Întrebare fară răspuns

"Ecou" in apeluri

De doua zile toti cei cu care am vorbit la telefon se plang ca se aud in ecou cand cand vorbesc cu mine.
A mai intampinat cineva aceasta problema? Este de la telefon sau e de la retea?

LOCKO
LOCKO

LOCKO

User level
Nivel
0
65 / 100
puncte
Custom field 2
LOCKO
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Salutare!
Poate fi atât de la rețea, cât și de la telefon. Ca să îți dai seama cum stă treaba, poți vedea dacă și în alte zone ai aceeași problemă sau poți comuta telefonul din setările de conexiune pe 2g/3g sau 3g și vezi dacă se schimbă ceva. Poți avea probleme și cu microfonul, dar cred că prima variantă ( cu rețeaua) este mai plauzibilă. Poți să dai și in restart la telefon după ce comuți conexiunea! Dacă pe alt tip de rețea funcționează, înseamnă că sunt probleme cu semnalul 4g în zona respectivă. Vezi totuși și dacă face așa prin alte locuri, așa cum ți-am spus inițial.
Baftă!

problema cu "ecoul" in covorbirile telefonice este foarte complexa
Incearca sa te muti din locul in care ai facut apelul. De exemplu, daca esti intr-o sala cu multe laptopuri/ calculatoare, in birou sau intr-o camera cu multe echipamente care emit semnale electronice, ai putea sa iesi din aceste zone, iar semnalul sa isi revina si ecoul sa se opreasca.
Incarca bateria telefonului si inchide aplicatiile pe care nu le folosesti. Exista posibilitatea ca lipsa bateriei sa cauzeze aparitia ecoului, telefonul nemaiavand suficiente resurse pentru a rula aplicatiile in mod corespunzator si fara intarzieri.
Inchide apelul si incearca sa ii dai un restart telefonului mobil. De regula, daca incerci sa suni din nou, ecoul nu se va mai auzi.
Un alt truc pe care il mai poti incerca in timpul apelului este sa rogi persoana cu care vorbesti sa dea la minim sunetul.
Eu am 'gasit" acest ecou numai cand am avut apel orange-rds.rcs fix sau orange-telekom , nu am patit niciodata cu apeluri orange-vodafone sau orange-orange sau orange-rds.rcs mobil.

Problema nu e cum aud eu, toti interlocutorii cu care vorbesc se aud in ecou cand sunt in convorbire cu mine, eu ii aud clar si bine iar la ce vorbesc eu nu am ecou.
Binentelesc ca in decursul a 3 zile deja am schimbat locatia si am vrobit din diferite locuri cu diferite persoane, aceeasi problema

LOCKO
LOCKO

LOCKO

User level
Nivel
0
65 / 100
puncte
Custom field 2
LOCKO

Atunci poate fi problema chiar din telefon, pentru că e clar că nu poți avea aceeași problemă de semnal în mai multe locații! Poate microfonul sau altă componentă a telefonului.

Aceeasi problema. Deja devine deranjanta si am crezut ca am stricat telefonul. Voi face mai multe verificari si revin cu raspunsul. Mai exact, voi face verificarea cu un alt telefon apoi cu o cartela Telekom.

@Adel1234, bun venit în Comunitate!
Îmi pare rău pentru situația descrisă de tine. Ne dai, te rog, mai multe detalii? Tu auzi cu ecou sau cei cu care vorbești te aud cu ecou? Este o problemă care persistă de mai mult timp? Se întâmplă indoor sau outdoor? În ce zonă?
Te așteptăm să revii cu feedback și după ce faci verificările propuse. Mulțumim.

DanielaH
DanielaH

DanielaH

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
DanielaH

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!