Întrebare fară răspuns

Xiaomi adăugat pe lista neagră a presupuselor companii care au legături cu armata Chinei

Administrația Trump a adăugat producătorul de smartphone-uri Xiaomi pe lista neagră a presupuselor companii care au legături cu armata Chinei. Între companii se numără gigantul din industria petrolului CNOOC, producătorul de avioane Comac şi producătorul de smartphone-uri Xiaomi, transmite CNBC.

Acțiunile cotate la Hong Kong ale companiei chineze Xiaomi au scăzut cu 10,6% la deschiderea şedinţei de vineri, după apariţia acestei ştiri.

Xiaomi, cu sediul la Beijing, a fost al treilea cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, în al treilea trimestru al anului 2020, potrivit Counterpoint Research.

Această mișcare înseamnă că Xiaomi este acum supusă unui ordin executiv din noiembrie care restricționează investitorii americani să cumpere acțiuni sau titluri conexe ale oricăror companii desemnate de Departamentul Apărării că ar lucra pentru armata chineză.

Ordinul executiv inițial al lui Trump a fost ulterior extins, pentru a forța investitorii să cedeze sau să vândă participațiile la aceste companii până la 11 noiembrie anul acesta.

„Departamentul SUA (DOD) este hotărât să evidențieze și să contracareze strategia de dezvoltare a fuziunii militare-civile a Republicii Populare Chineze (RPC), care susține obiectivele de modernizare ale Armatei Populare de Eliberare (PLA), asigurându-i accesul la tehnologii avansate și expertiza dobândită și dezvoltată de companii din RPC, universități și programe de cercetare care par a fi entități civile ”, potrivit Depratamentului SUA.

Xiaomi este una dintre cele nouă entități desemnate drept „companii militare chineze comuniste”.

Xiaomi a atacat vineri SUA și a spus că nu este are legătură cu armata Chinei. „Compania reiterează faptul că furnizează produse și servicii pentru uz civil și comercial. Compania confirmă că nu este deținută, controlată sau afiliată cu armata chineză și nu este o „companie comunistă militară chineză”, definită de NNDA -Legea de autorizare a apărării naționale din 1999”, a spus Xiaomi.

NDDA se referă la Legea de autorizare a apărării naționale din 1999, legislația pe care SUA a folosit-o pentru a desemna Xiaomi ca o companie militară chineză.

Xiaomi a spus că va „întreprinde acțiuni adecvate pentru a proteja interesele companiei și ale acționarilor săi”.
DOD și-a lansat lista inițială de companii în iunie 2020. Firmele precum gigantul tehnologic chinez Huawei și producătorul de semiconductoare SMIC sunt, de asemenea, pe listă.

Abishur Prakash, specialist geopolitic la Centrul pentru Inovarea Viitorului (CIF), o firmă de consultanță din Toronto, a declarat: „Prin introducerea pe lista neagră, Xiaomi este acum considerată o amenințare la adresa securității naționale a SUA. Acest lucru ar putea afecta strategia sa globală, de la extinderea pe piețe precum India, la angajarea de talente occidentale, până la lansarea de noi produse în Africa”.

În ultimele zile ale președinției lui Trump, administrația SUA crește presiunea asupra sectorului tehnologic chinez. Joi, Departamentul de Comerț al SUA a finalizat reguli care interzice anumite tranzacții care implică tehnologia informației și comunicațiilor sau serviciile cu țările pe care Washingtonul le numește adversar străin. China este pe listă.

Președintele Donald Trump a folosit ordinele executive pentru a viza aplicații și companii chinezești, cum ar fi WeChat-ul lui Tencent.

Administrația a creat o altă listă neagră – ”Lista de entităţi”, pentru a restricționa companiile americane care exportă tehnologie către firme chineze. Acest lucru a afectat în special Huawei, compania fiind întreruptă de la sistemul de operare mobil Android de la Google, afectând vânzările de smartphone-uri pe piețele din afara Chinei. Washingtonul a folosit, de asemenea, reguli de export pentru a opri Huawei de la aprovizionarea cu semiconductori.

Sursa - https://financialintelligence.ro/actiunile-xiaomi-scad-cu...

Cam asta a fost si povestea Xiaomi. Daca in urma acestor masuri Xiaomi va "calca" pe urmele Huawei si vor ramane fara suportul Google si fara acces la procesoare 5G, nu stiu daca vor avea puterea sa reziste asa cum o face Huawei prin prisma faptului ca nu au un portofoliu asa de vast de servicii precum Huawei.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Iti cam vine sa razi.. Nu stiu cat este adevar, dar, faptul ca produsele apartin aceleiasi tari si, ca acuzatiile vin din aceeasi directie, spune ceva..

Eu iau serios în calcul să îmi iau un aspirator Xiaomi... sper să nu am surprize neplăcute cu el astfel încât să nu fie compatibil cu telefoanele pe care le avem

Pe termen scurt nu ar trebui sa fie probleme si oricum - ca si in cazul Huawei - aceste restrictii nu se vor aplica retroactiv. Adica produsele deja lansate nu vor avea prea mult de suferit, pe termen scurt, dpv al suportului.

Îți dai seama, că este un ordin mai sus, companiile chineze să fie faultate, pe diverse motive, mai mult sau mai puțin plauzibile.

Un lucru extrem de dăunător pentru piața concurențială și pentru utilizatorul final. Sigur, acest lucru este folositor pentru anumite companii și în detrimentul nostru.

Eu ma asteptam sa fie si ei pe lista, fie ca mai devreme sau mai tarziu.

simple_dreams
simple_dreams

simple_dreams

User level
Nivel
2
1797 / 2000
puncte
Custom field 2
simple_dreams

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!