Întrebare fară răspuns

[Încheiat] Concurs "Viitorul digital"

Update 29.03

 

Concursul s-a încheiat. Vă mulțumim tuturor pentru participare! Câștigătorii validați în urma tragerii la sorți sunt (conform conditii validare si termene de confirmare expuse în regulament):

 

iogaen

Gurhan

ciprian_12

L3ON1D4S

Larisa00011

 

Popa Adrian_1

Luiza A R

Bawerr

Jay

adrian87n

 

Felicitări tuturor câștigătorilor și participanților!

_________________________________

 

 

Salut tuturor!

 

Nu-i așa ca sunteți pregătiți pentru un nou concurs? 

De data aceasta provocarea noastră are ca temă tehnologia digitală și profesiile viitorului. Tehnologia digitală face parte din viața noastră de zi cu zi, iar mulți dintre noi nu știm cum ne-am putea îndeplini jobul în lipsa ei. Digitalul este prezent chiar și în domenii care s-au dezvoltat mii de ani în absența lui – de exemplu medicină, avocatură și chiar agricultură. Între timp, apar nevoi noi – cum este siguranța datelor în noul context – care atrag profesii noi.

Aptitudinile și atitudinile umane – precum atenția, răbdarea, curiozitatea, interesul, perseverența sau motivația – au rămas esențiale pentru adaptarea noastră la noul context și la modul în care ne desfășurăm munca astăzi.

 

Voi ce credeți ? Ne interesează să aflăm și părerea voastră despre acest subiect. Adăugați un comentariu la această postare (click pe butonul Răspunde) în care să ne răspundeți la întrebarea: "Cum crezi că va influența tehnologia digitală profesiile viitorului?"

 

Pentru tragere la sorți vom lua în considerare un singur comentariu de persoană. Dacă după ce ați postat răspunsul v-au mai venit idei și vreți să mai scrieți ceva, foarte bine, folosiți funcția de editare pe răspunsul inițial, completați și salvați întreg comentariul.

 

Ca să puteți răspunde, trebuie să fiți autentificați în comunitate. Dacă nu sunteți încă înscriși în comunitate, aveți aici descriși pașii pe care trebuie să-i parcurgeți pentru a deveni membru.

 

Premiile puse în joc sunt 10 pachete oferite prin tragere la sorți: 

• primii 5 câștigători vor primi: pereche de căști wireless intraauriculare Sony WI-C200 negre, USB hub personalizat #ComunitateaOrange, breloc lemn personalizat #ComunitateaOrange, pix tactil cu mina albastra personalizat #ComunitateaOrange. 

• următorii 5 câștigători vor primi: încărcător de telefon Xiaomi Mi Wireless Charging Pad, USB hub personalizat #ComunitateaOrange, breloc lemn personalizat #ComunitateaOrange, pix tactil cu mina albastra personalizat #ComunitateaOrange. 

 

Vom contacta câștigătorii pe e-mail, ca de obicei, deci stați cu ochii pe adresa asociată contului vostru My Orange.

 

Concursul se desfășoară în perioada 8 - 22 martie 2021, iar aici găsiți regulamentul. Vom publica lista câștigătorilor pe 29 martie, pe această pagină.

 

Mult succes tuturor! Vă asigurăm că toate răspunsurile voastre vor fi citite cu interes de către colegii noștri de la Responsabilitate socială corporativă.

 

Pentru a nu mai primi notificări pe acest topic: În momentul în care adăugați un răspuns pe acest topic este bifată automat opțiunea de a primi notificare pe e-mail când altcineva răspunde. Pentru a nu mai primi notificările puteți fie să debifați când adăugați răspunsul, fie ulterior să accesați butonul "Nu mai urmări" aflat lângă cel de răspuns.

MihaelaC
MihaelaC

MihaelaC

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
MihaelaC

Răspunsuri

Pagina 3 din 20

Tehnologia digitala are si va avea un impact major în orice meserie .odata ce tot evoluam zilnic devenim dependenți de tehnologie ,fără ea nu mai putem face multe lucruri ,iar în viitor va deveni o necesitate .

Bună dimineața! Bineînțeles că digitalizarea și maeștrii TIC-lui vor fi mai bine plătiți întotdeauna. Spor la învățat și la lucru. Cum spunea domnul Bill Gates acesta este viitorul! Indiferent de vârstă! Sunt pici de grădiniță, care pot da lecții. Deasemenea și Seniori, care stăpânesc foarte bine tehnologia informației. Poate câștig un premiu de la Orange. Cu drag, Aurelia

Este foarte importanta tehnologia,mai ales în contextul actual!Ținând cont ca nu se știe ce ne va oferi viitorul,sau ,,ce pandemii vom mai avea",sunt de părere ca tehnologia va deveni ceva de rutina,ceva de care nu ne vom putea despărți niciodată!

Tehnologia digitala a influențat, în mod pozitiv, aproape toate profesiile. A fost de mare ajutor, in special in aceasta perioada. Cu cât va fi mai avansata, nu avem decât de câștigat.

Diana82
Diana82

Diana82

User level
Nivel
0
13 / 100
puncte
Custom field 2
Diana82

Tehnologia a devenit din ce in ce mai utilizată, în timpul pandemie ne-a dat posibilitatea multora de a folosi mai des cele digitale. Pe viitor consider că e va avansa din ce in ce mai mult. Majoritatea folosesc internetul și apasă motorul de cautare pentru a obține informații necesare. Cred ca nici nu va mai fi nevoie de un avocat ca să te informeze sau să te învețe cum se practica legile. Cam atât am avut de spus. Succes tuturor participanților.

Vor aparea noi oportunități de carieră în cea de-a patra revoluție industrială numită 4.0 sau Revoluția Digitală.Ea va aduce transformări majore prin inteligența artificială,robotică, imprimarea 3D, biotehnologii, 5G, realitatea virtuala

Tehnologia va duce la sfârșitul omenirii, se fac prea multe experimente, avem televizoare telefoane tablete smartwatch și mâncăm plastic.

Aceasta tehnologie ne va duce la dezastru rasa umana este in pericol nu pot sa spun ca nu ma intereseaza dar moderat tot ce este in exces distruge

Tehnologia digitala va determina disparitia unor profesii care vor fi facute de roboti/calculatoare. din cate inteleg prima profesie care va disparea va fi cea de auditor urmata la scurt timp de profesia de contabil.
Si asa vor fi foarte multe job-uri care vor disparea si vom fi inlocuiti de roboti

Profesiile viitorului vor depinde, in mare masura, de tehnologie. Astfel, o parte din meseriile existente astazi vor disparea, iar altele se vor transforma. Nu va mai exista de exemplu profesia de maturator, strazile vor fi curatate automatizat. De asemenea, meseria de conducator auto va fi realizata de roboti, cu ajutorul inteligentei artificiale. Rolul tehnologiei va fi din ce in ce mai important, astfel incat va exista o trecere treptata la operatiuni executate in intregime cu ajutorul acesteia, in dauna operatorului uman. De asemenea, specializarea lucratorilor va fi aplicata, la fel si sistemul educational. Scoala viitorului nu va mai pregati asistenti infirmiere, ci asistente/asistenti medicali. Ingineria IT va deveni predominanta in specializari, de tehnologie depinzand multe operatii, din ce in ce mai complexe. Cu toate acestea, consumul de energie electrica si metale rare va creste, iar principalele amenintari vor fi cele ale hackerilor si penele de curent.

stanilagabriel
stanilagabriel

stanilagabriel

User level
Nivel
0
34 / 100
puncte
Custom field 2
stanilagabriel

Adolescenții de azi trăiesc într-o lume „mereu conectată”. Ei folosesc internetul pentru a-și face temele, pentru a trimite documente prin Google Docs, pentru a se conecta pe Snapchat cu prietenii, ascultă muzică prin Spotify, urmăresc seriale pe Netflix în loc de televiziune și defilează pe Instagram. Chiar și cererile de înscriere la unele facultăți sunt depuse online.

Uneori, se pare că fiecare aspect al vieții lor are o componentă digitală.
Eu cred ca ne-am obisnuit deja ca tehnologia sa ne schimbe viata pas cu pas. Timpul nostru este pretios si atunci tehnologia ne ajuta foarte mult. E de bun augur!

Nicu Ispas
Nicu Ispas

Nicu Ispas

User level
Nivel
0
11 / 100
puncte
Custom field 2
Nicu Ispas

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!