Întrebare fară răspuns

Badge cu noroc în luna lui Mărțișor

Salut tuturor!

A venit primăvara ... și, odată cu ea, zilele și Sărbătoarea Mărțișorului.

 

De Mărțișor sunt legate mai multe legende, dar nu se cunoaște exact când a apărut această tradiție. Conform mai multor opinii, se pare că acesta este un simbol exclusiv românesc.

 

Știu că în țara noastră există obiceiuri diferite legate de Mărțișor, în funcție de regiuni. În anumite zone fetele tinere primesc șnururi alb-roșii de la băieți, în alte zone mărțișoarele sunt agățate la uși și ferestre sau chiar în copaci, iar în altele bărbații necăsătoriți primesc mărțișoare de 1 Martie. O altă datină spune că părinții leagă pe 1 martie la gâtul sau mâna copiilor câte o monedă de un șnur compus din două fire răsucite de mătase sau lână albă și roșie.

 

În București nu există o tradiție anume. Anul acesta am văzut că s-au comercializat și mărțișoare fabricate cu ajutorul imprimantelor 3D, la același preț (1 – 3 lei) cu cele obișnuite :).

 

Voi din ce zonă a țării sunteți? Și cum ați sărbătorit această tradiție pe 1 Martie? Povestiți-ne ce este specific în zona voastră și ce fel de mărțișoare ați primit / oferit.

Eu am oferit și am primit flori și acele mărțișoare de tip brățară.

 

Vă dorim tuturor o primăvară frumoasă, cu mult soare și bucurii.

 

P.S. Primăvara a venit și în Comunitatea Orange, astfel că în primele zile din luna martie am pregătit pentru voi un badge special. Va fi debocat de toți cei care se vor loga în Comunitate de cel puțin 10 ori în perioada 4 – 31 Martie.

Răspunsuri

N-am prea sărbătorit.. aștept vacanta pentru asta.. :)
Sau, n-am sărbătorit ca în alti ani.. am oferit mărțișoare câtorva persoane dragi mie, dar, n-am avut timp sa ma gândesc prea mult la ce reprezinta ziua în sine.. doar ca a venit primavara și nu pot sa nu ofer niște mici cadouri.. până si mărțișoarele le-am achiziționat online..
Mulțumim, asemenea!

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

De 1 Martie am sarbatorit prin munca. Nu cu familia, nu cu prietenii, doar prin munca. Din pacate, aceeasi soarta o va avea si ziua de 8 Martie. Dar, cu putin noroc, recuperez in weekend.

Eu am primit martisoare, unul de la tata, in forma de ceva care seamana a delfin sau balena, din sticla. :) Traditia, in familia noastra, ar fi exact martisoarele din sticla, mai pe oldschool. :)

Când eram copil, obiceiul era (la noi la țară cel puțin) ca fetele sa dea mărțișoare băieților de 1 martie, iar băieții sa dea flori fetelor de la care au primit martisoare, de 8 martie. Era chiar drăguț, și eram in dificultate de fiecare data :)

teacher_
teacher_

teacher_

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
teacher_

Si eu am petrecut ziua de 1 Martie la munca, dar am incercat sa ne facem ziua mai frumoasa. Eu am oferit colegelor brose in forma de libelula, gargarita, trifoi iar clientelor martisoare de tip bratara. La randul meu am primit flori, martisoare si ciocolate.
La targul Martisorului am mai vazut expuse si pernute in forma de pisicuta, cosulete cu flori de sapun, esarfe...Acum depinde de fiecare persoana cum vrea sa dea traditia mai departe si ce doreste sa ofere.

@delfinas mi-ai adus aminte de copilarie cand cu placere primeam martisoare din sticla in forma de catel, pisica...
O sa le caut si daca le gasesc voi veni cu poze.

Și eu am petrecut ziua de 1 Martie la serviciu și am oferit mărțișoare și flori persoanelor apropiate. Tradițiile nu prea se mai respectă, mai ales că trăim vremuri destul de complicate!

Anul acesta am sărbătorit mai mult online doar prin a trimite mesaje celor dragi. De obicei ofeream si eu brățara cu șnur alb-rosu.
O primăvara frumoasa, liniștită si plina de sănătate sa aveți tuturor!

Mi-am adus aminte ca am primit anul trecut mărțișoare de la colegele de serviciu.Anul asta nu am sărbătorit 1 Martie, am avut alături doar familia, fratele si cumnata, părinții din pacate nu ii mai am. Cel mai frumos e cand sărbătorești 1 Martie alături de cei cei dragi.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!