Întrebare cu răspuns(uri)

Camerele de supraveghere merg cu internetul fix cu ip dinamic?

Buna ziua. Camerele de supraveghere merg cu internetul fix tinand cont ca acesta are ip dinamic? Si daca trebuie ip static cat platiti in plus pentru asta?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Cristina_48 , depinde ce fel de camere vrei sa folosești. Dacă este vorba de un sistem DVR cu 2, 4 sau mai multe camere , trebuie sa faci port forwarding ( colegii mai sus ti-au explicat deja). Poți sa dai un search și aici în comunitate despre portforwarding, s-a discutat destul subiectul.
În schimb, cea mai simpla varianta este sa folosești camere wifi , acelea se conectează foarte ușor la router-ul din casa , nu ai nevoie sa "transformi" ip-ul dinamic al rețelei și implica și cabluri mai puține întinse prin casa.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (4)

Da (2)

33%

2 membri au votat cu DA

4 membri au votat cu NU

33% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Salut! Trebuie sa ai un IP fix pentru a putea utiliza camerele de supraveghere. Acest serviciu, insa, este disponibil doar pentru persoanele juridice, nu si pentru cele fizice.

Orange Assistant
Orange Assistant

Orange Assistant

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
Orange Assistant

@Cristina_48 IP-urile dinamice se pot "transforma" in IP-uri statice cu ajutorul unor servicii terte precum Dynamic DNS. Exista foarte multe tutoriale pe internet despre cu se face asa ceva.

Daca informatiile sunt mult prea complexe pentru tine, poti ruga un tehnician IT sa faca acele configurari pentru tine si va intelegeti voi asupra taxelor.

@Orange Assistant La altii se poate sau nu aceasta facilitate si pentru persoane fizice? Spre exemplu eu, la Telekom am IP static in standard, fara sa platesc nimic!

@Cristina_48: Camera oricum va avea IP-ul fix. Dacă ai o cameră care are nevoie doar de o anumită aplicație proprie pe mobil, atunci nici nu contează ce fel de conexiune ai atât timp cât ea există. Dacă ai cameră conectată la internet și configurată în router prin Port Forwarding, atunci îți vei face un cont pe unul din site-urile care ofera servicii de DynDNS, cum a scris și @FaraUnID. E simplu, e ușor, iar mai greu e până începi.
Revino cu detalii despre cameră și modul de configurare dorit / preferat dacă sunt necesare explicații suplimentare.

Eu am sistem de supraveghere instalat și nu am ip fix, folosindu-l cu ajutorul unui internet 4g. Și nu de acum, ci de mai mulți ani. Am unele cunoștințe care au internet fix cu ip dinamic și le funcționează. Probabil depinde și de modelul sistemului de supraveghere!
Cel mai bine este să cereți suport la o firmă specializată în sisteme de supraveghere sau la cineva care se pricepe!

Cristina_48 , depinde ce fel de camere vrei sa folosești. Dacă este vorba de un sistem DVR cu 2, 4 sau mai multe camere , trebuie sa faci port forwarding ( colegii mai sus ti-au explicat deja). Poți sa dai un search și aici în comunitate despre portforwarding, s-a discutat destul subiectul.
În schimb, cea mai simpla varianta este sa folosești camere wifi , acelea se conectează foarte ușor la router-ul din casa , nu ai nevoie sa "transformi" ip-ul dinamic al rețelei și implica și cabluri mai puține întinse prin casa.

@The Special List: Eu am o multitudine de camere pe care ți le pot exemplifica și care deși ”conectate ușor la ruter” prin wifi nu le pot accesa din exteriorul locației (rețelei). Te rog dacă ai cunoștință despre așa ceva, să exemplifici cum se reușește ca o simplă cameră conectată prin WIFI să fie accesată din exteriorul rețelei. În acest moment am o cameră care în casă conectată la wifi-ul din casă o pot accesa când sunt acasă dar nu o pot accesa din altă locație.

Flo_1 , chiar este simplu. Camerele care se conectează prin wifi vin de obicei cu un soft pt telefon și laptop, și un cod QR lipit pe corpul camerei. Instalezi acel program și urmezi instrucțiunile. Am atașat și niște printscreenuri pt exemplificare.
O singura mențiune mai am, la instalare trebuie activată locația pe telefon , pt unele modele de camere.

@The Special List: Mulțumesc, dar nu mă încadrez la acele condiții. Astfel de camere (aka BigBrother pentru bebeluși) da, se pot configura astfel. Intresa configurarea unor camere atât interne cât și externe produse in special de PNI (unul dintre cei mai buni în domeniu de HW de camere). Ar mai fi si una WansCam, iar programele lor nu au corespondent de aplicație mobilă dedicată și nici ele nu au cod QR, ci doar user si pass.

FaraUnID sa ne spui si noua daca ai reusit sa iti faci DNS Dinamic la Telekom,ca de teorie suntem satui.
@Flo,nu esti abonat DIGI? Ei ofera DNS Dinamic gratuit. Eu il folosesc cu succes pe camera luata de la Orange si care teoretic merge doar cu hub-ul oferit de Orange dar practic merge cu orice port forwrding,adica tot,audio-video :)
@Cristina,DA,orice sistem de supraveghere merge (si) cu ip dinamic.

@Ascary, batrâne, știi tu ce știi și știi bine. :)) Dar atât timp cât se preferă varianta ”simplă conexiune de internet” fără configurare de DNS dinamic sau port forwarding.... vreau și eu să învăț mai multe. Îmbătrânesc și nici nu realizez că evoluăm.

Man,fara port forwarding nu merge decat daca camerele au o aplicatie dedicata,asa cum sunt cele de la Nest,Arlo,Ring etc si sa stii ca nu sunt doar pentru bebelusi,pot fi folosite cu succes si pentru "bebeluse" :)

Personal produsele de la PNI m-au dezamăgit, dar ce am momentan își fac treaba cu brio . Și da , inițial am luat camere pt bebeluș, dar mutându-ma la casa a trebuit sa extind gama .

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!