Întrebare cu răspuns(uri)

Activare eSim in roaming

Salutare,

Locuiesc in afara tarii de ceva timp insa pe langa abonamentul local mi-am pastrat si abonamentul Orange cu numarul de Romania pentru ca am nevoie de el. Motiv pentru care sunt nevoit sa folosesc un telefon dual-SIM (nu-mi place sa car doua telefoane).

De ceva timp ma uit la telefonul Google Pixel si as vrea sa mi-l cumpar. Modelul asta nu are varianta dual-SIM, dar suporta eSIM. Operatorul meu local nu suporta decamdata eSIM din pacate.

In concluzie, as vrea sa-mi cumpar Google Pixel si sa-mi active eSIM pentru Orange Romania pe el, insa am urmatoarele intrebari/neclaritati:

  • este compatibil eSIM de la Orange cu orice telefon care suporta aceasta tehnologie? Pentru ca in informatiile de pe site (vezi https://www.orange.ro/servicii/esim) sunt listate doar cateva modele (ex: iPhones si cateva modele din oferta Orange: Samsung, Huawei). Dar nu stiu sigur daca il pot active pe Google Pixel.
  • pot activa eSIM-ul din roaming? Nu am posibilitatea sa ma deplasez la un magazin din tara. Este posibil sa intampin alte probleme din cauza asta? De ex: sa nu se poata activa pentru ca sunt in roaming, etc...?

Va multumesc pentru ajutor!

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Salut,

Intr-adevar, acum se poate face activare eSIM online, din My Orange, fara sa fie necesara deplasarea la magazin.
In ceea ce privește telefonul, noi putem garanta functionarea serviciului eSIM doar pentru telefoanele testate de noi si prezentate aici: https://www.orange.ro/servicii/esim/

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (2)

Da (1)

33%

1 membri au votat cu DA

2 membri au votat cu NU

33% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Salut! In principiu esim poate fi utilizat doar cu telefoanele specificate pe site. Nu știu dacă se pot face crack-uri pe alte dispozitive
Iar la a doua întrebare, mai este un topic deschis.
https://comunitate.orange.ro/questions/2536202-esim-roaming
Din păcate, trebuie sa te deplasezi într-un Shop, cel puțin asta știu eu...
Daca ai opțiune de roaming compatibila, nu ar trebui să ai probleme, atâta timp cât nu depășești limita rezonabilă de consum in SEE

Multumesc pentru raspuns!

Pentru punctul 1 as vrea o confirmare oficiala. Sper sa aflu exact cumva...
Pentru punctul 2 ma refeream exclusiv la activarea din aplicatia MyOrange, in roaming, fara sa ma deplasez la un magazin asa cum este specificat in postarea respectiva.

Merci!

Cool, merci! Mi-am verificat contul meu Orange si am gasit optiunea in meniu. Asta inseamna ca nu ar trebui sa am nici o problema cu activarea din roaming, cel putin teoretic.

Mai ramane de confirmat ca eSIM poate fi activat si pe alte telefoane compatibile, nu doar pe cele din oferta Orange. Sincer nu vad de ce nu ar fi... Exista oficiali de la Orange pe acest forum care pot confirma?

eSIM de la Orange functioneaza pe orice terminal care e compatibil cu tehnologia. Nu e ca la 5G care e valabil doar pe anumite frecvente, diferite de la un furnizor la altul.

Salut,

Intr-adevar, acum se poate face activare eSIM online, din My Orange, fara sa fie necesara deplasarea la magazin.
In ceea ce privește telefonul, noi putem garanta functionarea serviciului eSIM doar pentru telefoanele testate de noi si prezentate aici: https://www.orange.ro/servicii/esim/

Salut. Totusi nu am gasit raspuns la intrebarea nr.2 si anume daca din roaming se poate INITIA transferul la eSim. De ce intreb, pentru ca in my orange nu-mi reuseste primul pas - la introducerea numarului meu, campul se coloreaza in rosu si nu merge mai departe. Care ar putea fi cauza? Nu este nici un mesaj explicativ de ce nu merge mai departe.

Salut,

Tehnologia eSim functioneaza doar pe abonament. Din pacarte, utilizatorii PrePay nu au acces in acest moment la aceasta tehnologie.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!