Întrebare fară răspuns

Care este temperatura minima la care rezista circuitele unui telefon? Dar bateria?

Buna tuturor! Soția mea a achiziționat recent un telefon (Samsung S10) pe care l-a uitat în noaptea trecută în mașină. Fiind și într-o zonă montană, afara au fost -17 grade. Întrebarea mea este: Este posibil ca circuitele sau bateria sa fie afectate din cauza temperaturilor? Care este temperatura minima la care rezista circuitele/bateria?
P.S. Probabil că in mașină nu s-a resimțit temperatura de afară, dar îmi dau seama că au fost undeva la -12 sau -13 grade. Va mulțumesc.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

@teacher cel mai bun raspuns ti-l poate da colega @Jay. Ea isi baga zilnic telefonul in congelator. :)

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Un lucru am observat sigur, la temperaturile scazute bateria tine mult mai putin, nu stiu sa iti zic exact grade dar am folosit telefonul la munte doar pana la 20% baterie, apoi s-a inchis ca prin minune in buzunar :)), nu mai era baterie.

Bateria este prima care se resimte la temperaturi joase. Daca din ea nu au curs elemente chimice pe circuitele din interior si daca acel telefon a fost adus treptat in temperatura camerei nu ar trebui sa ai probleme.

Daca trecerea de la rece la cald s-a facut brusc, sunt sanse destul de mari ca in interior sa apara condesul care inevitabil duce la scurtcircuit sau coroziune.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Am găsit un link, poate vă e de folos:

https://www.alpriority.com/faqs/caution-smartphone-operat...

cocolosh
cocolosh

cocolosh

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
cocolosh

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!