anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Pot sa imi schimb numarul de telefon portat?

Ciprian_24
Începător
Aș dori să-mi schimb numarul de telefon deoarece sunt sunat de diferite persoane care nu le cunosc, numarul portat este de la altcineva
1 Soluţie acceptată‚

Salut! Confirmam faptul ca poti solicita modificarea numarului de telefon, cat timp este vorba despre un abonament si esti titular de contract. Din pacate, daca este cartela, aceasta schimbare nu este posibila, din motive de ordin tehnic.

Vizualizare soluţie în postul original

14 Răspunsuri 14

Razvan
#StarMember
Nu este posibil acest lucru, deoarece, din punct de vedere tehnic, nu permite platforma. Doar digi oferă acest serviciu, oricând îți poți schimba numărul.

Ascary
Campion certificat
Salut Ciprian.Dacă eşti abonat, poți solicita schimbarea numărului de telefon: fie prin apel gratuit la numărul 300 - Serviciul Clienţi fie poţi trimite o cerere semnată şi/sau ştampilată prin intermediul secţiunii Contact (documentul trebuie scanat sau fotografiat şi trimis sub forma de fişier ataşat) sau prin intermediul numărului de fax 021 203 34 13 (in acest caz, cererea trebuie insotita de copia Cartii de Identitate) https://www.orange.ro/help/cum-pot-s-mi-schimb-numrul-de-telefon-78

tomaciprian
Cunoscător
Eu stiam ca se poate acest lucru, sa obtii un alt numar de telefon (cu prefixul retelei),chiar daca esti portat.

Vio73
#StarMember
Și eu știam că se poate, dar cel mai simplu este să întrebi un reprezentant Orange sau pur și simplu să ne răspundă unul aici, în Comunitate! Mulțumesc!

Jay
Campion certificat
Salut! Teoretic, iti poti schimba numarul de telefon, contra unei taxe, eu mi-am schimbat 2 numere de telefon acum ceva ani.. Ce nu este posibil, din punct de vedere tehnic, nu este posibil sa schimbi 2 numere de telefon intre ele, am vrut sa fac asta pentru a pastra vechimea pe alt numar, din dorinta de a renunta, la expirarea perioadei minime contractuale, la numarul vechi si mi s-a spus ca nu este posibil.. chiar daca apartin aceleiasi persoane.. Variantele de a solicita schimbarea sunt cele mentionate de @Ascary, iar taxele sunt cele de mai jos.. "Schimbarea numarului de telefon Orange - 9,59 euro, TVA inclus Numar personalizat - 9,59 euro, TVA inclus Un numar de aur - 19,20 euro, TVA inclus (in plus fata de schimbarea numarului de telefon Orange)" Sursa: Brosura Orange de tarife si servicii.. pagina 70 Noutatea este faptul ca vrei sa schimbi un numar portat, insa, nu vad de ce nu s-ar putea.. facand cerere, alegand un numar la rand din lista disponibila sau preferential, daca exista ce vrei tu, si platind taxele de schimbare.. Ca la orice contract, modificarile le poate solicita doar titularul.. Sau, unul cate unul, poti bloca numerele care te suna.. eu am blocat toate numerele unei companii insistente..

Salut! Confirmam faptul ca poti solicita modificarea numarului de telefon, cat timp este vorba despre un abonament si esti titular de contract. Din pacate, daca este cartela, aceasta schimbare nu este posibila, din motive de ordin tehnic.

FaraUnID
Campion certificat
Particularitatea, in acest caz, este data de faptul daca ai beneficiat de ceva oferte speciale la portarea initiala. In mod normal taxele de portare sunt suportate de operatorul in reteaua caruia te portezi. Adica tu, ca si client, nu platesti nimic. Plus ca beneficiezi si de ceva oferte speciale de portare. Din moment ce soliciti schimbarea numarului de telefon existent acum (adica cel portat), acesta se va reintoarce in reteaua mama. In acest caz nu mai putem discuta de portare. Prin, urmare, operatorul poate solicita unele despagubiri care sa acopere costruile portarii initiale la care se adauga taxa de schimbare a numarului de telefon.

Razvan
#StarMember
În concluzie, dacă vreau schimbarea numărului, condiția este ca noul număr sa nu fie activ în acel moment?

Ascary
Campion certificat
Mi se pare logic. 🙂

RafaHelper
#StarMember
Ma bucur sa vad atatea raspunsuri pe acest topic, dar nu s-a gandit nimeni de ce domnu a portat un numar care nu ii apartine? :)) Sau cum a reusit sa il porteze desi apartine altcuiva? :)) #blackout

Vio73
#StarMember
Nu se poate porta un număr aflat pe numele altcuiva, pentru că știu pe cineva care a încercat și nu a reușit, chiar dacă era din familie. Se poate, dar doar după cesiune, adică așa cum spune și reprezentantul Orange, să fii titular de contract.

FLo1
#StarMember
Fiecare o părere, să citești e o plăcere. Însă nu v-ați întrebat și nici de la început nu s-a specificat dacă numărul portat abonament o fi... neapărat? Poate o fi doar un prepay, că e mai ușor să-l iei, îl portezi și mai ușor și nu-i nici costisitor. Eu în schimb m-am întrebat de ce pe loc n-a renunțat la acel număr portat, luat poate din... căpătat? Eu cred că mai simplu era un număr nou dacă cerea și nu porta număr străin care se pare că-i un chin. Dar fiecare își alege ce variantă înțelege, deși oricând știți că se poate să-ncepi de la-nceput cu toate.

Salut! Din ceea ce cunosc eu, dacă este un număr de cartela, atunci nu se pune problema, poți achiziționa o alta cartela Orange fără probleme. Dacă este un număr de abonament ce îți aparține poți schimba numărul contra unei taxe. Taxa de schimbare a unui nr. de telefon este 8.06 euro fără TVA. Doar titularul de contract poate solicita schimbarea numărului. Daca ai abonament schimbarea numarului de telefon iti permite sa pastrezi abonamentul pe care il ai, oferta de care ai beneficiat si toate avantajele date de vechimea în retea. Pentu a face acest lucru apelezi gratuit la numarul 300; fie poti trimite o cerere semnata prin intermediul sectiunii Contact sau la numarului de fax 021 203 34 13 atasand copia de buletin. https://www.orange.ro/help/cum-pot-s-mi-schimb-numrul-de-telefon-78

Razvan
#StarMember
Poate a luat numărul prin cesiune și apoi la portat, până la urmă nu este treaba noastră.