Întrebare fară răspuns

Huawei cumpără 90 de brevete BlackBerry

Huawei a cumpărat de la producătorul canadian BlackBerry drepturile pentru 90 de brevete aflate in portofoliul canadienilor si scoase la vanzare.

 

Și mai interesant este faptul că aceste brevete sunt valabile pe teritoriul SUA, iar Huawei le-a cumpărat, chiar dacă nu are dreptul să vândă smartphone-uri sau echipamente telecom în această țară. Totuși, multe dintre aceste brevete nu sunt legate obligatoriu de telefonie mobilă. Majoritatea sunt din domeniul securității, un domeniu în care BlackBerry a avut o prezență importantă, întrucât telefoanele sale erau considerate foarte bine securizate, fiind folosite în companii și în organizații guvernamentale.

 

De altfel, BlackBerry dezvoltă și soluții de securitate pentru companii, separate de smartphone-uri, deci aceste brevete ar putea fi destul de importante pentru dispozitivele Huawei din viitor. Alte brevete achiziționate sunt legate de moduri de afișare a textului în funcție de orientarea ecranului și de modul în care poți înregistra datele modulului GPS.

 

Sursa - https://www.go4it.ro/content/business/huawei-cumpara-90-d...

 

Indrazneata mutarea celor de la Huawei, dar si mai suprinzator este faptul ca aliatii canadieni au ales sa-i tradeze pe partenerii americani vanzand tehnologie dusmanului numarul 1.

 

In orice caz, pana ne hotaram noi ce si cum in materie de ce furnizori de echipamente 5G alegem, cel mai probabil China va avea 6G in faza de testare cu publicul.

 

Sa nu uitam si faptul ca in acest an este asteptata lansarea unui teminal BlackBerry 5G https://comunitate.orange.ro/questions/2428539-blackberry-lansa-telefon-5g

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Ar fi interesant sa revina BB.. si sa ramana la fel de securizat.
Desi avea momente când se bloca si, ma deranja ca se deschidea cam greu.. inca aștept sa mai facă și ei ceva..
Foarte inspirat cineva acolo, la Huawei.. si, curajosi candienii..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Cam toate telefoanele BlackBerry se deschideau greu pentru ca la fiecare restart sistemul de securitate implementat de BlackBerry efectua o verificare a integritatii si modificarii neautorizate a microkernel-ului.

In teorie telefonele BlackBerry cu Android nu puteau fi root-ate, pentru ca la primul restart microkernel-ul revenea la starea initiala, datorita criptarii implementate.

Damn, I miss BlackBerry and I still love my BlackBerry Classic!

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!