Întrebare fară răspuns

Apel VoLTE (4G) si Apel Wi-fi

Am vazut in ultimul timp mai multe discutii in Comunitate despre acest subiect si ne-am gandit sa adunam mai multe detalii intr-un topic dedicat.

 

Cu totii am auzit, mai mult sau mai putin, despre functiile Apel VoLTE/ Apel Wi-fi, dar cati dintre noi stim care sunt cu adevarat beneficiile utilizarii acestor functii?

 

Apelul VoLTE (4G) este o functie a telefoanelor care permite efectuarea apelurilor utilizand ca si tehnologie reteaua 4G.

Activarea serviciului este automata, acesta se activeaza in momentul initierii primului apel fiind conectati la reteaua 4G. Odata ce a fost activata pe numarul de telefon aceasta optiune, ea nu mai poate fi dezactivata decat ca si functie din meniul telefonului.

In momentul in care functia este activa din telefon, langa liniile de semnal se va regasi un simbol cu un receptor sau logo VOLTE in cazul anumitor modele de telefon.

 

Beneficii:

 • Calitatea mult mai buna a sunetului in timpul convorbirii (mai buna chiar decat la HD Voice)
 • Apelarea numerelor de telefon este aproape instanta
 • Permite utilizarea serviciului de date in retea 4G chiar si in timpul unui apelului (pentru telefoanele care nu au aceasta functie activa, in timpul convorbirii reteaua trece automat in 3G)

 

Conditii de utilizare:

 • Telefon compatibil 4G (se poate verifica lista de telefoane si pe site-ul orange.ro)
 • Abonament/ PrePay pe care sa fie activa optiunea pentru Apel 4G
 • Cartela SIM compatibila 4G

 

Pasi activare/dezactivare din meniul telefonului:

Android: Setari – Conexiuni – Retele Mobile – Apel 4G (similar si pentru dezactivare)

iOS: Configurari – Conexiune Celulara – Optiuni date – Activati 4G si selectam Voce si Date (pentru dezactivare selectam Doar date)

 

Apelul Wi-fi este o functie care permite efectuarea apelurilor utilizand o conexiune functionala de Wi-fi (poate fi de la orice operator).

In momentul in care functia este activa, langa semnal apare un simbol similar cu un difuzor.

 

Beneficii:

 • O solutie gratuita de imbunatatire a calitatii apelurilor pentru clientii care au probleme cu semnalul GSM in locuinte

 

Conditii de utilizare:

 • Telefon compatibil cu aceasta functie (se poate verifica pe orange.ro compatibilitatea)
 • Conexiune Wi-fi functionala
 • Cartela SIM si abonament/ PrePay pe care sa fie activa optiunea Apel VoLTE si Apel Wi-fi

 

Pasi activare/dezactivare din meniul telefonului:

Android: Setari – Conexiuni – Apel Wi-fi

iOS: Configurari – Conexiune Celulara – Apelare Wi-fi

 

Mai multe detalii aici:

https://www.orange.ro/servicii/apel-4g/

https://www.orange.ro/servicii/apel-wifi/

 

Voi folositi aceste functii? Cat de utile vi se par?

 • Răspunde
 • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 2 din 2

Care le-am putut downloada, le-am incercat, unele mi-au dat eroare la instalare iar altele nu sunt pt Ro, desi asa apar. Alte surse?

Buna ziua,

WiFi Calling cum este el cunoscut tehnologic este in general si pentru voce/GSM, si pentru SMS.

Puteti sa imi confirmati daca Apel WiFi de la Orange (care in mod evident se bazeaza pe wifi calling) a fost implementat doar pentru voce si nu exista planuri pentru mesaje?

In zonele fara semnal, wifi calling este foarte util, insa sms-urile (inca) mai sunt folosite pentru trimiteri de autentificari. Daca petrec mai multe zile intr-o astfel de zona, nu imi intra niciun mesaj prin wifi calling de la orange, abia dupa ce ajung inapoi pe reteaua celulara imi apar din nou toate... Ar ajuta mult sa fie incluse si sms-urile in wifi calling (tehnic este cat se poate de posibil, am vazut la multe retele din strainatate).

Multumesc,

Salut, invpro!

Colegii ne-au comunicat ca din pacate inca nu este in plan o dezvoltarea a tehnologiei Wi-Fi si pe SMS, insa s-a luat in considerare feedback-ul tau pentru viitoarele dezvoltari. Multumim pentru sugestie.

multumesc. pacat, ar fi foarte util! este de fapt cam singurul serviciu de conectare care va lipseste (in afara de eSIM + Number Share pentru prepay)

Buna ziua. Foarte utile informatiile, insa cer un sfat. Am un telefon Huawei P9 lite 2017, la care pana acum o saptamana am accesat serviciul apel wifi, deoarece sunt intr-o zona in care nu am semnal orange, insa am router de la RCS RDS si putam accesa serviciul de telefonie prin apel wifi. De o saptamana nu mai pot accesa acest serviciu desi am setat apel wifi. Rog ajutor.

@motanel1, colegii noștri recomandă să te asiguri că deții ultima versiune de soft pentru telefonul tău (Huawei P9 lite 2017) și ulterior dacă poți testa SIM-ul și într-un alt telefon pentru o scurtă verificare a funcționalității.
Te așteptăm să revii cu feedback. Mulțumim.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!