Întrebare fară răspuns

Avertisment Bitdefender - Versiune falsă a aplicației Whatsapp utilizată ca spyware pe iPhone

Compania italiană Cy4gate ar fi creat o versiune falsă a aplicației Whatsapp pentru iPhone, ce are rolul de a spiona victimele și de a obține date. Momentan se presupune că publicul afectat ar fi fost unul extrem de specific și printre datele furate sunt identificatorul unic al dispozitivului atribuit de Apple și codul IMEI.

 

Victimele sunt convinse prin tehnici de tip social engineering să descarce aplicația dintr-o sursă terță, ceea ce duce la instalarea fișierelor de configurare (Mobile Device Management profiles) pe dispozitiv pentru compromiterea acestuia.

 

Pentru evitarea unor eventuale situații neplăcute, este recomandată o atenție sporită atunci când descărcați aplicații din surse terțe, indiferent de sistemul de operare al dispozitivului utilizat. Verificați mereu reputația creatorului de aplicații, înainte de a lua orice decizie referitoare la instalare!

 

Sursa - https://hotforsecurity.bitdefender.com/blog/fake-whatsapp-app-may-have-been-built-to-spy-on-iphone-users-what-you-need-to-know-25270.html

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Niciun răspuns

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!