anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Sunt bune încărcătoarele pentru iphone de 20w?

Ghiorete
Junior
Bună ziua ce părere aveți despre încărcătoarele pentru iphone de 20w vândute de orange ? Sunt originale? dar calitative?
6 Răspunsuri 6

teacher_
#StarMember
Salut! Eu am luat de la Orange un încărcător pentru Huawei, a venit sigilat cu timbrul original Huawei. Sunt produse originale, cu atât mai mult cu cât Orange nu își permite să comercializeze produse second. Fii liniștit daca vrei să îți comanzi, nu vei primi nimic second.

Neaplicabil
In experienta mea, accesoriile vandute de Orange sunt intr-adevar originale. Intr-atat de mult incat daca vreau o pereche de casti pentru iPhone-ul meu, o sa le cumpar cel mai probabil de la Orange, sau de la Altex. NU Emag. Nu am nimic cu ei ca magazin, doar ca de cand sunt "marketplace" si nu doar magazin emag, cu alte cuvinte, sunt o piata de desfacere, nu un singur comerciant, calitatea produselor vandute pe platforma lor a scazut dramatic. Iar in ceea ce privesc castile de iPhone, nu am gasit pana acum niciunele care sa fie cu adevarat "originale" asa cum poate ca se lauda in titlu. Iar diferenta de calitate, din pacate, este vizibila. Sau, in cazul asta, "auzibila". :)) Acuma, revenind la incarcatoarele de 20W, sau mai mari decat cele suportate/recomandate de producator. Parerea mea ar fi sa nu folosesti asa ceva, pentru ca iti va afecta bateria. Acuma, nu stiu despre ce model de iPhone vorbim, dar daca nu este facut sa suporte fast charging, nu l-as baga la 20W. Indiferent daca incarcatorul este sau nu original Apple. Dar cu atat mai mult daca nu e. :))

mihai_13
Maestru
20watt !! daca nu gasesti poti incerca sa il bagi direct la priza 🙂 ESTE o gluma NU incerca si nu-ti recomand decat sa folosesti incarcatorul original care este recomandat de producator nu mai puternice ...

FLo1
#StarMember
Citesc si ma minunez.... poate nu am suficiente informatii, poate nu inteleg despre ce se scrie aici. Dar totusi care este problema: provenienta (original 'au ba), comerciantul sau puterea maxima oferita de incarcator? Cu ce este mai original un produs dintr-o locatie comparativ cu alta locatie (comerciant)? Ce are puterea "prea mare" a unui incarcator cu incarcarea si mai ales cu "defectarea" bateriei telefonului? Nelamuritte sunt caile.... electronului.

Neaplicabil
Flo, problema e un mix intre amandoua. 🙂 De cele mai multe ori, provenienta spune cate ceva si despre calitate. Nu intotdeauna, si sunt sigur ca exista si exceptii. Cat despre incarcatoare, pot sa-ti ofer un exemplu din experienta personala. Fostul meu Moto M a fost incarcat cu toate incarcatoarele pe care le-am avut la dispozitie. Acasa cu cel original, la munca cu ce am gasit si eu (cu amperaj mai mare decat al celui original, ca am zis ca "n-are nimic"). Ei, ce sa vezi, dupa ceva timp, bateria mea nu mai tinea deloc. Il incarcam full, de la 40% la 0% scadea vazand cu ochii (la propriu). In 5 minute deja se inchidea. Am vorbit cu cei de la Motorola si mi-au dat o solutie de resetare a bateriei. Ceea ce, cu tot scepticismul meu, a avut efecte miraculoase. Cel putin pana cand l-am pus din nou la incarcat cu alt charger. Ulterior a trebuit sa schimb bateria pentru ca deja nu mai tinea deloc. Acuma, nu stiu. Presupun ca depinde de la telefon la telefon. Dar ca idee generala, in urma acestei experiente, eu nu recomand folosirea altui incarcator decat cel original (si cand zic "original", nu ma refer la original vs fake, ci pur si simplu la incarcatorul cu care a venit telefonul...daca a venit, ca vad ca mai nou se practica lansarea telefoanelor fara incarcator). Si cu atat mai putin a unor incarcatoare cu amperaj mai mare decat cel original, sau aftermarket. Pentru ca, in experienta mea, chestia asta face o diferenta destul de mare. Era la un moment dat un scandal cu USB-C-urile. Nu mai stiu unde vazusem ca ii luase foc telefonul unuia pentru ca l-a incarcat cu incarcator/cablu de pr*asta calitate. Deci....nu stiu, poate intre timp lucrurile s-au mai schimbat, poate nu mai e asa o mare problema, plus ca aici vorbim de un iPhone, deci...fara USB-C (cel putin momentan), dar ca idee cred ca cel mai bine e sa-l incarci cu ce iti vine in cutie. Din nou, daca vine. O sa fie interesant sa vedem ce o sa se intample cu toata chestia asta cu iPhone 12 fara incarcator... Pentru ca nu stiu cata lume o sa vrea sa-l cumpere separat de la Apple. Dar asta deja e alta discutie.

FLo1
#StarMember
Si acum cu lamuriri aferente: 1. Daca stii ce cumperi atunci nu conteaza de unde il cumperi. Daca iti cumperi ceva pentru ca arata asemanator cu altceva... atunci experienta neplacuta e garantata. Pentru succes deplin trebuie sa intelegi ceea ce citesti si sa cumperi un model compatibil cu cel recomandat de furnizor. 2. Puterea incarcatorului: amperajul cu cat este mai mare cu atat este mai ok. Depinde acum partea de filtrare si redresare a unui incarcator. Este valabil si pentru redresoarele aferente acumulatorilor AUTO. Totusi mi se pare cam exagerat 20W, valoare care de obicei deja o intalnesti la alimentatoare de notebook-uri. Fast-charging-urile pentru androide respectiv baterii externe au majoritatea un curent maxim de 2A, in traducere pentru o tensiune de 5V insemnand 10W. Faptul ca e supra dimensionat nu este o sperietura, dar este fara rost. Problema mai mare ar fi daca ar fi subdimensionat si nu ar fi in stare sa genereze nici macar 1A (5W), astfel acesta incalzindu-se sau prin absortia unui curent necesar de incarcare ducand la scaderea tensiunii incat nici macar sa nu mai incarce (situatia de mijloc este incalzirea simtitoare a incarcatorului). Concluzie: daca original vs amatorisme sunt pareri personale in functie de moft (cumpari mai scump ca esti mai sigur, desi nu stii nici atunci ce cumperi), in privinta watt-ilor filozofia lasa de dorit. Recomand manualul de fizica pentru ca este mai bun.