Întrebare fară răspuns

[Încheiat] Concurs "Viitorul digital"

Update 29.03

 

Concursul s-a încheiat. Vă mulțumim tuturor pentru participare! Câștigătorii validați în urma tragerii la sorți sunt (conform conditii validare si termene de confirmare expuse în regulament):

 

iogaen

Gurhan

ciprian_12

L3ON1D4S

Larisa00011

 

Popa Adrian_1

Luiza A R

Bawerr

Jay

adrian87n

 

Felicitări tuturor câștigătorilor și participanților!

_________________________________

 

 

Salut tuturor!

 

Nu-i așa ca sunteți pregătiți pentru un nou concurs? 

De data aceasta provocarea noastră are ca temă tehnologia digitală și profesiile viitorului. Tehnologia digitală face parte din viața noastră de zi cu zi, iar mulți dintre noi nu știm cum ne-am putea îndeplini jobul în lipsa ei. Digitalul este prezent chiar și în domenii care s-au dezvoltat mii de ani în absența lui – de exemplu medicină, avocatură și chiar agricultură. Între timp, apar nevoi noi – cum este siguranța datelor în noul context – care atrag profesii noi.

Aptitudinile și atitudinile umane – precum atenția, răbdarea, curiozitatea, interesul, perseverența sau motivația – au rămas esențiale pentru adaptarea noastră la noul context și la modul în care ne desfășurăm munca astăzi.

 

Voi ce credeți ? Ne interesează să aflăm și părerea voastră despre acest subiect. Adăugați un comentariu la această postare (click pe butonul Răspunde) în care să ne răspundeți la întrebarea: "Cum crezi că va influența tehnologia digitală profesiile viitorului?"

 

Pentru tragere la sorți vom lua în considerare un singur comentariu de persoană. Dacă după ce ați postat răspunsul v-au mai venit idei și vreți să mai scrieți ceva, foarte bine, folosiți funcția de editare pe răspunsul inițial, completați și salvați întreg comentariul.

 

Ca să puteți răspunde, trebuie să fiți autentificați în comunitate. Dacă nu sunteți încă înscriși în comunitate, aveți aici descriși pașii pe care trebuie să-i parcurgeți pentru a deveni membru.

 

Premiile puse în joc sunt 10 pachete oferite prin tragere la sorți: 

• primii 5 câștigători vor primi: pereche de căști wireless intraauriculare Sony WI-C200 negre, USB hub personalizat #ComunitateaOrange, breloc lemn personalizat #ComunitateaOrange, pix tactil cu mina albastra personalizat #ComunitateaOrange. 

• următorii 5 câștigători vor primi: încărcător de telefon Xiaomi Mi Wireless Charging Pad, USB hub personalizat #ComunitateaOrange, breloc lemn personalizat #ComunitateaOrange, pix tactil cu mina albastra personalizat #ComunitateaOrange. 

 

Vom contacta câștigătorii pe e-mail, ca de obicei, deci stați cu ochii pe adresa asociată contului vostru My Orange.

 

Concursul se desfășoară în perioada 8 - 22 martie 2021, iar aici găsiți regulamentul. Vom publica lista câștigătorilor pe 29 martie, pe această pagină.

 

Mult succes tuturor! Vă asigurăm că toate răspunsurile voastre vor fi citite cu interes de către colegii noștri de la Responsabilitate socială corporativă.

 

Pentru a nu mai primi notificări pe acest topic: În momentul în care adăugați un răspuns pe acest topic este bifată automat opțiunea de a primi notificare pe e-mail când altcineva răspunde. Pentru a nu mai primi notificările puteți fie să debifați când adăugați răspunsul, fie ulterior să accesați butonul "Nu mai urmări" aflat lângă cel de răspuns.

Răspunsuri

Pagina 19 din 20

S-a afirmat că analfabetul secolului 21 va fi cel care nu cunoaste informatica și doua limbi de circulatie mondiala. Numarul celor care au inceput sa foloseasca beneficiile informatizarii este in crestere. Sunt convins ca introducerea informatizarii va creste exponential, iar generatiile tinere vor fi receptive si obligate să o utilizeze. Chiar daca sunt mult prea varsnic (75 de ani împliniti) folosesc la nivelul maxim al posibilitatilor mele beneficiile informatizarii, al tehnicii bazate pe informatica. Încă sunt analfabet, stiind doar o limba straina (franceza)...

Buna! Eu consider ca tehnologia digitala are un avantaj foarte asupra locurilor de munca si a profesiilor din viitor, din mai multe privinte. Are o eficacitate mare deoarece permite o comunicare mult mai simpla si mai rapida, cu orice persoana din orice colt al lumii, la un click distanta. Permite oamenilor sa profeseze din mai multe locuri (mobile work, home office), arhivarea digitala a documentelor care este un pas mare in diminuarea consumului de hartie si alte materiale. Oportunitati de invatare mai rapida (online trainings), simplificarea taskurilor (sedinte online, memento, programari), etc. Mai ales acum in perioada pandemiei, ne ofera o siguranta mult mai mare oferindu-ne posibilitatea de a ne conecta digital pe majoritatea platformelor.

Tehnologia a devenit, mai mult ca niciodata, vitala in contextul pandemiei. Pe mine unul ma bucura foarte mult, pentru ca, in felul asta, firme care nu isi bazau activitatea exclusiv pe online, tind sa isi transfere business-ul intr-acolo pentru a pastra legatura cu clientii existenti, dar si pentru a aduce noi clienti. Iar institutiile publice, ca tot se vorbea de asta pe un alt topic, incep, incet incet, sa-si adapteze serviciile la noul context. Ar fi si cazul.

Tehnologia ne face categoric viata mai buna dar nu s-a inventat inca lucru bun care sa nu aiba si dezavantaje. Categoric unii se vor bucura de avantajele tehnologiei incepand de la lucruri banale precum plati online ale facturiilor, comenzi de tot felul dar in schimb cei care vor ramane fara locuri de munca vor trebui sa gaseasca solutii sa se reprofileze.
In concluzie vor fi destul de multe meserii care vor disparea cu timpul datorita sau din cauza tehnologiei asa cum au fost centralistele, vor urma operatoarele de taxi, paznicii, muncitorii care ansambleaza diverse piese, postasii, etc.

Cathy
Cathy

Cathy

User level
Nivel
2
1449 / 2000
puncte
Custom field 2
Cathy

Sunt 10 câștigatori afișați

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
3
2230 / 5000
puncte
Custom field 2

Felicitari castigatorilor! :)

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

Cu foarte mici exceptii din lista castigatorilor fac parte utilizatori care s-au inscris in comunitate in luna 03 a anului 2021 si pana in momentul de fata au la activ 1, 2 maxim 3 raspunsuri oferite si acestea pe topicurile concurs.

Cred ca acest aspect spune totusi ceva despre profesia de participant la concursuri.

Iar ca si raspunsuri castigatoare, au fost selectate raspunsuri oarecum simpliste si generaliste, in mare parte reinterpretari usor diferite ale primelor raspunsuri oferite si care au fost ceva mai bine argumentate.

La multi ani castigatorilor!

Ne reactivam undeva prin 2022, la urmatorul concurs asemanator.

Felicitări câștigătorilor!

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

@faraunid, random.org a decis câștigătorii, nu prea contează ce ai răspuns, după norocul fiecăruia.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Felicitări tuturor câștigătorilor!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!