anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Atentie la actualizările false Adobe Flash Player trimise prin Google Alerts

FaraUnID
Campion certificat

Google Alerts este un serviciu de detectare și notificare a modificărilor de conținut, oferit de compania de motoare de căutare Google. Serviciul trimite e-mailuri utilizatorului atunci când găsește rezultate noi, cum ar fi pagini web, articole din ziare, bloguri sau cercetări științifice, care corespund termenului de căutare al utilizatorului.

 

Potrivit BleepingComputer, persoane rau intentionate folosesc Google Alerts pentru a promova o actualizatre falsa Adobe Flash Player care instalează alte programe nedorite pe computerele utilizatorilor.

 

In cadrul campaniei, hackerii au creat articole fictive care includ anumite cuvinte cheie. Aceste articole sunt ulterior indexate de Google. Odată indexate, Google Alerts vor atentiona persoanele care urmăresc acele cuvinte cheie.

 

Daca muscati momeala si efectuati click pe poveștile false urmeaza sa fiti redirectionat către site-ul rău intenționat al atacatorului. In acel moment vei fi atentionat de faptul ca utilizezi o versiune invechita de Adobe Flash Player care trebuie actualizata.

In momentul in care efectueaza click pe "Update" victima va descărca un fișier setup.msi care instalează un program potențial nedorit numit „One Updater”.

 

Chiar dacă „One Updater” in sine nu este un program malitios, in trecut au fost raportate cazuri in care acest One Updater instalat troieni, keyloggers, mina criptomonede, etc.

 

Experții recomanda ca atunci cand navigati pe internet si sunteți redirecționat către un site in care vi se solicită să instalați o extensie sau o actualizare de program, pur și simplu închideți ignorati si inchideti fereastra respectiva.

Instalarea acestor programe duce în mod natural la activități rău intenționate sau la un comportament nedorit care aduce beneficii numai dezvoltatorilor de aplicații.

 

Sursa - https://gbhackers.com/fake-adobe-flash-player-update/

0 Răspunsuri 0