Întrebare fară răspuns

Recomandare aplicatii pentru curatare spatiu stocare / antivirus / protectie telefon

Buna ziua! Ce aplicatie imi recomandati, va rog, pentru curatarea spatiului de stocare a telefonului meu Samsung Galaxy A51? Eventual si antivirus, ambele gratuit.
Cu multumiri,
Vera

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Depinde cat de tehnica esti in a configura in mod corespunzator un asemena program, mai ales un antivirus. Care antivirus prost configurat poate impiedica accesul la internet sau incetini dispozitivul.

Desi telefonul meu vine din fabrica cu un utilitar de optimizare si curatare, pe langa acel utilitar, in paralel, am instalata aplicatia All-In-One Toolbox pentru curatare si optimizare. Nu spun ca aceasta ar fi cea mai buna, doar ca eu asta utilizez si sunt multumit de performatele ei.

Ca si solutii antivirus gratuite sunt destul de multe si cu istoric dovedit, doar ca aceste solutii in varianta lor gratuita sunt destul de limitate: Avast, AVG, Kaspersky, Bitdefender, Avira.

Personal am instalat Sophos Intercept X for Mobile, cu o interfata destul de simpla si intuitiva chiar si pentru persoanele mi putin tehnice. Iarasi, nu spun ca Sophos Intercept X for Mobile ar fi cel mai bun, doar ca asta utilizez eu si sunt multumit de el.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

pentru a obtine o curatare de cache si o eliberare de spatiu in memorie optima pentru un telefon samsung ai nevoie de "root" si SDmaid (o aplicatie din play store platita care functioneaza numai cu root) pentru a sterge cache
iar pentru a elibera memoria o poti face din meniul "device care" -batery -app power management-deep sleeping apps- selectezi aplicatii de sistem si aplicatii instalate de tine sa "doarma" dupa ce nu le mai folosesti (de exemplu la whatsapp nu dai deep seeap)
cum bine spunea Faraunid nu iti recomand sa folosesti un antivirus - daca nu intri pe site-uri suspecte nu ai nevoie.

mihai_13
mihai_13

mihai_13

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
mihai_13

Problema este ca in www sunt extrem de multe site-uri de renume care au tot felul de mizerii adaugate prin cod. Acele mizerii fie au fost adaugate de proprietar, fie de catre persoana care a construit site-ul, fie site-ul a fost tinta unor hackeri care au plantat acel cod.

Spre exemplu:

aeroportcraiova.ro
airparking.ro
antena3.ro
cazarecovasna.ro
cheribijou.ro
cityneamt.ro
coderevolution.ro
costinestionline.ro
femeiaputernica.ro
pensiunea-mai.ro
primariapietroasele.ro
spitalulmarghita.ro
valahiatours.ro
valeasadului.ro

Toate aceste site-uri au avut inserat in cod script pentru minarea de criptomoneda, fara ca vizitatorul sa fie notificat in acest sens.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!