Întrebare cu răspuns(uri)

Pot sa imi schimb numarul de telefon portat?

Aș dori să-mi schimb numarul de telefon deoarece sunt sunat de diferite persoane care nu le cunosc, numarul portat este de la altcineva

Ciprian_24
Ciprian_24

Ciprian_24

User level
Nivel
0
1 / 100
punct
Custom field 2
Ciprian_24
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Salut! Confirmam faptul ca poti solicita modificarea numarului de telefon, cat timp este vorba despre un abonament si esti titular de contract. Din pacate, daca este cartela, aceasta schimbare nu este posibila, din motive de ordin tehnic.

Orange Assistant
Orange Assistant

Orange Assistant

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
Orange Assistant

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (0)

Da (0)

0 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

0% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Nu este posibil acest lucru, deoarece, din punct de vedere tehnic, nu permite platforma. Doar digi oferă acest serviciu, oricând îți poți schimba numărul.

Salut Ciprian.Dacă eşti abonat, poți solicita schimbarea numărului de telefon:

fie prin apel gratuit la numărul 300 - Serviciul Clienţi
fie poţi trimite o cerere semnată şi/sau ştampilată prin intermediul secţiunii Contact (documentul trebuie scanat sau fotografiat şi trimis sub forma de fişier ataşat) sau prin intermediul numărului de fax 021 203 34 13 (in acest caz, cererea trebuie insotita de copia Cartii de Identitate)

https://www.orange.ro/help/cum-pot-s-mi-schimb-numrul-de-...

Și eu știam că se poate, dar cel mai simplu este să întrebi un reprezentant Orange sau pur și simplu să ne răspundă unul aici, în Comunitate! Mulțumesc!

Salut!
Teoretic, iti poti schimba numarul de telefon, contra unei taxe, eu mi-am schimbat 2 numere de telefon acum ceva ani..
Ce nu este posibil, din punct de vedere tehnic, nu este posibil sa schimbi 2 numere de telefon intre ele, am vrut sa fac asta pentru a pastra vechimea pe alt numar, din dorinta de a renunta, la expirarea perioadei minime contractuale, la numarul vechi si mi s-a spus ca nu este posibil.. chiar daca apartin aceleiasi persoane..
Variantele de a solicita schimbarea sunt cele mentionate de @Ascary, iar taxele sunt cele de mai jos..

"Schimbarea numarului de telefon Orange - 9,59 euro, TVA inclus
Numar personalizat - 9,59 euro, TVA inclus
Un numar de aur - 19,20 euro, TVA inclus (in plus fata de schimbarea numarului de telefon Orange)"
Sursa: Brosura Orange de tarife si servicii.. pagina 70
Noutatea este faptul ca vrei sa schimbi un numar portat, insa, nu vad de ce nu s-ar putea.. facand cerere, alegand un numar la rand din lista disponibila sau preferential, daca exista ce vrei tu, si platind taxele de schimbare..

Ca la orice contract, modificarile le poate solicita doar titularul..
Sau, unul cate unul, poti bloca numerele care te suna.. eu am blocat toate numerele unei companii insistente..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Salut! Confirmam faptul ca poti solicita modificarea numarului de telefon, cat timp este vorba despre un abonament si esti titular de contract. Din pacate, daca este cartela, aceasta schimbare nu este posibila, din motive de ordin tehnic.

Orange Assistant
Orange Assistant

Orange Assistant

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
Orange Assistant

Particularitatea, in acest caz, este data de faptul daca ai beneficiat de ceva oferte speciale la portarea initiala.

In mod normal taxele de portare sunt suportate de operatorul in reteaua caruia te portezi. Adica tu, ca si client, nu platesti nimic. Plus ca beneficiezi si de ceva oferte speciale de portare.

Din moment ce soliciti schimbarea numarului de telefon existent acum (adica cel portat), acesta se va reintoarce in reteaua mama. In acest caz nu mai putem discuta de portare. Prin, urmare, operatorul poate solicita unele despagubiri care sa acopere costruile portarii initiale la care se adauga taxa de schimbare a numarului de telefon.

Ma bucur sa vad atatea raspunsuri pe acest topic, dar nu s-a gandit nimeni de ce domnu a portat un numar care nu ii apartine? :))
Sau cum a reusit sa il porteze desi apartine altcuiva? :))
#blackout

Nu se poate porta un număr aflat pe numele altcuiva, pentru că știu pe cineva care a încercat și nu a reușit, chiar dacă era din familie. Se poate, dar doar după cesiune, adică așa cum spune și reprezentantul Orange, să fii titular de contract.

Fiecare o părere, să citești e o plăcere. Însă nu v-ați întrebat și nici de la început nu s-a specificat dacă numărul portat abonament o fi... neapărat? Poate o fi doar un prepay, că e mai ușor să-l iei, îl portezi și mai ușor și nu-i nici costisitor. Eu în schimb m-am întrebat de ce pe loc n-a renunțat la acel număr portat, luat poate din... căpătat? Eu cred că mai simplu era un număr nou dacă cerea și nu porta număr străin care se pare că-i un chin. Dar fiecare își alege ce variantă înțelege, deși oricând știți că se poate să-ncepi de la-nceput cu toate.

Salut!

Din ceea ce cunosc eu, dacă este un număr de cartela, atunci nu se pune problema, poți achiziționa o alta cartela Orange fără probleme. Dacă este un număr de abonament ce îți aparține poți schimba numărul contra unei taxe.
Taxa de schimbare a unui nr. de telefon este 8.06 euro fără TVA.
Doar titularul de contract poate solicita schimbarea numărului.

Daca ai abonament schimbarea numarului de telefon iti permite sa pastrezi abonamentul pe care il ai, oferta de care ai beneficiat si toate avantajele date de vechimea în retea. Pentu a face acest lucru apelezi gratuit la numarul 300; fie poti trimite o cerere semnata prin intermediul sectiunii Contact sau la numarului de fax 021 203 34 13 atasand copia de buletin.

https://www.orange.ro/help/cum-pot-s-mi-schimb-numrul-de-...

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!