximitate.

Eu am folosit mai mult in ultimul timp functia Hotspot, ca sa am acces la internet si de pe laptop, cand eram in alta parte, dar la mine pe telefon (Android) apare si direct in meniul de sus, de la butoanele de comenzi rapide si mi se pare mult mai usor de accesat asa

Și eu am folosit de multe ori funcția aceasta în ultima vreme, dar orice informație în plus este utilă și binevenită!
Mulțumim!

Cand sunt acasa, la Galati, nu am nevoie, avand router in casa. In schimb, cand sunt in Buzau, in timpul saptamanii, sunt nevoit sa mai folosesc hot spot-ul, daca am nevoie sa intru pe laptop. Am si aici router, dar prefer sa folosesc hotspot-ul, fiind foarte multumit de internetul mobil de la Orange si modul mult mai rapid de conectare. Plus ca am suficienti GB pentru a face asta.

@Flo24: Ar fi mult mai util dacă răspunsurile tale ar fi mai detaliate. Din cele 2-3 cuvinte nu se înțelege procesul / procedura de urmat. Răspunsuri similare ai oferit încă pe câteva topicuri, dar nu are rost să le enumăr aici. Aici în Comunitate dezvoltăm conținut sau ajutăm utilizatorii de tehnologie. A oferi răspunsuri doar pentru a ne ”băga în seamă” nu este scopul acestei Comunități. Poți vedea și lua exemplu răspunsuri ale altor colegi din comunitate.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!