Întrebare fară răspuns

Cat dureaza sa se intocmească un proiect pentru fibra optica?

Cât dureaza sa se întocmească un proiect pentru fibra optica?

Răspunsuri

Adica, de ex: in sat la mine vor sa pună fibra optica, și nu vine pur și simplu, trebuie un proiect, acte sau știu eu ce mai trebuie, dar din cate am auzit, pentru a se putea pune fibra intr-o localitate, trebuie făcut un proiect pe baza aceasta

Salut! Depinde doar de cat de repede se mișcă cei din consiliul local și din primărie. Din câte știu trebuie făcut un studiu de fezabilitate, apoi un caiet de sarcini..și așa mai departe. Astea toate trebuie aprobate în consiliul local și de primar. Un timp estimativ nu va putea nimeni să ți-l dea, prima data trebuie aprobările luate, și abia de atunci, în funcție de cât e satul de mare vor estima cei care vor monta cablurile și ce mai este nevoie.

dureaza mai bine de 2-3 ani daca demersurile pentru avize si bugetare investitie nu sunt facute. Daca e in faza de obtinere avize, probabil intr-un an va fi functionala. In nici un caz in anul in curs.

In principiu dureaza, pentru ca din seria Romania si pentru ca din seria birocratia din Romania si pentru ca in momentul de fata prirotara este investitia in infrastructura 5G.

La final, totul sa se rezuma la $$$ - Valoare investitie, potentiali clienti, timp de amortizare investitie, profit.

Degeaba tu, ca si client final sau voi ca si comunitate locala vreti fibra optica daca din proiectiile financiare ale operatorul X sau Y invetitia nu este sustenabila.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Că să parafrazez o reclamă la berea Bucegi răspunsul meu este :

Durează tati , durează !

In Romania totul se mișcă în reluare , mai puțin furatul unde suntem " champions league " .

Salut, SilviuS!
Reteaua de fibra se afla in plina dezvoltare si speram ca in curand sa acoperim cat mai multe zone.
Nu avem posibilitatea sa iti oferim un termen fix pentru implementare a fibrei pentru ca in acest proces sunt implicate terte parti care influenteaza intocmirea proiectului si finalizarea acestuia.
Am verificat impreuna cu colegii nostri si, din pacate, Comuna Stiubieni nu face parte momentan din planul de acoperire cu fibra.
Te asiguram ca in momentul in care vor avea loc modificari in zona ta vei gasi informatiile actualizate si aici https://www.orange.ro/verifica-acoperirea/

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!