Întrebare fară răspuns

Huawei B535-232 WAN failover to LTE

Salut! As avea o întrebare. Cum se poate configura routerul Huawei B535-232 cu failover, pentru a utiliza ca principala legatura WAN pe cablu ethernet, iar ca backup legatura radio prin 4G LTE? (Si nu invers). Mulțumesc!

Gabriel_2021
Gabriel_2021

Gabriel_2021

User level
Nivel
0
1 / 100
punct
Custom field 2
Gabriel_2021
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Salut!
Routerul Huawei B535 suporta simultan atat conexiunea nostra de date mobile, oferita de SIM-ul Orange, cat si conexiunea prin cablu de retea, oferita de un alt provider.
In cazul in care avem ambele surse de internet conectate, routerul va alege in mod automat cea mai buna conexiune. Daca sursa de internet aleasa de router nu va mai functia (la un moment dat) acesta va trece automat pe cealalta.
Dispozitivul nu suporta configurarea prioritizarii de catre utilizator a unei anumite surse de internet.
De regula, internetul prin cablu are o viteza mai buna decat datele mobile si ca atare se va face trafic prin cablu. De asemenea, in situatia in care in locatia utilizata de tine, internetul oferit de datele mobile este mai bun decat cel prin cablu, routerul va face trafic doar pe netul de la Orange si se poate face cost suplimentar.
Pentru configurarea celor doua conexiuni ai nevoie :
1. Date mobile Orange - sa fie setat apn-ul de date mobile (‘net’)
2. Conexiune cablu alt provider – se va accesa din meniul dispozitivului “Setari retea” (in partea de sus), “Ethernet” si “Setari ethernet « (ambele din partea stanga) apoi se verifica campul « Mod conexiune » sa fie setat pe « Automat » si se va completa de catre tine la sectiunea PPPoE, datele retelei prin cablu la care esti abonat.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!