Întrebare fară răspuns

schimbare ip dns dynamic

salut! am internet prin fibra cu dns dynamic, cum schimb si eu ip-ul?

david_s771
david_s771

david_s771

User level
Nivel
0
57 / 100
puncte
Custom field 2
david_s771
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

@david_s771: Bun venit în Comunitate. Dacă poți revino cu detalii despre ceea ce dorești să faci prin schimbarea IP-ului. În principiu sunt extrem de rare cazurile (excepțiile sunt mai mult în sectorul de bussiness) în care pe fibră (exclus pe SIM) poți avea IP fix (static). Dacă vrei să faci ceea ce cred eu, chiar și cu un IP dinamic nu ar fi problemă atât timp cât IP-ul tău este unul public. Însă din păcate la Orange nu vei avea parte de așa ceva. Găști detalii la acest topic: https://comunitate.orange.ro/questions/2593747-conditii-sim-urile-orange-internet-ip-public
Caz concret de verificare: IP-ul public pe care ți-l oferă Orange nu va fi NICIODATĂ localizat în localitatea ta de reședință. Mai multe detalii... dacă va fi cazul.

Salut, mi s-a vazut ip-ul pe o conferinta video si as dori sa evit ddos

david_s771
david_s771

david_s771

User level
Nivel
0
57 / 100
puncte
Custom field 2
david_s771

@David: Ești sigur că era ”IP-il tău”? Eu îți spun că era un IP prin care aveai tu ieșirea din LAN-ul Orange-ului. Dacă ți-e teama atât de mare pentru ”descoperirea” acelui IP, încearcă să vezi cel puțin unde e localizat. Vei avea surprize.... Cât privește frica de ”ddos”... să nu exagerăm chiar atât de mult. Orange veghează, dormi liniștit.

Pai ipul corespundea de ex cu myip.com si era localizat in iasi ( eu stand in suceava )

david_s771
david_s771

david_s771

User level
Nivel
0
57 / 100
puncte
Custom field 2
david_s771

Deci ce ”căutai” prin Iași dacă tu la acel moment erai în Suceava? :) Deci nu-ți face probleme, IP-ul care a apărut ca ”vizibil” nu era de fapt IP-ul tău. În plus, IP-ul tău e parte dintr-un LAN, prea puțin probabil ca să fie accesat și de o cu totul altă formă (grup de numere) decât IP-ul care a apărut ca ”vizibil”. Pe de altă parte, IP-ul tău nu este unul public, deci dacă vei dori accesarea lui din exterior va fi degeaba. Din această cauză nu vei putea beneficia de facilități precum ”print server”, ”FTP”, ”server de email”, ”Port Forwarding”, ”Remote Management”.. .etc.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!