Întrebare fară răspuns

Xiaomi adăugat pe lista neagră a presupuselor companii care au legături cu armata Chinei

Administrația Trump a adăugat producătorul de smartphone-uri Xiaomi pe lista neagră a presupuselor companii care au legături cu armata Chinei. Între companii se numără gigantul din industria petrolului CNOOC, producătorul de avioane Comac şi producătorul de smartphone-uri Xiaomi, transmite CNBC.

Acțiunile cotate la Hong Kong ale companiei chineze Xiaomi au scăzut cu 10,6% la deschiderea şedinţei de vineri, după apariţia acestei ştiri.

Xiaomi, cu sediul la Beijing, a fost al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, în al treilea trimestru al anului 2020, potrivit Counterpoint Research.

Această mișcare înseamnă că Xiaomi este acum supusă unui ordin executiv din noiembrie care restricționează investitorii americani să cumpere acțiuni sau titluri conexe ale oricăror companii desemnate de Departamentul Apărării că ar lucra pentru armata chineză.

Ordinul executiv inițial al lui Trump a fost ulterior extins, pentru a forța investitorii să cedeze sau să vândă participațiile la aceste companii până la 11 noiembrie anul acesta.

„Departamentul SUA (DOD) este hotărât să evidențieze și să contracareze strategia de dezvoltare a fuziunii militare-civile a Republicii Populare Chineze (RPC), care susține obiectivele de modernizare ale Armatei Populare de Eliberare (PLA), asigurându-i accesul la tehnologii avansate și expertiza dobândită și dezvoltată de companii din RPC, universități și programe de cercetare care par a fi entități civile ”, potrivit Depratamentului SUA.

Xiaomi este una dintre cele nouă entități desemnate drept „companii militare chineze comuniste”.

Xiaomi a atacat vineri SUA și a spus că nu este are legătură cu armata Chinei. „Compania reiterează faptul că furnizează produse și servicii pentru uz civil și comercial. Compania confirmă că nu este deținută, controlată sau afiliată cu armata chineză și nu este o „companie comunistă militară chineză”, definită de NNDA -Legea de autorizare a apărării naționale din 1999”, a spus Xiaomi.

NDDA se referă la Legea de autorizare a apărării naționale din 1999, legislația pe care SUA a folosit-o pentru a desemna Xiaomi ca o companie militară chineză.

Xiaomi a spus că va „întreprinde acțiuni adecvate pentru a proteja interesele companiei și ale acționarilor săi”.
DOD și-a lansat lista inițială de companii în iunie 2020. Firmele precum gigantul tehnologic chinez Huawei și producătorul de semiconductoare SMIC sunt, de asemenea, pe listă.

Abishur Prakash, specialist geopolitic la Centrul pentru Inovarea Viitorului (CIF), o firmă de consultanță din Toronto, a declarat: „Prin introducerea pe lista neagră, Xiaomi este acum considerată o amenințare la adresa securității naționale a SUA. Acest lucru ar putea afecta strategia sa globală, de la extinderea pe piețe precum India, la angajarea de talente occidentale, până la lansarea de noi produse în Africa”.

În ultimele zile ale președinției lui Trump, administrația SUA crește presiunea asupra sectorului tehnologic chinez. Joi, Departamentul de Comerț al SUA a finalizat reguli care interzice anumite tranzacții care implică tehnologia informației și comunicațiilor sau serviciile cu țările pe care Washingtonul le numește adversar străin. China este pe listă.

Președintele Donald Trump a folosit ordinele executive pentru a viza aplicații și companii chinezești, cum ar fi WeChat-ul lui Tencent.

Administrația a creat o altă listă neagră – ”Lista de entităţi”, pentru a restricționa companiile americane care exportă tehnologie către firme chineze. Acest lucru a afectat în special Huawei, compania fiind întreruptă de la sistemul de operare mobil Android de la Google, afectând vânzările de smartphone-uri pe piețele din afara Chinei. Washingtonul a folosit, de asemenea, reguli de export pentru a opri Huawei de la aprovizionarea cu semiconductori.

Sursa - https://financialintelligence.ro/actiunile-xiaomi-scad-cu...

Cam asta a fost si povestea Xiaomi. Daca in urma acestor masuri Xiaomi va "calca" pe urmele Huawei si vor ramane fara suportul Google si fara acces la procesoare 5G, nu stiu daca vor avea puterea sa reziste asa cum o face Huawei prin prisma faptului ca nu au un portofoliu asa de vast de servicii precum Huawei.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 2 din 2

Am si aparate foto. Pentru acasa si in vacanta, am un bridge Canon SX 60 si un mirrorless Canon M 100.
Am mereu la mine un compact Canon SX 740, cu zoom optic mare, 40X, dar nu prea mai trec avioane, mai ales prin zona Lunii, ce caut eu sa captez cu acel zoom. Insa, de cand am P30 Pro, compactul e cam degeaba la mine, e mai rapid sa surprind ceva cu telefonul si e o provocare pt mine sa scot ce se poate din acesta. Eu fotografiez zilnic cate ceva, nu ocazional, nu doar in vacante sau sa ma duc undeva special pt sesiuni foto. Aproape zilnic gasesc ceva interesant de imortalizat, nu as putea cara mereu dupa mine un aparat foto mai mare. De multe ori si in vacante car degeaba aparatul M 100, tot P30 Pro intra rapid in actiune. Nu caut sa fie extrem de sharp pozele sau sa particip la nu stiu ce concursuri, mai degraba cadre interesante, care sa spuna ceva sau sa fie mai inedite.
A, si P30 Pro l-am luat de la cineva, folosit, e primul premium pe care mi l-am permis. Stiam ca nu voi mai pupa unul de calitatea lui si cu GMS.
Poze facute de mine, prima si a treia sunt cu telefonul, a doua cu Canon SX 60.

Xiaomi a scăpat în mod oficial de acuzațiile pe care autoritățile SUA le făceau în luna ianuarie, după semnarea unui ordin prezidențial de către Donald Trump, în ultimele sale zile de mandat. Acesta punea Xiaomi pe lista CCMC (Communist Chinese Military Company), unde sunt include toate companiile care sunt suspectate sau dovedite că ar avea legături cu Armata Chineză. Compania chineză a câștigat însă în instanță o contestație a acestui act.

Judecătorul care a oferit verdictul favorabil pentru Xiaomi a numit acuzațiile drept „arbitrare și capricioase”. Departamentul de Apărare al SUA ar fi putut face apel la această decizie, însă a decis să nu o facă. Compania și reprezentanții Departamentului au ajuns în schimb la o înțelegere, ale căror condiții nu sunt momentan publice.

Sursa - https://www.go4it.ro/content/business/xiaomi-scoasa-ofici...

Pentru cine nu reuseste sa citeasca printre randuri: Xiaomi si Departamentul de Apărare al SUA au ajuns la o înțelegere, ale căror condiții nu sunt momentan publice.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!