Întrebare fară răspuns

Starlink va fi disponibil in Romania incepand cu 2022

Serviciul de internet Starlink de la SpaceX abia a început de câteva luni testarea în SUA și a extins de curând testele în Canada și alte câteva regiuni https://comunitate.orange.ro/questions/2424922-ookla-speedtest-primele-rezultate-starlink-internetul-satelit-elon-musk

 

Atunci când va fi lansat oficial, acesta va oferi internet de mare viteză folosind constelația de sateliți pe care compania o tot construiește în ultimii câțiva ani. Ideea din spatele Starlink este să ofere internet în special în zone care nu au acoperire din partea operatorilor tradiționali, fie că vorbim despre conexiuni pe fir sau prin antene telecom, iar compania tocmai a pornit o rundă de precomenzi pentru întreaga lume.

 

Dacă ești interesat să fii printre primii care testează Starlink în România, nu trebuie decât să mergi pe site-ul oficial Starlink, să introduci o adresă de e-mail, strada pe care locuiești și să completezi un formular de plată. Chiar și înainte să completezi datele cardului și să plătești o primă plată de 99 de dolari, site-ul de informează când va fi disponibil, cel puțin estimativ, serviciul în zona în care locuiești.

 

In cazul meu, la adresa din buletin serviciul apare ca fiind disponibil incepand cu anul 2022, cu mentiunea ca sunt putine sloturi de test disponibile. Cred ca acele "locuri putine" sunt date de numarul limitat de echipamente de receptie.

 

Asta înseamnă că în următorii aproximativ doi ani, vom putea să folosim internetul prin intermediul sateliților lui Elon Musk la un preț de… 100 de dolari pe lună.

 

Pentru Starlink, acești 100 de dolari pe care îi depui acum (și pe care îi poți primi înapoi atunci când te răzgândești) se duc spre plata echipamentului, care costă de fapt 500 de dolari. Restul de bani sunt plătiți atunci când serviciul devine disponibil. Și nici atunci nu va putea oricine să se aboneze.

 

RETINETI FAPTUL CA DISCUTAM DE PRODUS IN FAZA DE TEST.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/internet/starlink-se-va-lans...

 

Evident ca la o prima strigare pretul pare enorm daca ne raportam la salariul minim din Romania. Dar cam acestea sunt preturile de lansare pentru produsele si serviciile noi. Producatorii incearca sa-si amortizeze rapid investitiile in cercetare, dezvoltare, infrastructura, echipamente, logistica, marketing, etc, etc, etc.

 

Daca ne raportam la un mic business (o stana, o ferma, o pensiune, etc) aflate in zone rurale izolate sau chiar in creierii muntilor, pretul nu mai pare atat de exagerat, mai ales ca nu ești limitat la o adresă, la o arie de 100mp si nici nu depinzi de site-urile telecom.

 

In momentul in care serviciul va deveni public, la nivel planetar, in mod cert pretul abonamentului lunar va ajuge la pretul mediul al unui abonament de internet broadband.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Daca operatorii telecom nu isi vor regandi strategia, prin asta ma refer in a furniza internet mobil nelimitat la un pret decent dublat de o acoperire buna si fara sa te tina sclav pe mosie cate 24 de luni, acest Starlink va ingropa foarte multi jucatori din piata.

Pentru ca in ziua de astazi, daca ai o conexiune decenta la internet, poti avea: IPTV / WebTV fara sa te complici cu antene satelit si contract pe 24 luni, Automatizari, VoIP, Smart Home, CCTV.

Toate acestea in creierii muntilor.

Internet de genul propus de Elon Musk există din anii '90 dar prețul nu a fost pentru oricine... și nici acum nu cred că va putea să scadă sub un anumit prag că încep să deraieze trenulețele (așa parcă le-a numit presa când au văzut prima oară șirul de sateliți zburând pe cer ca sania lui Moș Crăciun) lui Elon Musk.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
3
2230 / 5000
puncte
Custom field 2

Nici telefonia mobila si nici PC-urile, in prima faza, nu au fost pentru oricine. In momentul in care productia, distributia si utilizarea lor a devenit "in masa" preturile au scazut simtitor.

Primul meu abonament diALOg avea pretul de 4 dolari fara includa nimic dpv al resurselor. Plateam 4 dolari doar pentru a avea un numar de telefon si acces la retea. Astazi cu 4 euro ai nelimitat min + sms in retea, 100 min nationale si nelimitat SMS national.

Mai in urma cu vreo 6 - 8 luni, cel mai ieftin abonament 5G in reteaua numarul 1 avea pretul de 25 euro / lunar, iar cel mai ieftin telefon 5G sarea binisor de 1000 euro. Astazi poti avea abonament 5G la 10 euro / lunar (acel Smart 15 cu reducere 30%), in timp ce pretul celui mai accesibil telefon 5G este de cca 350 euro.

Cel mai probabil, in maxim 6 luni de zile orice abonament mai mare de 10 euro va avea internet mobil nelimitat.

@FaraUnID spune-mi și mie cum ai scos la 10 euro abonamentul cu internet nelimitat că eu mai jos de 12 euro nu pot să cobor și aceasta fără nici un fel de achiziție de telefon și obligatoriu cu prelungire pe 24 luni.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
3
2230 / 5000
puncte
Custom field 2

Abonament actual iesit din perioada minima contractuala, abonamentul Smart 15 in varianta SIM Only, fara achizitie telefon si prelungire pe 24 de luni.

In aceste conditii trebuie sa ofere ceva in plus, raportat la oferta standard. Cum Smart 15 are deja internet mobil nelimitat + resurse nationale nelimitate + 600 minute internationale (mai mult decat suficiente pentru mine), singura "oferta" ramasa de discutat a fost reducerea de 30 % din pretul de lista. Ar mai fi fost varianta cu 50% reducere timp de 6 luni dar nu si pentru mine.

Evident ca depinde si peste ce operator dai si cat de dispus este acesta sa lase de la el.

Eu am prins un SMART 15 cu reducerea de 30% si cu achizitie de telefon, dar era oferta pentru angajati...

Lucifer
Lucifer

Lucifer

User level
Nivel
2
899 / 2000
puncte
Custom field 2
Lucifer

Sper sa fie disponibil si la noi in tara, e extraordinara conexiunea asta si ce performante au reusit sa o faca sa aiba, mai ales in privinta timpului de raspuns, dar si a vitezei, clar. :)

Si ''farfuria'' e una inteligenta - se misca singura in cea mai buna pozitie, nu e doar o antena clasica, ci e plina de electronica.

Cam acesta este viitorul, sa de "rupi" de providerii clasici.

Si Apple au recunoscut faptul ca au in vedere lansarea propriei retele de sateliti astfel incat functionalitatea produselor sale sa nu mai depinda de operatorii telecom.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!